Out of time!

Som alltid, så istället för att skriva en hel massa om helgen, och lägga upp bilder och recept, som jag tänkte får jag nu fatta mig jättekort!

I fredags:
Var det förmiddag i Uppsala, lunch hemma (och jag fick en enorm WOW-upplevelse! jag har nämligen alltid tyckt ganska illa om tonfisk, men hade bestämt mig för att ge tonfisken en sista chans eftersom jag hade fått jätterabatt på Abbas nya tonfisk, ready to eat, eller nåt sånt. Så till lunchsalladen öppnade en burk med tonfisk och grillad paprika..och WOW,den var ju riktigt god, så sånt blir det mer av i framtiden förhoppningsvis! ska studera innehållsförteckningen först bara..=P)
Mitt i lunchen kom mamma o pappa förbi och spikade lite lister. Sen blev jag så matt så jag sov en stund, och sen pluggade jag en stund innan det var dags att ge sig av till Ica larsberg för att möta upp Sofia, Emma, Johanna och Linnéa (som var hemma från france) för inhandling av middag. Det blev ursmaskiga och roliga vietnamesiska vårrullar, som vi satt vid bordet och plockade ihop. Mysigt!

I Lördags:
Var jag ganska seg på att komma iväg, men efter lite planerande och städande bar det iaf av till stan. Jag mötte upp Maya på hötorgshallen (där jag var och handlade vin och gojjibär) och så gick vi och åt lunch ihop!=) mycket trevligt! Sen gick vi skilda vägar, maya för klädshopping och jag för matshopping. Det skulle ju bjudas på fyra rätters thaimiddag här hemma till kvällen! Att kliva in på Asian market var lite som att komma tillbaka till thailand en smula..lite mer ordnat dock!=P Blev lyrisk och handlade massor! Vårrulle'papper', alla sorters såser, nudlar, koriander, thaibasilika, kinesisk gräslök, morning glory, böngroddar och massa annat! ska garanterat tillbaka dit inom en snar framtid! =)) Hann knappt komma hem och packa upp innan farmor och mamma dök upp här, så de fick vara assistenter under matlagandet! Vårrullar, pad thai, panangcurry och sticky rice med mango stod på menyn, och riktigt bra blev det!
Efter middag och lite schlager skjutsade mamma mig till Ballbreaker på gärdet där jag mötte upp Anna, Linn och André för lite bowling (andré var lagom road över att jag slog honom..hihi!) och lite småprat! Mysigt värre!

Idag:
Har jag och mamma målat taket i sovrummet hos mig, målat socklar och spikat lister, så nu är det typ klart för visning liksom! =) Och nu ska jag plugga..=P Det var ganska kort, eller hur?? Jag hoppas dock på uppdatering av recept och bilder i veckan! =)
kram kram!


Lägenheten uppe!

Aww..glömde ju! Nu ligger lägenheten uppe på hemnet och Svensk fastighetsförmedligt! =))
http://www.hemnet.se/beskrivning/606585?r=3 kika gärna, o ge mig hemskt gärna tips på förbättringar till visningen! =)

Har jag inget att göra, ser jag alltid till att skaffa mig! =P

Japp, nu har jag dragit igång ett nytt projekt! Än så länge hemligt för allmänheten..Åh, jag gillar när det är roliga saker på gång!=D

Idag har jag åkt SJ, utan att bli fruktansvärt försenad! (går det att bli försenad om man inte blir sen till nånting, och om man har förväntat sig att bli sen?) jaja, tåget i morse gick i alla fall på tid, och det resulterade i att jag var framme i skolan nästan en timme innan vi började! ojojo, men bättre tidig än sen! =)
Sen åkte jag hem med tåget..det gick inte lika bra. Fick vänta typ 45 minuter i Uppsala.. Men sen gick allt som smort!
När ja kommit hem kom fastighetsskötarKenneth och mätte i taket efter fukt, men hittade ingen, så nu är allt frid och fröjd! jag ska måla innan nästa onsdag bara, så det får väl bli helgens projekt!

