Söndagsmys..

..kan vara väldigt olika saker för mig. Förra helgen var det soffmys med te , nybakat bröd och mattidning. Den här helgen var det brunch på V-dala, en sväng i solen på stan och sen myscorepass! Sen var jag för trött för att mysa..hehe..

Kanske berodde på att jag sov lite för lite inatt.. Klockan var fem när jag släckte sänglampan. Puh! jag som skulle lägga mig tidigt! men det var så hiiimla kul o dansa!! och efter sådär 5-6 glas vatten var vätskebalansen återställd, och orken infann sig! Och även om jag var lite seg imorse när det var dags för brunch, så har jag ändå varit väldigt pigg idag! Det är ett klokt drag att hålla sig från alkoholen..=)

Kvällen började hos Maria, med hemgjorda hamburgare och klyftpotatis. Mums, säger jag! (Och mat är som alltid det bästa sättet att få killarna att dyka upp..haha! ) Adam, Gustav, Alex, en kompis till Maria som jag inte kommer ihåg vad han heter, Carina, Maria, Linnéa och jag var på plats! Sen rullade vi iväg till Norrlands där det var en himla massa folk! Jag stötte på Johan, en gammal högstadieklasskompis, Cissis Jonas, Fina Filippa, Kiwikillen Andy och ett helt gäng bekanta nollor och generaler!


Sjukt hög kvalité på bilderna, ingen blixt på iPhone 3, så fick passa på när ljuset föll på oss, haha..





Brunchen med nollorna, förlåt ettorna, var mysig! Lyckades fånga några på kort till och med!=)

Hann ju inte få med hela Stockholmsvistelsen sist jag skrev förresten!
Det vart ju mest auskultation, men hann även med en sväng på fältöversten, en promenad och långfika med Hugo, två gympass på friskis och en lång kvällspromenad med Maya! Och så en himla massa mys med mamman, pappan och kissen också!


Idag när jag var på stan för att lämna tillbaka ett linne på Vila råkade jag bara prova ett par byxor också, som liksom råkade följa med mig hem! förstår inte alls hur det gick till! =P


Tunna byxor=vår!!(?)

Den där middagen jag pratade om häromdagen, med mangosalsa och tjofräs, blev av först idag..

Recept kanske inte är nödvändigt, men jag kokade i alla fall mina svarta belugalinser och marinerade kycklingen i thailändsk soja, citronsalt och timjan innan jag slängde in den i ugnen.. Salsan rörde jag ihop på ett kick. Fryst mango, färsk annanas, färsk koriander, pressad lime och lite thailänds sweet chilisås..Mmm!

Ungsstekt kycklingfilé med belugalinser, mangosalsa och grönsallad!




Det blir alltid så förbaskat sent! Godnatt, sov sött och dröm söta drömmar! I will..=)




Vroooooom...

När favvolåten genom eld med Oscar Linnros drog igång på spinningpasset, och solstrålarna letade sig in genom fönstrena, då var lyckan gjord! =))
Nu är jag hemma, högsta volymen på stereon (nästan), en smaskig milkshake med whey-80, lättkvarg, lättmjölk, banan och en gnutta vaniljsmak i handen, och ork och motivation för att både måla garderob, tvätta, städa och sen dra iväg på middag o utgång! =D
Ha de gött folks, ses en annan dag!

"Om du aldrig provat, hur kan du då vara säker? "

Min musiksmak är, utan att röra till det för mycket, väääldigt varierad. Och jag jobbar så att när jag hittar låtar som jag gillar lyssnar jag typ sönder dem tills jag hittar några nya låtar att lyssna sönder. Kanske inte världens bästa strategi men men. Just nu går Snook, och grabbarna var för sig, Daniel Adams-Ray och Oskar Linnros, på repeat..25, från och med du, genom eld, ballad från en loftsäng, såpbubbler, förlåt att jag aldrig sagt förlåt, Snook svett och tårar, gubben i lådan etc.. Har liksom inte lyssnat på texterna innan.. "Ställ oss båda på en våg, och snart så flyger du bland stjärnor. Jag bär tyngden utav rymden, ändå finns du I mitt hjärta" "jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks"  Fint..
En annan låt, som jag knappt tror jag kommer kunna lyssna sönder för den är så bra, är en cover..Missing you med Tyler Hilton (Acoustic version) Lyssna, lyssna, lyssna!

