Suck



Mitt humör är som värsta jojon, som vanligt då! eller som en bergochdalbana..Tur att topparna är högre än dalarna i alla fall! =)
När jag kom hem efter gymmet idag var det någonting i mig som redan hade gett upp och gått på sommarlov. (Det var nog solen och värmens fel, de hade jag ju beställt först till imorgon!)
Det var inte ens lönt att försöka sätta sig med plugget igen med en gång, jag var bara för uppspelt! Efter lite chill i solen på balkongen, lunchlagande och ätande på balkongen, planterande av lite örter i blomlådan, en himla massa vattnande och en dusch lyckades jag tillslut lugna mig så mycket att jag kunde sätta mig. Efter lite drygt en timme somnade jag i papprena, och var tvungen att ta en powernap.. Nu är jag tillbaka i plugget, pigg men på kasst humör, haha! Undrar vad det är för hormoner som spökar nurå? Jag borde kanske veta, men hur länge håller sig endorfin kvar i kroppen? Adrenalin har ju en väldigt kortvarig verkan i alla fall..  Jag kanske borde gå och läsa på om det, istället för att sitta här och slösa på min dyrbara tid.. Ja, så får det bli!

På återseende, ganska snart!


Plugg var det ja..=P



Måste bara få skriva av mig liiiite till! Sitter i min ensamhet i köket med fokus på plugget, men måste ta ett djupt andetag då och då för att njuta av att jag mår så förbannat bra! Sen, när jag sitter där och bläddrar i boken, så blir jag plötsligt lyrisk och sentimental över att boken är så himla bra!! Fast den är på typ 900 sidor, betydligt större än A4 format och på engelska.. Fett grym är den! nästan synd att kursen är slut nu snart, jag har ju inte läst den ordentligt alls! =/ Kanske lika bra o kugga, så man får läsa om det igen! haha..

Nej, nu åter till köket.. Heejdååå!


Eufori!


Ja, jag känner mig lite euforisk! Efter ett kalasbra pass i gymmet, och en grymt härlig cykeltur i racerfart längs skogsstigar och vattendrag flödar adrenalinet och humöret är på topp! Den som inte tränar missar verkligen nåt, I can tell! Nu är ju inte jag nån superseriös elitidrottare på något sätt, så jag hinner ju aldrig riktigt tröttna på träningen, vilket är perfekt! Jag tävlar mot mig själv och mot tiden och vikterna, och känner mig nöjd med det! Och missar jag en dag, eller en vecka, så är det inte nåt som förstör hela min tillvaro! (bara nästan, haha)
Träningsberoende?? adrenalin-addicted? Jag? Nääehhh...?


Jag är egentligen en ganska rolig paradox hela jag. Jag tycker gymnördar är det fjolligaste som finns! (Speciellt de som bara tränar för att kunna gå runt och se biffiga ut, utan att för den sakens skull vara speciellt starka. Såna som tränar med det enda syftet att bli just biffiga)

Så till paradoxen: jag tycker ju själv om att gymma väldigt mycket!Jag trivs i min kropp när den är vältränad, och jag slipper jobbiga byxkanter som skaver mot magen, 'hudveck' (även kallade valkar) ovanför byxkanten och på baksidan av axlarna. Jag uppskattar att kunna lyfta tungt och släpa mycket utan att gå i bitar. Jag njuter av att slippa ha ont i rygg och nacke av allt stillasittande skolarbete. Jag gillar att kunna racercykla till skolan (feta benmuskler) om jag är sen, utan att dö på kuppen. Och ja, jag gillar ju hur jag ser ut när jag är lite sådär lagom muskulös..
Så, ni som tycker att jag är en fjollig gymnörd.. Är det verkligen så illa?

Anyway, anledningen till den underbara euforin idag var det jag gjorde efter gymmet, nämligen cyklade! Jag älskar ju min cykel, men det har blivit väldigt mycket bara transport med den senaste tiden. Det är lite konstigt egentligen. Jag älskar ju att cykla, jag har en fin cykel och jag bor i en stad där man verkligen kan cykla.. Det kan visserligen ha något med väder och den alltid närvarande tidsbristen att göra. Eventuellt..