Nä, usch vad bitter jag blir ibland! känner mig som en riktigt grinig och gnällig tant, men jag tycker det är fruktansvärt ohyfsat av folk (eller folk och folk..Rökare) att röka där andra inte har en chans att välja om de vill gå därifrån eller inte. Som vid en busshållplats, eller på en tågperong, eller på väg ut från en tågstation..! Nä,usch vad jag avskyr att bli omringad av någon annans rökmoln! Mitt hår, till exempel, drar åt sig väldigt mycket lukt när det är nytvättat, och annars också visserligen, och bland det värsta jag vet är att lukta rök när jag själv inte röker! äckligt är det! (plus att själva röken stinker) och ohyfsat att utsätta andra för, att inte folk skäms!
Nej, nu ska jag sluta med bitterheten, klä på mig lite, och kila iväg till affären och köpa proviva, och hämta ut min NNR bok, som äntligen har kommit!
O efter det ska jag krypa upp i min soffa med en kopp te, och läsa vidare i min fina näringslärabok med blåbär och äpple på! =)
Ikväll får jag inte heller glömma att mata surdegarna Gaston och Vetis, som nog börjar bli hungriga vid det här laget, och vattna mina fina orkidéer, för det är ju Torsdag idag! =)
Kraam


24 februari: Lägenhetsfotografering, borttagning av födelsemärken, och liiite shopping!=)


Den här dagen får bilderna tala lite för sig.. När fotograf och mäklare smitit iväg tog jag tillfället i akt och tog lite bilder jag med! fast de blir ju inte i närheten av fotografkillens bilder tyvärr..

Från hallen, in i vardagsrummet



Köket



Lite sovrum



Älskade 27an, en sista månad tillsammans..



Kök och matplats



Vardagsrum från köket


Mer sovrum



Vardagsrum igen



Vardagsrum från sovrum



Sen gick jag och tog bort lite födelsemärken, och på hemvägen passerade jag sergels torg



Konserthuset


Pub och hötorget


Mer sergel

Fina abbisparken!=)



Halvny koftklänning, tråkig min..
                        
                                                                                                        


O nu är det vår, så nu får man köpa vårkläder! weii! =))

 

Ja, det var väl typ min dag! En underbar solig dag!=) allt gick väl som det skulle ungefär precis! nu ska här ätas rågmjöl och örtkryddemarinerad torsk med potatis-,jordärtskocks-, och palsternacksmos och citronmajonäs! ska bli intressant! =P kraaam!
 


Homestyling

I morse när jag vaknade hade jag feber, och var allmänt rätt slö och osugen på att tokstäda hela lägenheten och plugga..Blööö! "hur ska det här gå?!" tänkte jag.. Och det gick ganska segt under dagen..men nu, klockan 10 på kvällen börjar det faktiskt likna nåt här hemma! Sjukt härligt att strosa runt i en lägenhet där det i stort sett inte ligger en enda överflödig pryl någonstans! (jag vet någon som skulle trivas här! får se till att hålla det såhär tills denna någon kommer hit om några veckor!=P )
Okej, än så länge har jag inte plockat undan mobilen o plånboken o sånt, o datorn står ju fortfarande på sin vanliga plats..å kläderna till imorgon ligger framme på stolen. Lite disk är kvar i diskstället och tvättkorgen står där den brukar, men annars! =) fullt med vackra orkidéer och andra blommor är det också, och snygga ljus! Det ska bli sjukt härligt imorgon, när allt är borta, sängen är bäddad och solen skiner in genom fönstrena.. Hoppas på en kanonplåtning! o de bilderna ska sparas..:) inte för att det är drömstylat här..lite för mesigt för min smak..men fint och mysigt blir det i alla fall! Slänger upp lite bilder imorrn! =)
Fick förresten veta att det inte var någon vanlig lunginflammation, utan någon annan bakterie, lite snällare, men som inte tog stryk av mitt Kåvepenin, så idag var det till att byta antibiotika mot en som e en riktig elaking mot magen..=S Så jag har laddat med proviva o piller med goda bacillusker så jag ska klara av att fajtas mot den!
Tyvärr är den lite dum också, för ja får inte dricka mjölk..o det gör jag ju i mitt te o min gröt varje dag! Gah! massa annat ja inte heller får äta, men mjölken/mjölkprodukterna var det värsta!
Nu ska jag iaf plocka det sista här hemma, o sen krypa ner i sängen för det obligatoriska samtalet med min Jocke..Myyys! Kraam o Nattinatt!