Men inte ens grym musik på min entimmes promenad, eller en skål med chocolat fudge brownie lyckades få fart på mig ikväll. Inte heller Annas lockande om utekväll i Stockholm! Men så kan det gå.. Imorgon är en annan dag! Då ska jag gå upp tidigt, äta en mysig, lugn frukost bestående av knäckebröd med mosad avocado och skinka, kokt ägg, te och en liten portion drömyoggi med vit choklad och vitt te, som jag unnat mig! Längtar redan!=)
Vid tio drar jag iväg för en timmes spinning och en sväng i gymmet. Har inte kört rygg ordentligt den här veckan. Bara corepasset och boxpasset, som tog lite på ryggen.. Så det blir nog ett gäng ryggövningar imorgon.Passar bra efter spinningen också! Kvällen får vi se, eventuellt middag och utgång, men är osugen på att dricka. På söndag blir det core igen, tror jag bestämt, och då vill jag ju vara pigg!

Sen hem och måla garderober igen..Får se hur långt färgen räcker! bara dryga 1,3 liter kvar!
Men minst en garderob bör bli klar!
Sen ska jag dammsuga och torka och väl ge mig på att få lite ordning på plugg och annat viktigt, som att svara på mail och så! Pust..

Det blev tre dagar på Danderyds sjukhus för mig. Det hade blivit lite missförstånd med datumen, så de trodde vi skulle vara där tors-fre. Det resulterade i halvdag ons, heldag tors och halvdag fre för mig. Helt ok, men inte idealiskt.
Det har varit sjukt mycket nytt de här dagarna. Har lärt mig en hel del. Om specifika näringsdrycker och sondmat, om används mycket på sjukhuset och av patienterna, om hur ett samtal med patienter kan se ut. Om olika situationer då dietister blir inkopplade. Exempelvis i samband med operationer, vid vissa sjukdomar etc.
Nu är väl inte min allra största dröm att jobba som dietist på ett akutsjukhus med många svårt sjuka,och många äldre patienter, men såklart var det ändå spännande! Jag har sett ganska lite av vården..Första gången jag låg inne på sjukhus överhuvudtaget var ju i somras. (det var förövrigt väldigt när där jag var nu..Samma typ av avdelning! =) Så nu fick jag en lite annan bild! Det är ju inte så ofta man är frisk när man är på sjukhus heller..

Men, som jag säkert nämnt, är ju min största önskan att få jobba med friskvård. Tänk att få kombinera allt jag tycker om, och jobba med det!!
Matlagningen, träningen, intresset för kombinationen mat och hälsa och förstås att få chans att motivera folk! om jag lyckas få in inredningsintresse (eller iaf intresse för belysning etc) i det är det ju strålande! Tänk att vara anställd på ex ett stort företag som friskvårdsansvarig! Hålla i matlagningskurser kring 'nyttig' mat, föreläsa, hålla i träningsklasser och gyminstruktioner, och hålla i motiverande samtal. Kanske även finnas som någon slags kurator..Och som grädde på moset, få jobba med inredning och anpassning av kontor och övriga ytor.. Man kan ju alltid drömma.. =))


När jag nu ändå är inne på att berätta om auskultationen kan jag ju passa på att rekommendera en  blogg! Linda, som var en av dietisterna på avdelningen, har en blogg där hon lagt upp vegetariska veckomatsedlar med färdig handlingslista och bilder! Super! Även om man inte själv är vegeterian kan det vara kul att kika! man kan ju alltid lägga till kött.. vegetariskveckomatsedel.blogg.se