Jag brukar gå ut och springa ibland.. Det är ju rätt skönt och så, men jag blir så fort less. Det går för långsamt och gör ont i fötter och knän.. Dessutom kan jag ju inte springa så bra på asfalt, som ju större delen av stan är beklädd med. Det är ju förbannat meningslöst egentligen! Varför jogga när man kan cykla??! Det går fort, är sjukt kul och man inser inte hur andfådd man blir..Mjölksyran i benen bedövas av den underbara känslan av att susa fram i full fart! =)

'Hittade' dessutom ett underbart ställe att cykla på idag. Små härliga grusiga stigar myllrade det av, i en fantastiskt vacker skog! Stadsskogen, the place to be! Där ska tillbringas mycket tid framöver, kanske till och med på nån joggingtur faktiskt! Sen gillar jag ju att cykla långdistans också, men det har jag inte riktigt hittat nåt bra spår för än. Man blir ju stoppad titt som tätt av vägkorsningar, folk som går på cykelbanan, korkat dragna cykelbanor (där man behöver korsa vägen t.ex.) Helst skulle jag cykla på vägen, men det gillar ju inte bilarna så värst, vad jag förstått.


Här är hon alltså, min skönhet! =)





Och här är en fjollig bild på mig som en viss Adam smygfotade på mig
förra året på gymmet,
då jag fortfarande hade långt hår.
(skulle nog säga att jag är i betydligt bättre skick nu, finns dock inga bildbevis..kanske kommer..;)





Har förresten gett mig på att jag ska prova äta enligt någon form av diet närmsta tiden (2-3 v), bara för att jag kan.
Egentligen bara så rent som möjligt, utan konstiga tillsatser, (vissa tillsatser är bra!!) och inte alltför långt ifrån livsmedelsverkets rekommdationer..;)

Målet är en kost med:
  • Kolhydrater från rotfrukter, icke-förädlade spannmål (ex mathavre), frukt och grönsaker.
  • Protein med låg andel mättat fett
  • Fett i allra möjligaste mån från omättade och fleromättade källor, ex olja.
Japp, det kommer garanterat bilder! Som från dagens lunch till exempel..;)

Nepp, åter till det där viktiga tråkiga som jag håller på med!
PluggaPluggapluggapluggaPluggaplugGapluggApluggaPluggapluggapluggaplUggaplugg!

Jihoo..


Vill bara meddela min internationella fanclub att jag lagat och ätit ett ordentligt mål mat idag till lunch! Första riktiga måltiden sedan i torsdags, eller fredags..(när det nu var jag åt den där udda salladen på balkongen). Kokta morötter och kokt broccoli med olja och persilja (för smak och bästa möjliga upptag..;) kycklingfilé och ugnsrostade tomater  blev det.. Inte så avancerat kanske, och jag orkade nästan ingenting alls, men ändå! Gott, så himla GOTT!!

Nu ska jag plugga vidare i två timmar, och sedan bege mig till gymmet, såklart! =)
Imorgon är sista pluggdagen inför tentan.. men sen, sen är det sommarloooooov!!! (iaf i några dagar, innan jobbet drar igång)

He' på re!!

Knäpp



Inte vet jag vad det är för fel på mig, men det är något som inte står helt rätt till. Jag som är tokig i mat normalt, som får kämpa för att inte stoppa i mig saker titt som tätt, har plötsligt tappat suget. Magen mullrar och gnäller efter mat, men munnen är inte sugen på att äta alls. Snarare väldigt osugen. Det var värst igår dock. Idag har jag ätit både frukost, lite lunch och nu mellanmål. Men bara tunnbrödrullar, och en liten micropizza..allt annat känns blää!
Magen är lite konstig, men inte värre än vanligt, haha!

Det är dock någon underlig smak som byggt bo i min mun, som vägrar försvinna, hur mycket jag än gnuggar. Antingen är det fenomenet pinjemun som dykt upp igen (åt pinjenötter förra veckan), eller så har det med mina visdomständers antågande att göra. Den ena är nu helt uppe, och jag väntar på att överflödiga hudflikar ska ramla av, bläää..haha!

Nej, jag intalar mig att illamåendet beror på stressen inför tentan. Så är det nog. För annars mår jag ju bra..

Frånsett att jag håller på att bli knäpp på att sitta inne dagarna i ända med plugg. 8-23 jobbar jag. Fast, pauser är det förstås gott om, haha.. Eller en träningspaus varje dag i alla fall. Idag har jag varit på 40 mins hundpromenix me Cissi också..och pudelfarmen!

Jag hoppas innerligt att jag blir mitt vanliga jag igen efter tentan, jag gillar ju att laga och äta mat! Ganska skönt att vara billig i drift iofs, haha.. och det tar ju tid att laga mat, så det passar ju rätt bra.. =P

Nej, färdigpausat!!