Snörvel och Host

När jag vaknade i morse kände jag mig riktigt pigg, och tänkte, jag kanske inte behöver gå till doktorn ändå! Men så tänkte jag, det är lika bra jag åker dit och kollar, så kan jag slappna av sen.. Så jag gav mig ut i den gnistrande iskalla snön när solen stod som högst på den klarblå himlen. Tog till otroligt bra med tid, för vad jag har förstått har inget gått som det ska idag i trafiken, men min buss gick givetvis på tid, och jag var framme alldeles för tidigt. Läste lite spa-tester, och drömde mig bort, innan doktorn släppte in mig. Hon klämde lite, kikade i halsen, lyssnade lite, och konstaterade att det inte lät så illa, men att en snabbsänka, ja, det kunde jag ju få ta. Sagt och gjort, efter ett minimalt blodprov, kunde konstateras att min sänka, istället för under 10 befann sig på 71 och detta troligen på grund av en lunginflammation. Så nog var jag sjuk alltid. Innan jag gick för att hämta ut pencillinet stoppade hon en såndär otroligt kittlig grej i näsan på  mig, så att vi säkert skulle veta att det var lunginflammation. Sen handlade jag lite mat hemma i Lidingö centrum, och traskade hemåt i solen..



Min lunchomelett, roliga spår i snön och solig utsikt från mitt fönster!



 Å så jag i solen också!=)

Pust och stön..

Det här med att bli sjuk den helgen man ska måla halva sin lägenhet och styla den för försäljning var inte det smartaste, tycker jag. Otajming! Har känt mig hopplöst hjälplös, slö och matt hela helgen, och det känns inte bättre när mamma och pappa har målat och fixat för fullt..:( men det är tur att jag har dem! det hade aldrig gått annars!
Inte nog med halsont och andningsproblem, idag har jag mått fruktansvärt illa också.. och igår kväll hade jag feber igen..Dumma sjuka! 
Jaja, jag är ju 'ledig' imorgon iaf, så de största ansträngningarna får väl bli att åka till doktorn, och att handla lite.. Skulle väl behöva bära lite flyttkartonger också, men kanske får skjuta på det till tisdag, o hoppas jag är bättre då.
Igår fick jag i alla fall fly målarkaoset en stund och bege mig hem till Maya.. Vi gjorde plankstek (kan inte minnas ens en gång när jag ätit det, än mindre lagat det! men gott var det, Mayas potatismos var suveränt!) kikade på schlager och en halvbra film, men mysigt var det! =) trots att jag väl borde legat hemma i sängen..=P
Sen sov jag hos mamma o pappa,och lilla kissen sov under täcket hos mig nästan hela natten..Mysigt värre!

Förutom det här med fotografering av lägenheten på onsdag känns livet väldigt ostressat och ordnat nu! Tentan är skriven (för den här gången iaf) sommarjobb fixat (weiii!! och helt utan ansträngning!)och allt är klart med lägenhetsköp i Uppsala. Ahh!

Nu ska jag försöka slappna av, ta ett bad, sortera lite papper och böcker, ringa Jocke och sen gå och lägga mig tidigt! Kanske planera lite blominköp, matinköp och planera för 4 rätters thaimiddag på lördag..


Kortvarig lycka..

Åhh, det var ju länge man fick vara glad och lycklig då! När jag drog iväg på joggingturen igår kände jag ganska snabbt att halsen och lungorna inte var sina vanliga glada jag, så jag promenerade större delen i rask takt, vilket visade sig vara tillräckligt dåligt..=( igårkväll blev det mycket värre, och i morse när jag vaknade fick jag knappt fram ett ljud. =( Framåt eftermiddagen idag började jag känna mig febrig o riktigt hängig, så det var bara o bege sig hemåt från uppsala.
Dessutom har min mage varit lite småbitter senaste veckorna, och nu idag blev den verkligen fruktansvärt arg! Vägrar ta emot nånting jag ger den..inte ens smaskig jordgubbsproviva duger!! dumma dumma mage!
Jag som hade packat och gjort så fint! Planerat kläder och frisyr inför kvällens klassfest, packat träningskläder för träning efter tentan och framför allt sett fram emot att träffa klassen lite utanför skolan! Det verkade ju som om det var sjukt många som skulle komma också, skiiiit också!!=( Det kommer gå åt skooogen..när jag väl flyttar till Uppsala kommer ja inte ha nån att leka med, och laga middag till i mitt fina kök! =(( suck! Jaja, what to do? jag hade ju inte kunnat gå i alla fall,som jag mår nu, och med tanke på allt jag har att göra i helgen så vore det inge vidare om jag blev sämre..:(
Nu måste jag se till att få i mig nån mat, men sen blir det nog ett bad och sängen typ..:(
/K

Glad, mitt i all tentaångest!