Så här snygg har jag varit i veckan,
vita byxor på det, och den ooooerhört
professionella namnskylten som skolan
utrustade oss med! =P


Har ju ätit hos mamma och pappa senaste dagarna, så har inga kulinariska rekommendationer till er. Mitt senaste tips är väl kanske inte helt i enlighet med det jag lär mig i skolan, men ack så gott.
Efter förra veckans tacorace fick jag givetvis mat över, så då tog jag ett tortillabröd, la på tacofärs, salsa, paprika, färsk spenat, en himlans massa massa ost och täckte med ett till bröd. Jag slängde ner det i stekpannan på medeltemperatur, och la på lock. Efter en stund vände jag på el quesadilla. När båda sidorna fått färg och osten smält skar jag den i snittar och åt med salsa, lättcreme fraice och gucamole, muuums! Man kan givetvis stoppa i precis vad som helst! Med bara ost och chili har jag gjort förut, som tillbehör på en tacobuffé..=)

El quesadilla..=)

Just det, energibarsen! (mycket konstigt ord) Jag är nöjd, det är absolut inget fel på dem. Dock ska jag göra några förändringar till nästa gång, för att se om jag kan få dem ännu mer som jag vill! För det första glömde jag skriva senast att jag även hade cashewnötter i dem! och det blev ju gott!

Vilket fall, de blev lite sega, iaf de med mjöl, och nästan för kompakta! inte alltför söta, men lite mindre socker/honung räcker nog!
Har en gigantisk burk med gojibär som jag behöver använda också, så jag slänger nog i några såna också. Tänkte göra ett försök att minska mängden mjöl,och öka på nötter och frukt..kanske ersätta med lite havregryn och slänga i lite linfrön eller solrosfrön. Men risken är ju då att de faller isär. Vi får se! det dröjer nog någon vecka eller två, har ju så många bars som måste ätas upp först!

Nä, nu ska jag, mitt tråkiga humör och min arga mage lägga oss, och hoppas på att vakna upp glada, pigga och friska imorgon! =D


Au revoir!;)

Ibland tar man dåliga beslut..

..idag gjorde jag det. Antingen skulle jag stannat i Stockholm ikväll och myst med familjen, eller så skulle jag åkt direkt till Sundsvall efter auskultationen på Danderyds sjukhus (vilken är anledningen till varför jag inte skrivit de senaste dagarna) Jag gjorde ingetdera. Jag åkte hem till Uppsala, och var på tok för trött för att orka göra nåt vettigt, så jag tänkte att jag kunde vila en kvart-tjugo min först. Lyckades inte få upp mina ögon ordentligt förrän efter en och en halv timma!! så nu är jag seg som en kola, det är becksvart ute, och omotiverad att göra nåt alls. BRA Karin!
Tanken var att jag skulle iväg och träna..det får mig ju alltid på bra humör! =) men jag har så ont på min stackars tunga..=/ och är lite röd i halsen.. Så jag blev lite nervös, och tänkte att det var bättre att avvakta till imorgon. Sjuk kan jag ju inte bli!

Så nu är jag ännu mer modfälld.. Tror jag ska ta en promenad, och sen gå förbi affären o köpa nån okristligt onyttigt och dyrt, typ ben and jerry´s chocolate brownie fudge whatever den nu heter!
Jag kanske till och med orkar lägga lite tid på att svara på mail och plugga lite om jag får i mig lite sån sockerchokladchocksglass! Film vill jag i alla fall kolla på! Och har jag tur kanske det finns någon trevlig själ som vill komma och göra mig sällskap!

Nepp, får uppdatera med bilder och mer om auskultationen senare ikväll. Och så har jag ju lovat att utvärdera mina energibars också! =) Kanske nåt mer recept som dyker upp, vem vet?! Har även en blogg att rekommendera, så, missa inte nästa avsnitt! 