Ineffektiv


Det blev ett inlägg ändå.. Kanske att jag satte mig sisådär en timme försent bara. Trots att jag slutade plugga i tid. Åh, jag suger på att vara effektiv ibland. (ganska ofta) Nu borde jag ju sova egentligen, ingen sovmorgon imorrn direkt. Den här jäkla tentan känns ju helt omöjlig! Tycker att jag fattat det mesta och lärt mig massor, o så kikar man på målen..Nehepp, inte då. Sjukt detaljerat och djupgående!
Nä, inget mer gnäll om den nu. Snart får jag vara ledig i nästan 10 dagar!! Då blir det måla och greja och städa och sortera..och Summerburst och lite annan fest! =D


Träningen går fint i alla fall, förutom att plugget tar lite mycket tid. Men en dag som denna, när det bara är plugg inplanerat, då är träningen fullkomligt nödvändig. Det gillar jag! Har kört ett ihopklämt typ fyradagars-schema senaste veckorna, för att komma igång, men nu måste det ändras lite på, eftersom jag är i gymmet nästan varje dag. Behöver lite nya sköna övningar också, men det får nog vänta till efter sommaren. Det är ju bara lite mer än 2 veckor kvar här i stan.
Har verkligen hittat tillbaka till mitt gamla gym-jag igen, vilket kanske är lite tråkigt, men jag gillar det! :) Det är lite min grej liksom! Idag när jag kom till gymmet var det bara jag och typ sisådär 20 grabbar där.. Glömmer nästan att jag är tjej när jag står där och svettas, haha!

Skrivglädjen är inte riktigt på topp känner jag. Inga klockrena formuleringar som ramlar in precis. Sånt får man väl tåla ibland. Jag skriver ju ändå för mig själv, så varför bry sig..

Jaja, anyways.. Tror jag har lite bilder att dela med mig av. Det är ju lite min grej. Tyvärr har det varit lite dåligt med matlagandet senaste tiden. Försöker tömma förråd och äta upp gamla matlådor och annat innan sommaren, så det har blivit lite trist mat. Sen har jag ju varit ute och ätit en del, avslutningsmiddagar hit och dit..Och sen har jag förstås glömt bort mig lite. Kameran åker inte fram lika ofta nu när bloggen ligger nere typ..




Fick låna Affe en stund idag, för Cissi o Jonas skulle på nåt ståhej. Mysigt
med lite pluggsällskap, men han säger tyvärr inte så mycket. Jag som gillar
att prata! Söt är han i alla fall..=D





Gnällde igår för att jag inte kunde sitta ute med plugget. Men så provade
jag en stund, medan jag åt lunch. Det gick väl sådär iofs, men det var
såå skönt!






Vi var på snerikes i onsdags för lite
Culinaavslutning.. Trevligt! =)




Den här supersöta chokladkakan fick jag av Ulrika
förra helgen när vi hade födelsedagsmiddag för
tjejorna. Gillart!

Och apropå födelsedagsmiddag,här kommer lite suddiga bilder!





Varmrätt, en riktig klassiker. Potatisgratäng, bacon och timjanlindad fläskfilé,
potatisgratäng och balsamicosky.






Amanda hade gjort en supergod glasstårta typ, med marängbotten och
vaniljfluff, och hallonsås med lime. mm..




På lördagen fick jag lite klaustrofobi av plugget och tröttheten och var
tvungen att gå ut på en kvällspromenad i den mysiga sommarkvällen.
Det är inte alla som har såna här vackra promenadstråk 5-10 min från dörren..=)



De söta gutefåren








Solen försvann bakom horisonten, och jag återgick till mina studier.




I veckan hade jag gjort en stor sats av broccoli och blom-
kålssoppa som jag fick stå ut med ett flertal mål. Första dagen
med örter och parmesan, andra dagen med västerbottensost
och tredje dagen med bacon och örtsmul. (eller om det var lunch
och middag) Här gäller det att vara tidseffektiv och snål!



Det blev mycket flytande föda den veckan, b.la. i form av proteindrinkar
i alla dess former. Här med banan och blåbär. Annars är choklad och banan
en favorit, eller banan och hallon! =)

Nej, nu ska jag stänga igen, släcka ljus och lampor och krypa till sängs för
att ladda för en helg i pluggets tecken, jihoo! Får se om det hinns med nån fika
eller nåt annat trevligt emellan. Träning ska det bli i alla fall! =)

Nighty night!

Bajstentaskitplugg!!