Trots att jag är osäker på om jag ska klara tentan, och allt känns jobbigt kring det, så är jag ändå glad!!
Jag är glad för att jag har köpt en fin lägenhet i Uppsala, för att jag hittat en bra mäklare som ska sälja min lägenhet, för att imorgon vid den här tiden är tentan avklarad och jag har massor med tid att göra allt det där som jag längtat efter i veckor, för att jag ska ordna tjejmiddag med min faster, farmor och mamma nästa helg, för att jag har underbara föräldrar som finns för mig på alla sätt, för att jag har blivit bjuden på en grym födelsedagsmaskeradfest av två av mina fina vänner och för att vi ska ha en grym klass/tentafest imorgon, för att jag ska hämta mina möbler i Bollnäs i helgen, för att jag har en pojkvän som finns för mig, och som lyssnar på mig fast jag babblar i ett, för att jag ska träffa min älskade syster och hennes familj om två veckor, för att Stina ringde idag, för att jag får bo hos fina Filippa i två dagar nu, för att jag har kommit igång med träningen ordentligt igen och för att jag ska ut och springa nu..ja, det är ju massa annat jag är glad för också förstås,men det hinner jag inte skriva nu, jag ska ju ut och springa!! Lycka!

Alkolist

Min fysiologiföreläsare pratade härom veckan om något som hon benämde Alkolist..Hon skrev det till och med på tavlan. Vad är det för en konstig list? kan man dricka den? eller är det helt enkelt en benämning på hur smart man blir av alkohol? Listig liksom! Vad tror ni?

Onsdagsmys

Ojoj, klockan är alldeles för mycket, och tiden springer iväg för mig!! Jag har ju inte tid att skriva här (när har jag det?! jag är en såndär person med konstant tidsbrist..känner du igen dig??)  men det kryllar i huvudet av grejer, så antingen skriver jag av mig lite, eller så sitter jag hela vägen med ett huvud fullt med dagens händelser på repeat, och då får jag ju inte plats med några kretslopp, varken stora eller små, eller joner, eller hormon för den delen..Så det är lika bra jag skriver lite!

Har just avnjutit en middag bestående av en av de första pajerna lagade i Karin Dahlqvists kök! (iaf den här Karin Dahlqvist) Jag har på nåt sätt alltid trott att jag inte gillar paj..Degen är ju så degig! Men jag tror jag måste börja ändra på den åsikten..paj kan ju vara enormt gott! som den jag gjorde idag!=D
Dock tycker jag inte om själva degandet..har ingen maskin, så gör den ju för hand, å de e såå jobbigt ju! =P
Vilket fall, jag hade lite beslutsångest idag, så det blev en broccoli, kalkon, fetaost, purjolök, basilika och soltorkade tomaterPaj!

Idag har jag haft besök av ytterligare en mäklare, och beslutat mig för att hon ska få sälja min lägenhet istället, för hon var så organiserad och bra! =) Så det känns jättespännande o kul! visserligen trivs jag ju i den här lägenheten, så det känns lite trist ändå, men så är det väl..Så nu ska här målas, spacklas, spikas, städas, möbleras om, inhandlas blommor, och stajlas!! =) fotografering om en vecka precis..

Jag är ju inte världshistoriens bästa pluggare, märker jag.. (fast det har jag väl vetat i sådär 8-10 år nu) Koncentrationsförmågan är kortare än min nästa räcker, tror jag! =( Jag kämpar vidare i alla fall, och hoppas att jag ska ha lyckats få in nog innan fredag.. Men sen blir det att ta nya tag! ska boka in mig på en studieteknikskurs på studenthälsan, och börja med mina 8 timmars arbetsdagar igen..!