Just another manic monday..

..Eller kanske magic egentligen? Hur magiskt det nu kan vara med skola 9-16.30.. Det har vilket fall varit måndag hela dagen, det är nåt jag är säker på.

Vi hade övning hela eftermiddagen. Först tyckte jag det var en korkad uppgift vi fått. Men allteftersom förstod jag ändå vitsen med den. Det var första gången vi faktiskt seriöst fick öva på det som högst troligt kommer bli vår viktigaste arbetsuppgift i framtiden, nämligen motiverande samtal. Givetvis blev det väldigt krystat, eftersom vi övade på varandra (som redan är relativt upplysta i hälsofrågor) , och med mestadels fingerade scenarion, men man fick ändå en första känsla av hur det kan vara att föra ett samtal med en patient/klient/kund etc.  Nu satt jag mest som observatör, men jag blev ändå positivt överraskad. Jag tror verkligen jag kommer uppskatta att sitta i den situationen när jag väl kommer så långt! Fantastiskt att få jobba med att motivera någon att göra något som jag själv älskar, eller hur? =)

Efter skolan bar det av ner till köken där de nya dietistnollorna höll på och bakade pannkakor i blindo. Det visade sig att jag ändå lyckats lura ett par stycken att jag gick i deras klass..hihi! Men det var även många som listat ut att det var nåt som inte stämde med mig. Facebook (som jag ändå försökt maskera), magkänsla, karins oförmåga att hålla masken/ljuga, frånvaro på lektioner, att de sett mig i skolan men med andra osv osv.
Men det har varit kul i alla fall! =) Dessutom är det ju ett första steg mot en bättre sammanhållning! =) Jag känner numera personer ur alla klasser som läser på dietistprogrammet, och ur två av tre klasser på kostvetarprogrammet! Keepin´up the good work!




Snyggaste björnligan, pyramid hemköp och tjöckt me folk i provhytt!



Hela laget (typ?) utanför orvars med kock! Och finfina Julia med gratisburgare o utköpt mjölk! =)




Idag har jag stoppat i mig rätt ordentligt med järn. Först leverpastej på surdegsbrödet till frukost, en drös med c-vitamin på det (som dock bara påverkar upptaget från brödet..hehe) o så blodpudding till middag!



Ja gillart!

Ikväll har jag mest varit trött efter boxpasset med Amanda. Det var kul o boxas, men tekniken var rätt kass från min sida. Lite sur för att jag inte fick till det, men det var ju trots allt ett tag sen. Får öva lite framför spegeln! Träningsvärken lär väl dock infinna sig imorgon eftermiddag ändå..=)

Plockat och städat lite, och gjort en nostalgitrip via facebookbilderna har jag också gjort.
Men kvällens mission var provbakning av powerbars. Vill ha nåt energirikt men ändå ganska nyttigt, och framförallt inte så dyrt, att ha i väskan lagom till träningen eller som ett stadigare mellanmål än en frukt.

Så, testade ett recept på allt om mat som jag trodde jag gjort förut, med lite smärre ändringar (mindre socker, mer nötter och frukt). Är dock inte lika säker på det nu, för det vart mer som kakor/skorpor den här gången. Jaja, de kanske blir annorlunda när de stelnat helt! får utvärdera mer då!
Testade även att byta ut lite mer än hälften av mjölet mot protein.

  • 110 g valnötter
  • 110 g hasselnötter
  • 120 g torkad frukt (jag tog russin, fikon och aprikos)
  • 1 dl vetemjöl alt 0,4 dl vetemjöl och 0.6 dl proteinpulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,7 dl honung
  • 0.5 dl socker
  • 0.4 dl vatten
Blanda grovhackade nötter och grovhackad frukt med mjöl och kanel. Värm socker, honung och vatten och häll det över nötblandningen.
Blanda och kladda ut på en plåt/i form (ca 24 cm) och grädda ca 35 min på 150 grader.




utan protein till vänster..=)


Sådär, sängen väntar som vanligt!
Nattis!