Ja, det är alltså det jag håller på med, det är därför jag inte skriver.. Och när jag inte pluggar så är jag ju på gymmet, eller hittar på nåt annat trevligt! Det känns inte riktigt som det är befogat att lägga en timme per kväll på att författa ett blogginlägg, så därför låter jag bli. Men ikväll, fredag som det är, ska jag nog unna mig en stunds bloggande i soffan, med tända ljus och mysmusik.. Måste ju ladda för de fyra sista galna pluggdagarna!!

Så, blir det som jag tänkt mig så ses vi ju ikväll alltså..;)
Au revoir!

Ibland har man tur


I helgen i Sundsvall höll jag på att regna bort.. Det regnade nästan konstant fredag till söndag. Bra för växterna tänkte jag, sämre för mina små fossingar.. Lite gnällde jag, men inte så mycket mer med det, det har ju regnat så lite i vår.
I morse när jag satte mig på cykeln på väg till skolan var marken plaskvåt och nyregnad, men himmlen var ganska så blå, och solen tittade fram. Det luktade vårregn. Efter tre timmar i skolan gick jag ut .. Cykeln hade då hunnit bli lika dyblöt som resten av stan. Men solens strålar letade sig genom molnen när jag stack ut näsan, och begav jag mig till gymmet. Väl inne på gymmet beskådade jag ett par skyfall genom fönstret, och njöt av att vara inne i värmen. Lagom till jag skulle cykla hem blev det uppehåll igen, men bara så att jag hann ta mig hem. Inom ett par minuter kom världens skyfall följt av en ännu värre hagelskur. Det är mysigt när det regnar, om man är inne.. eller på sin fina balkong! =) Vilken fantastisk dag! Tänk att så lite kan göra en flicka som mig så glad!




Slaskelislaskhagel..



Här kommer lite fortsättning från påskhelgen på Fårö..=)



Solnedgångarna är vackra även fast det inte är sommar!




Galen katt på strand



Mamma och pappa på stranden



Lite mat hann vi med också!
Korvgrillning vid raukarna, Lammstek med chevrécreme och rotsaker,
lax med färskpotatis, örtkräm och sparris.




Hon vågade sig ner till vattnet också. Men det var nära att hon blev
blöt om tassarna! =)



Karin i motljus



Hemgjord västerbottenpaj, rödbetscarpaccio med chevrécreme,
Mandelpavlova med grädde, jordgubbar och passionsfrukt.



En av fem frukostar på trappen, och världens godaste
resttallrik!



När jag kom hem till Uppsala var det inte många dagar kvar till årets viktigaste högtid här i stan, nämligen valborg.
Lyckades inte knäppa många bilder med mobilen, men här kommer en glimt! =)




Kylen var välfylld inför grabbarnas och tjejernas ankomst. Ingen skulle
behöva gå hungrig!



Det började med en grillfest på Kvalborg..



Grabbarna var hungriga och på strålande humör när de anlände. Synd
bara att ingen kunde hålla i sina bestick..;)




Stina tog med sig en klasskompis, och Mattias och kom förbi!



Mattias ser lite skeptisk ut. Cissi och Jonas var med en stund också! =)



Jocke!



Mingel. Någon är törstig,
Carina, Gustav, Alex och Amanda myser, men fryser lite..



Simon plus gammal barndomskompis kom förbi en stund också.



Morgonen efter var det 'nybakade' baguetter och allehanda pålägg till
champagnefrukosten vid ån. Några glimtar av forsränningen fick vi också!




Jag vågade plocka upp mobilen ur sin plastpåse en liten stund på galoppen,
men därefter lyckades jag inte knäppa några fler bilder! Inte ens i Ekonomikum!


För bilder från helgen i Umeå hänvisar jag till Facebook..;)


I helgen var jag ju alltså i Sundsvall, mest för att gå på PALTs sommarfest,
även lite för att hälsa på Jocke.
Vi började med en timmes mys med syrrans äldsta och yngsta på Kulturmagasinet
för fika och ritande på biblioteket..



Fantastiskt mysigt, men lite för kort! Tur vi ses en del i sommar! =))


Vi begav oss hem, med en massa sushi i bagaget, för att sedan gå till
Tobias och hänga med David och Munken.. Trots att min mage ville
att jag skulle ligga ihopkurad i sängen, så gick det ganska bra ändå!
Det var till och med rätt trevligt. Gullig vovve hade han också! =)



Utsikten från hans balkong var det ju inget fel på!


På lördagen pluggades det lite, gicks en sväng på stan, åts äcklig taco-
buffé, vilades lite, piffades och lagades middag, förfestades lite och
sedan bar det av på PALTfest!