Jag läängtar så tills jag får flytta in i Uppsala, allt kommer bli så mycket enklare då!
Men jag längtar också himla mycket till torsdag om två veckor, då jag ska åka upp till Sundsvall igen.. =))Fruktansvärt jobbigt är det att ha Jocke där uppe nu, när jag helst av allt vill ha honom här brevid mig hela tiden! =(

Nää..Nu blev det massa blaj här! i framtiden ska jag lägga upp mer bilder o recept, har ja tänkt, o så ska jag se om jag kan få till nån smidig träningsdagbok här på bloggen..=)
Nu, åter till pluggkaoset! här, pajen felvänd, och min köksbänk! =)


Semlor!!


Det blev en riktig fettisdag igår, med semlor! Kan inte minnas när jag åt semlor senast, eller ett bakverk för den delen..=P Smaskigt var det, men det (och lite annat jag åt igår) fick jag lida för idag..magen var arg, tycker inte om fett och dåligheter!=(
Nu ska jag plugga vidare, efter en välbehövlig 10minuterspaus! /karin

Mer blommor åt folket!


Gick och köpte mig rosor inför helgen..=) och tulpaner också.. Inte för att det var alla hjärtans dag, utan för att "allt man behöver i livet är kärlek, och en liten blomma då och då" =)) eller hur? Det är livskvalité för mig att ha snittblommor hemma lite då och då..Svenska tulpaner står dessutom minst en vecka! =D

En dålig start på en dålig dag..

Efter en urmysig helg, blev det en väldigt dålig söndagkväll igår.. var inte motiverad till nånting! ville inte ens sitta uppkrupen i soffan med en kopp te och mysa med en bok, som vanligtivs är en favoritsysselsättning, utan allt kändes bara obekvämt! Kanske var det bristen på träning som gjorde det? fast vi hade ju ändå promenerat i mer än två timmar under dagen! Måste ha varit för att det var tråkigt att bli ensam igen,och för att plugget känns så ogreppbart och stort! =(
Jaja, jag gav tillslut upp och gick och la mig, och hoppades på att det skulle kännas bättre när jag vaknade.. Men jag var jäääättetrött, och lyckades stänga av larmet, så jag var på urkasst humör när jag äntligen kom upp vid tio i åtta.. =( Dessutom hade jag drömt en otrevlig dröm! Värdelöst! och givetvis blev det inte bättre.. massa dumt hann det bli =( men nu börjar det vända åt andra hållet igen! har ätit en god frukost, och bokat läkartid, och pratat med mäklare.. o städat lite för att en mäklare ska komma hit och titta på lägenheten..Nu ska jag sätta mig o plugga ordentligt, och efter lunch ska jag gå en promenad, eller kanske gå på ett shape-pass, inte bestämt mig än.. Bra ska det bli i alla fall! =)
/K

Dåligt ljus, men fint bröd! och iPodfodral och korthållare..=)


Vad tomt det blev..

Ensam en alla hjärtansdagkväll..pooor mee! =( Nä, inte så värst egentligen! har haft en alla hjärtans helg, kan man säga! I fredags när Jocke kom hade jag ju bakat två sorters surdegsbröd, och lagat rostbiff, potatis och jordärtskockspuré och chevrégratinerade rödbetor, så vi hade en mysmiddag och en lugn och mysig fredagkväll!
I lördags var vi sjukt ineffektiva! =P Vi var väl iofs uppe vid 8-halv 9 o åt frukost, o sen drog vi iväg till gymmet vid tio.. Men sen sket det sig! det tog evigheter att gå fram o tillbaka till gymmet (cyklar ju jämt) o när vi kom hem var vi sega med matlagning o dusch o fix, så när vi var klara var det bara till o ge sig av mot Ösmo, för middag hos Jockes föräldrar o syster!=) mysigt värre, och sjukt gott med grillat mitt i vintern! Sen var planen att vi skulle hem till Maya en sväng, men vi kom iväg sent, och det tar ju sjuuukt lång tid att åka från Ösmo! tror vi var hemma runt tolv, (och vi åkte tio..)
Idag har vi gått på stan, o ätit en smaskig lunch på Vapiano, och shoppat lite till mig! lyckades hitta allt jag skulle, efter lite letande! =) En termosmugg (som inte läcker!), två rouge, en hårprodukt, iPhone fodral och en hudkräm! O så köpte jag en liten korthållare också, som man kan ha när man ska ut på party, till exempel!
Nu ska jag sätta på lite te, plocka fram kakan jag köpte på vägen hem (nåt måste man ju trösta sig med när man blivit ensam igen) och sätta mig med böckerna i några timmar!
/karin