Sunday, lovely Sunday!


Ska alldeles strax ta tid och sätta mig i min underbara soffa för en stunds avkopplande bloggande! Först ska jag bara slänga in bröden i ugnen,och ta en snabbdusch..och plocka undan lite i köket o sovrummet! men sen..



Två timmar senare. Nyduschad, mjukisklädd, tända ljus, rooibos vanilj, nybakat valnötssurdegsbröd med leverpaster och gurka. Lite John Mayer på det. Ingen som klagar här inte.

Försöker sortera lite rapporter som jag skrivit ut,och föra in schemat i kalendern. Ladda lite för den nya veckan. Kika på vad som väntar. Veckan i Uppsala blir kort. På tisdag kväll, eller onsdag morgon åker jag till Stockholm för Auskultation på Danderyds sjukhus i två dagar. Ska bli intressant! Mysigt att hälsa på mamma o pappa o kissen också!

Egentligen är det väl tänkt att man ska vila upp sig under helgen. Jag tycks alltid göra tvärtom! Fullt ös i helgen, vila i veckan.

I fredags kom världens finaste Terese till Uppsala! (som jag pluggade med första terminen i uppsala)
Jag hade fått tag i ett bord på Snerikes, så det blev trerätters och vin. Sjukt värt egentligen! Okej, kanske inte världens bästa service och kvalitet, men en chevré chaud, oxfilé m potatisgratäng och kantarellsås, och marinerade apelsiner med citruscréme för 165 kr kändes rätt värt! plus en halv flaska vin för 70 kr. Jag klagar då inte, och kan absolut tänka mig att äta där snart igen! =D
Det var himla mysigt att träffa Terese också! Lite avis på hennes superfina solbränna och långa solblekta hår dock! =P Kul, spännande men också skrämmande att höra om hennes äventyr i Uganda!
Adam o Gustav kom också förbi och käkade!

Lördagen känns avlägsen nu, men den bestod av tvättande och sedan storhandling med Stina på Ica Maxi. Hittade massa gott, så nu ska här lagas mat och 'bakas' energibars! 
När jag kom hem röjde jag runt här hemma, åt lunch och tog hand om tvätten. Kan inte riktigt förstå vad jag fördrev tiden med, men strax efter fyra gav jag mig iväg igen..Hem till Julia för lite förfest och sminkning, o sen ut på pubrunda.. =O  Tjo och tjimm och lekar, fast jag gav upp rätt tidigt.

Ville prata med Jocke innan han gav sig av till Vemdalen. Nu lär han inte ha tid med mig närmaste tiden! Men det är väldigt bra för honom att få komma iväg, som han sliter på jobbet.
Så i morse vaknade jag vid nio, riktigt utsövd. Åt en mysig frukost med tidningen..



..satte igång med mitt surdegsbakande och gav mig sedan på målning av insidan av den första garderoben.



Helt okej nöjd med resultatet. Betydligt bättre än innan iaf!

Det tog typ tre timmar bara, så det fick räcka med en garderob. För att njuta lite av det fina vädret begav jag mig ner på stan med Stina. Lyckades på ganska precis en och en halv timme fynda ett headset till min iPhone, två träningslinnen, ett par träningsskor, två klänningar, ett linne och ett par byxor/tights.
Nu bör jag inte ge mig ner på stan igen den här månaden, haha! Ett litet smakprov!








När jag kom hem från stan, var det bara att slänga i sig lite mat. Färsk tortellini med proscuttiofyllning och chevréost, och en sallad med spenat, tomat, gurka, majs och avocado fick det bli. Inte så advanced, men gott!



Efter lite omplacering av degen till valnötsbröden gav jag mig iväg på träning. Corepass med Jenny, Good shit! Väntar träningsvärk både här och där närmaste dagarna. Avslutade med 20 min intervall på löpbandet. Puh!