Några av grabbarna i vår egna lilla hörna!



Snygga bruttorna Emma och Elin!



Brillerna på! Munken och Stefan..



Jajjemen, Brillerna på! =)

Sen bar det av hemåt för mig och Jocke, med Martin som sällskap och
kebabcity på vägen..

På söndagen blev det en promenad till Coop och inhandling av allehanda
smaskigheter till räkmackor som vi avnjöt hos Elin. Vi fick även en bildvisning
av lördagskvällen! =)

Sen var det dags att åka söderöver igen..


Men jag höll ju på att glömma!
Förra veckan hanns det med en mysig grillning vid ån i det underbara
vädret också! =)












Här kommer några middagstips, men sen är det läggdags för lilla mig!



  • Ungnsstekt hel kyckling (här bara filén) med citron, vitlök, timjan och sojamarinad,
rostade rotsaker och örtcreme på egenodlade örter! =)

  • Kycklingfilé med täcke av creme fraicé och parmesan, sallad med päron och pinjenötter
och pasta.
  • Moussaka (i mitt fall köttfärssås varvad med tunt skivad, stekt aubergine, fetaost på toppen)



Papper är ett kalorisnålt alternativ..






Fantastisk kväll på balkongen..



Vi har fina träd på vår skola..Den här magnolian skulle jag mer än gärna
ta hem! Emelie fick vara med på ett hörn..


Imorgon är det en ny dag, nytt plugg och tvättid hela morgonen, det är bra! =)


Så kan det gå..


Ibland måste man bara prioritera.. Även om man inte vill. Det är viktigare att hinna med allt man måste som äta, sova, plugga, (träna), ha ett socialt liv och svara på mail, än att skriva på sin blogg. Tyvärr saknar jag det.
Att blogga var min egna lugna stund på dygnet där jag kunde sammanfatta dagen och reflektera över det som hänt, och kring sådant som snurrar i mitt lilla huvud. Senaste veckorna har det fått vara kvar där.. Trångt kan jag lova!

Sen jag lovade uppdatering om Fårö och påsk och valborg har jag hunnit med en helg i Umeå och en helg i Sundsvall, med massa skojjiga upptåg. Jag kan utan att överdriva säga att de tre senaste helgerna har varit riktigt jäkla bra. Sådär så jag kommer minnas dem många år framöver! Det är värt all stress i världen.. Livet är ju till för att levas, eller hur?

Nåja, nog med bortförklaringar och tråkig text, här kommer bilder från Fårö!















Imorgon (förhoppningsvis) kommer lite mer färggranna, mer matiga bilder från Fårö, plus bilder från valborg, Umeå och Sundsvall..=)

Godnatt!

Nämen hej!


Det var länge sen, IGEN!
Bloggen börjar avspegla det som pågår i mitt liv just nu.. En känsla av oordning. Lite kaos nästan. Och en svag nyans av panik. Det är lite för mycket att göra, listorna är för långa, punkterna blir fler och fler.. Men tiden, den blir det inte mer av. Det avspeglar sig här. Jag hoppas jag ska hinna komma på rätt köl innan jag beger mig till Umeå i helgen. Jag tror det, det brukar alltid lösa sig. Men det har dykt upp för många problem som känns lite för olösliga senaste dagarna. Inga punkter som bara går att bocka av, utan som mer aktivt måste lösas. Blä.

Förutom det har jag ÄNTLIGEN blivit frisk, och börjat träna igen! eller, börjat träna.. jag har tränat två gånger. En gång innan valborgshelgen, och så idag. Det är bra för mig! =D
Planerar att göra det imorgon med, när jag har varit hos sjukgymnasten/massören för att få bukt med min kaosiga nacke och rygg, som spökat ordentligt de senaste veckorna. Om hon tillåter träning förstås. Fast det brukar de ju göra sånadär! :)

Sen sist har jag ju njutit av en förträfflig påsk på Fårö. Ganska mycket plugg, men en hel del mys och god mat och sol också! Lägger upp lite bilder senare ikväll när jag inte orkar plugga/svara på mail/göra nytta mer.
Hann vara hemma några dagar förra veckan innan jag fick besök av ett helt gäng glada valborgsfirare, och den sista av dem (Jocke) åkte först i morse. Så det är först nu jag kunnat ta tag i allt.
Jag satsar på ett mer utförligt inlägg senare ikväll, med en kopp te och tända ljus i soffan. Nu måste jag göra nytta.. Åh, suck!

Trevlig kväll!

RSS 2.0