Stureby Levain


Mitt första levainbröd! =)

Weii, har lyckats baka ett jättefint levainbröd! Alltså ett ljust vetebröd på vetesurdeg.. Det har tagit sammanlagt ca 11 dagar att göra det.. Började med en rågsurdegsgrund, som jag sedan använde som grund till min vetesurdegsgrund. Sedan gjorde jag en surdeg med hjälp av vetesurdegsgrunden, och sedan en deg av den! och tillslut ett bröd! =D Nu håller det på och svalnar, men sen ska jag ta en riktigt onyttig macka med riktigt smör, och njuta av att det smälter och rinner ner i de (förhoppningsvis) stora hålen! weii.. Men först ska jag torka golven här hemma!

En torsdagsmiddag klockan halv 10


"Vad ska jag hitta på till middag?" tänker karin, när hon kommer hem från boxpasset kvart över åtta.. Jo, kycklingklubba med ugnsrostade rotsaker, och ratatuille..=P kanske inte det smartaste beslutet, men gott äre! =D

En snabbis bara..

Idag har jag varit i skolan, fast jag tvekade starkt på att åka dit idag.. (Repetition av kemi som jag borde kunna, och allting gick snett i morse) hm, men jag åkte ändå! lite för att ja annars inte kommer träffa klassen på massa dagar, o det är ju lite trist, tycker jag!
Nu sitter jag hemma, har just ätit nån slags mellis, och ska snart bege mig på mitt favoritpass! =) Idag ska det boxas gärnet!! Har förberett mig och klippt ner alla naglar också, så jag ska kunna slå riktigt ordentligt och hårt! hihi..
Imorrn blir det städa, tvätta, handla och plugga o sen på kvällen kommer Jocke! =) Fullspäckad helg framför oss, och jag som skulle behöva plugga..=S men mysigt ska det bli! saknar lite sällskap här hemma om kvällarna ibland..
//karin

Godaste teet! (och burken kommer passa strålande bra i mitt framtida kök!)


Recreation

Heelt slut i benen nu, efter spinning och benpass igår, och Nike dynamic training idag (som visade sig vara groteskt mycket ben, och påminnde nästan obehagligt mycket om skolgymnastiken på mellanstadiet..)
Men det är klart, man klagar ju inte, eller hur? för målet är ju faktiskt att vara helt slut!
Har haft lite mys här hemma i soffan, och njutit av mitt nyinförskaffade Ros-te! =D Blev så glad för att jag fick lägenheten, så jag gick och köpte ett svindyrt te! I jämförelse med lägenheten var det ju som en droppe i havet..hihi! Vilket fall så var det helt enormt gott! =D Så det var absolut värt det! =)
Nu ska jag plocka lite i lägenheten o sen plugga lite innan sovdags..
Byebye!

No more stress!

I alla fall inte för lägenhetsköp och budgivningar! (tentan kvarstår ju dock, och försäljning av lägenhet) För idag skrev jag på kontrakt för lägenheten! =D weiii! Dock dröjer det, enligt mitt tycke, lite för länge innan det är dags att flytta in.. Men förhoppningsvis blir det till påsk iaf..jaja, mysigt värre ska det bli! och tiden kommer säkert gå jättefort i alla fall..
Nu sitter jag här hemma o slänger i mig lite mat, var galet hungrig nu när jag kom hem! Tur att passet jag ska gå på inte börjar förrän halv sju!
Nu ska jag ta tag i stöket här hemma, och ladda för Nike dynamic training på Sats.. Mycket bra och jobbigt, har jag hört! =P
Ciaaooo!

Lite mindre stressad..

Efter en hel dag fylld med stress och nervositet, och väntan, gav jag tillslut upp, lämnade telefonen hemma, och drog iväg på spinning o lite gymmande.. Sjuukt skönt att släppa det bara! bara fokusera på benen som trampade runt, runt, och svetten som rann..
Hade dessutom lagt ett bud precis innan jag åkte, så det var inte mycket mer jag kunde göra..
När jag kom hem hade jag fått ett meddelande från mäklaren som sa att alla andra budgivare utom en hade lagt sig, och att hon, med lång tvekan hade lagt ett bud tio tusen över mitt.. Så imorrn är förhoppningsvis affären avgjord, med mig som köpare! =) ska inte ropa hej, men det bådar gott! Åh, vad skönt det ska bli om jag vinner budgivningen!
Nu sitter jag här och smaskar i mig en sen middag bestående av samma som gårdagens middag, hehe..:P känner mig som jag går på grönsaks-, quinoa- och fiskdiet, men gott äre!
Nepp, nu ska jag ta ett avslappnande bad, och sedan krypa upp i soffan med fysiologibok och en kopp te..=)
Imorrn är det uppsala igen..Hoppas, hoppas jag slipper förseningar!
Fast den är halväten..:P


Stressande..