När jag kom hem slängde jag i mig en kind-of-milkshake. 3 dl lättmjölk, 1 banan, en skvätt kakao och en halv deciliter whey-80. Yummy! =)

Sen åter till degen, som fått jäsa lite i längsta laget.



Stoor och fin deg! jag som varit lite oroad över surdegens jäskraft..verkade inte vara nån fara där!



Det ena brödet fick jäsa plant, det andra i min nya jäskorg! Underligt nog blev det fel bröd som blev högst, haha..Men snyggast blev ju det i korgen! =)



Sen blev det lite söndagsmys! =)

Imorgon ska jag testa en ny receptidé..Kycklingspett med mangochutney och sesamfrön, mangosalsa med koriander och lime och en belugalinssallad till det. Har mina förhoppningar! Vågar du vara försökskanin? ;)

Nej, nu är det dags att krypa ner i sängen igen!










Out of time

åh, Vill så himla gärna skriva! Om den supermysiga middagen igår på Snerikes med Terese, Adam o Gustav, om utgången i torsdags, om dagens planer..ja, men jag hinner inte ju ju! Nej, det får bli uppdatering imorgon tror jag minsann!
Hevlig Helg! ;)

Ms Ordförande

Idag har det snurrat förbi många idéer i mitt huvud om vad kvällens inlägg skulle handla om. Men det verkar som de snurrat bort sig nu, för jag har knappt en enda idé..Fast jag brukar ju inte ha nåt problem med att ordbajsa, hehe.Så lite ska jag nog kunna klämma ur mig!

Trots att jag sov till sent i morse är jag ändå sjukt trött, inte likt mig alls! Jag har ju bara varit halva dagen i skolan, och tränat har jag gjort också..how strange isn't that?!

Måste vara den psykiska påfrestningen, med det här lite småegna som jag är i fart med att göra. Sen har det ju också varit årsmöte med studierådet Culina idag. Så från och med nu är jag faktiskt ordförande! Det känns spännande, men också väldigt nervöst. Den tidigare ordföranden var så fantastiskt bra, så det känns som en verklig utmaning att hålla mig på samma nivå. Det kommer krävas en del arbete och tid, men förhoppningsvis kommer jag också få mycket tillbaka! Jag har en hel del saker jag hoppas kunna genomföra! Culina kommer kanske inte bli precis som det har varit innan, men förhoppningsvis ändå väldigt bra!

Idag blev det nåt så simpelt som det vi här i Sverige kallar tacos till middag.. (dvs vetetortilla med ost, köttfärs, gucamole, gurka, tomat, majs, sallad, salsa och lätt creme fraiche) Har nyligen fått veta att man på sin höjd kallar tortilla med kött och färsk tomatsalsa för tacos i Mexico. =P
Jag vill tacka alla mina fina klasskompisar, och coops medlemsförmåner, för att de gjorde denna goda måltid möjlig!


Med andra ord, panten från senaste klassfesten plus ynka 5 kronor räckte till allt det här! (plus ett pantkvitto i pantmaskinen som nån hade glömt)


Idag var så himla fint ute!! var ute en stund på förmiddagen och hämtade min monsterjättebok och njöt en stund i solen!




Hade sällskap till frukosten idag också..En liten talljoxe som hittat till fågelmaten! =))



Nej, nu är det dags för mig att slänga mig i säng! behöver all ork jag kan få inför imorgon!!
*GäääSp*

Recepten!

Inte för att det kanske är så hyperspännande, men med tanke på att det är första gången jag (med grupp) publicerar egna recept, så vill jag ändå göra reklam för avokadosoppa, torskrygg, citronsorbet..=)
Nu ska jag hinna med en himla massa på alldeles för kort tid, då jag sovit sjukt länge idag..=//
Wish me luck!




En klubbad gråsäl..

Typ så kände jag mig när jag kom hem idag! eller, till att börja med var jag mest öm i kroppen och frusen ända in i märgen! Men efter en bit scones med sylt och ett hett bad, och middag i soffan..Det var då själva klubban föll. Hade det inte varit för Cissis förslag om spelkväll hade jag nog legat här i soffan än..=P Så, det var ju ett strålande initiativ, för nu mår jag finfint igen!

Jonas hade fått ett nytt spel av Cissi i födelsedagspresent, så det var invigning ikväll.. Kanske inte nummer ett på spelnördarnas toplista, men kul! Det slutade väl som det brukar. Jonas vann överlägset, och jag och Cissi fick slåss om andraplatsen. Men jag har insett att jag ju är barnsligt förtjust i strategispel. Framför allt när de inte är odrägligt avancerade.
Vi drack te också, och åt alldeles för många kakor! (speciellt jag) Och så hade vi en njutbar stund i soffan. åh jag älskar min soffa! Alfons hade fullt upp med sin tennisboll heeela kvällen, och svansen förstås. Han klär förresten också soffan, det är så snyggt med svarta hundar! Prickiga katter är också fina..<3



Det är bra det här med kvällsfika! Jag har så många tesorter så det svämmar över i skåpet! Det borde jag ha varje kväll..Så jag kan köpa ännu mera teer! Saknar ett med äpple och kanel i min samling. Jag måste nog dricka sjukt stora mängder te själv också..



Jonas passade på att smaka på denna sensation, Grönt ros-te a la kusmi! =)

Idag har jag haft lite fufflens för mig.. Tränat har jag gjort, idag bröst och biceps, och varit i skolan..Men mer tänker jag inte avslöja. But I will let you know i sinom tid.

Snart är min nya surdeg på grovt rågmjöl förhoppningsvis klar också, så i helgen hoppas jag på att kunna baka igen, med min nya jäskorg! Startade en surdeg härom veckan, och testade på fint rågmjöl. Det gick käpprätt åt helvete, för första gången, och den friska syrliga doften ersattes av en frän, nagellackslik stank. Blää säger jag bara!

Nej, dags att krypa till kojs, sent som alltid.. G'night folks!

A day in the life..

Vissa dagar i livet är det viktigt att fokusera på rätt saker. Jag har haft en sån dag idag. Grått, regnigt, slaskigt, halt och kursintroduktion till en kurs som högst troligen kommer bli betydligt tyngre än de andra två. Egentligen rätt bra, tycker jag. Det har på nåt sätt varit lite slappt innan..mest myst runt i köken och snackat skit!
Vilket fall, nu fokuserar jag på fel sak igen. Det jag ville komma till var att idag har varit en sån dag då jag fått lägga väldigt mycket energi på att tänka på alla de människor som jag tycker om och, som jag tycker mig tro, respekterar mig precis för den jag är. Egentligen inte så svårt, för det är ju så varma och starka känslor, men ibland tar andra, dumma tankar över. Det gick bra idag i alla fall!
Blev på riktigt bra humör när jag sprang på några trevliga själar på gymmet idag, och plötsligt riktigt taggad för att träna igen!
När jag kom hem och precis skulle sätta igång med middagen ringde Stina, och föreslog en middag, då hon hade ett paket  lax som behövde ätas upp. Det var verkligen perfekt! =) Kokt potatis, kallrökt lax, gravlaxsås a la Karin (hade ingen dill, så fick ta gräslök) och en jättegod sallad med spenat, manché, avocado, körsbärstomater och egenmarinerade champinjoner..Och himla massa diskussioner om sånt vi gillar! Mat o hälsa o sånt som hör till! =)

Sen fick jag finbesök av Emelie och Martin. Vi hade lite te-safari, fast drack tillslut bara ett kinesiskt jasminete..(inte så bara dock, fina grejor) Och åt scones, med MYCKET sylt! Det tinade upp den sista biten av mitt frusna hjärta, och nu är jag varm rakt igenom, och mår fint som snus! 