Gah! jag förstår plötsligt vad Jenny menade för några veckor sen när de skulle köpa lägenhet! Det är fruktansvärt jobbigt att bjuda på nåt man verkligen vill ha!! Vanligtvis ligger det ju ett pris på något, och så bestämmer man själv om det är för dyrt eller inte.. Dessutom finns det oftast mer än en chans att köpa nåt, och oftast finns det fler av samma sak! suck! Lägenhet är ju ingen liten investering heller!
Försöker plugga, men det spritter i benen och tårna, och i magen!! Svårt att sitta still! vill gå ut och springa, men vågar inte, ifall jag inte skulle höra att mäklaren ringde eller nåt!! Nu är det snart en timma sen jag la sista budet..Hur går det?? jag dööör av nervositet och stressen att inte kunna göra nåt!
Uppdatering kommer!!

Sol och snö, kan det bli vackrare!?


En helt vanlig måndag

Sitter här och försöker lägga upp en bild här från telefonen, men det går inge vidare alls! Jag och teknikens under- A no, no combination! Får nog ta hjälp av nån som är mer haj på sånt!
Jaja, det var ingen särskilt viktig bild heller, bara på en av mina favoritsaker här i livet, nämligen mat! Idag stod en quinoasallad och hokifilé med pesto på menyn, smaskigt värre! =)

O annat spännande i matväg här hemma är att det verkar som jag fått liv i min andra surdeg Vetis. Rågsurdegen Gaston är det full fart på, men Vetis är lite segare..Hm.. ska bli spännande att baka med henne i veckan, om hon kommit igång! =))

Idag har varit en helt okej dag..Eller, mer än okej, nu när jag tänker på det! =) Visserligen var tåget försenat, som vanligt, men jag har slutat stressa upp mig. There's nothing I can do, eller hur? (på onsdag blir det tidiga tåget iaf!) När jag väl kom fram till Uppsala insåg jag att jag inte hade den bleeeekaste aning om var jag ställde cykeln i torsdags. Försökte komma ihåg hur situationen såg ut, men det fanns inte minsta minnesbild! Jag letade på ställen där jag visste att jag hade ställt den förut, och poff, plötsligt stod den där! Tackar mitt blåa byggare bob-klistermärke för det!
Sen begav jag mig upp mot skolan i full karriär, och plötsligt hoppade kedjan! Jihooo, tänkte jag, när jag såg att den hoppat på båda sidorna! men jag lyckades få på den rätt snabbt, så färden mot skolan fortsatte! lyckades dock virra bort mig lite på BMC innan jag kunde sjunka ner vid bänken i föreläsningssalen..och då ringde mobilen! bah!

Trots morgonen har jag varit på strålande humör hela dagen! Solen har nog ett finger med i spelet där..=) och det var nästan inte mörkt när jag kom hem tio i fem! wihii! Efter träning mår jag ju alltid enormt bra också, tror jag är lite adrenalinberoende..hehe!
Men nu längtar jag efter att få spela bandy, fotboll, badminton, ishockey, volleyboll eller fotboll! Åh, vad jag saknar det! visst kan det vara skönt att springa på löpband ibland, eller ute, men inget går upp mot att springa efter en boll! =) Hoppas det blir mycket sånt i vår!

Dock har jag varit lite smått stressad pga. startad budgivning på den fina lägenheten, som jag vill ha! (kika gärna på den, länk här brevid! ) men betydligt lugnare än förra budgivningen..hehe.. Tycker dock synd om mina klasskompisar, som tvingas höra om det hela tiden..=P och stackars mamma! Hoppas att det avgörs imorrn, så jag slipper tjata mer om det! Det vore sannerligen bäst för alla inblandade! =P 

Apropå babbel om lägenheten, jag babblar ju inte bara då, utan mest hela tiden..=S Jag blir så trött på mig själv! Jag har alltid vetat att jag är en himla pratkvarn,men det är först de senaste åren som jag verkligen insett vilket problem det är!
Jag vet ju till exempel givetvis att jag inte ska avbryta, (det är bland det värsta man kan göra!!)  men jag kan inte stoppa orden som bara bubblar ur munnen på mig! Inuti skriker nån "kan du inte bara hålla käften nån gång?!" men det hjälper liksom inte.. Inte förrän efteråt, då får jag ångest för det, men då är det för sent. Ibland lyckas jag stoppa mig själv mitt i meningen,men oftast är det försent redan då.. =(

Eller som när jag har människor i min omgivning som inte pratar så himla mycket självmant.. Ibland är jag så himla fokuserad på det jag ska säga, så jag nästan glömmer att det finns andra runt mig, som säkert har minst lika viktiga och intressanta saker att berätta om! =( dumt, dumt! Men gör er hörda! jag vill det!

Tyvärr har det bara hänt två gånger i livet att folk faktiskt sagt till mig att vara tyst. De två gångerna tog ruggigt hårt på mig, så fick jag höra det lite oftare skulle det kanske göra nån nytta.. Så jag verkligen tänkte till innan jag öppnade munnen.. Ett smärtsamt, men effektivt sätt, I guess.

Vilket fall, jag babblar inte över er för att jag vill vara i centrum jämt, eller höras jämt, utan för att jag inte vet hur man stänger av!! Har letat febrilt efter en avstängningsknapp i flera år, men jag har inte hittat nån! =( Det enda som hjälper som det är nu är illamående, och det är ju inte nåt jag är sugen på sådär till vardags.. Sova fungerar också, men är ganska dumt att göra när man befinner sig bland folk. Ge mig gärna lite tips! =)

Jaja, nog om det, nu ska jag ta tag i livet här hemma! har iaf 2 timmars pluggtid kvar, innan det är dags att sova..
Ciao for now!

På G igen..


Jaha, det gick ju bra att blogga sist ja! Otroligt bra faktiskt! det är väl nåt år sen jag skrev sist..
Det var för komplicerat, och jag var nog inte tillräckligt motiverad heller, men nu har jag haft så otroligt mycket jag behövt skriva av mig om senaste veckorna, så nu gör jag ett nytt försök! Inte för att jag har någon tid alls för det, men man får väl se det som lite välbehövligt terapiarbete, som med träningen liksom..Nödvändigt för min överlevnad! okej, kanske inte så drastiskt med det här, men i alla fall livskvalitetshöjande! =)

Ja, det blir ju lite till att starta mitt i, det här, men mitt liv just nu tillbringas ganska mycket på tåg mellan stockholm och uppsala. (närmare bestämt mellan Hjorthagen i sthlm och BMC i uppsala) Dock tillbringas väl den mesta tiden i väntan på perrongen, men ändå.. Ja, jag har precis satt igång och plugga för tredje gången i mitt liv, på ett tredje universitet i en tredje stad.. hm..Alla goda ting är tre, eller hur var det? Dietist är i alla fall målet, om ett par år. (tre år, närmare bestämt =)
Det känns vilket fall väldigt roligt och motiverande den här gången, trots att kemin, som vi läser nu, väl aldrig varit någon större favorit.. =P
En trevlig klass verkar det vara också =) Och nästan bäst av allt är att alla är intresserade av träning och mat, precis som jag! weiihoo..

Men det där med pendlandet är inte direkt nån hit förstås..=( Letar som en tok efter en bostad i uppsala, men det är så svårt! och dyrt! men förhoppningsvis lyckas jag få den jag bjuder på nu, vore sjukt grymt för den va så himla fin! =)) Åh, vad jag längtar efter att få ordning på mina prylar igen! har levt i nån slags uttspritt kaos de senaste, ja..hm.., sex åren.. (de första två var visserligen överkomliga, men sedan har det bara gått utför!)
Har haft möbler utspridda över hela landet, känns det som! det är väl inte så illa iofs, men det är väl i alla fall på 3-4 olika ställen..=S
Nä, på tal om pendlande, skola, och uppsala, här ska pluggas!!
Förhoppningsvis dröjer det inte ett år tills jag skriver igen! =P
Ciao! /karinJag hänger i Sundsvall..

RSS 2.0