Längtar som en dåre till min underbara säng nu, med splitternytt örngott och påslakan och superrent underlakan..Den bara väntar på att jag ska krypa ner och gosa in mig där..Och ladda för en ny, lång dag imorgon!

SweeT DreamS!!





Vem stal helgen?! mitt framför ögonen på mig!

Egentligen vet jag ju att ingen gjorde det..eller?? Möjligen jag själv litegrann, genom att inte lägga mig förrän fem på fredagnatten. Hum..
Och så kom ju mamma hit redan på lördagkvällen,och att ha henne här var ju förstås supermysigt! (dvs ingen stöld)
Så det var egentligen bara några timmar på lördagen jag blev av med.. Men sen blev det pizzakväll och tjejsnack, o det var ju heller ingen stöld! =)
O nu på kvällen har jag promenerat till och från skolan med Stina, som jag pluggade med i Sundsvall 06-07. Hon ska börja plugga på BMC också, så det känns superkul! =)

Men för snabbt gick det iaf! Har iofs varit både på IKEA och Willys också, och handlat lite..

Bloggat har jag däremot inte gjort sen förra onsdagen tror jag, så det är ju skandal egentligen! Men i torsdags hade vi ju redovisning hela dagen, och sen var jag på gymmet o så fika hos Amanda i hennes nya, superfina lya! (det här skriver jag mest för att själv minnas, och för att inte känna mig så dålig för att jag inte skrivit)
I fredags satt jag i soffan och läste tidningen och myste från 10-12, vilket var enooormt skönt! sen hann jag bara storstäda köket, äta lite, träna, duscha o sen ringde det på dörren, så var klassfesten igång! (typ)
Kanonkväll, synd bara att folk inte var där när det var sagt! De hann liksom inte bli drag på oss innan det var dags att ge oss av.. Och givetvis hann vi inte iväg i tid för o komma in på nationerna ändå, så vi hamnade vid väääärldens största bord på O'connors i stan.. =) Men det dög mer än väl för mig!

Bilder? Njaäää..


Le drinktable! - Världens bästa long island ice tea!







Nån mer fotade samtidigt! - Alex och martin i djup diskussion!




Ellen och emelie, mikaela på ett hörn- Ulrika, malin och maria..



Och klockan halv fem såg det ut såhär, hehe..


Frukost morgonen därpå, american pancakes med bacon och lönnsirap!! =)


Nu blir det sova här, skola imorgon!

Cannelloni, och en trött Karin

Funderar lite på hur folk hinner..Eller hur jag själv hinner. När man jobbar eller pluggar finns det ju inte så värst mycket tid över.. Framför allt inte om man, som jag, lägger minst två timmar per dag på träning. (planera mat, byta om, träna, cykla fram o tillbaka till gymmet, duscha etc, fast det är ju bara 5-6 dar i veckan iaf!)
Idag har jag varit ledig hela dagen, och ändå har jag inte hunnit med allt jag ville hinna idag. inte så mycket alls egentligen.. Sen sov jag ju till elva också, efter utgången igår, som jag ju inte riktigt räknat med. Hum..
Men betala räkningar, säga upp abonnemang, dammsuga och torka golven, handla till middag, handla present till lärarna ,träna, gå på möte och laga middag hann jag ju iaf.. Tråkigt nog så fick jag äta min middag själv, för stackars Cissi hade kanonhuvudvärk! =( ingen spelkväll blev det heller, men vi satsar på nästa vecka!

Lyckades inte fota en enda bild igår hos Simon, kasst av mig. Det var kul i alla fall..Massa hektiska diskussioner kring vår utbildning, lärare, fester med mera..Som vanligt, hehe.
Sen drog vi till Snerikes för o skaka lite rumpa! Vid tolv joinade Cissi o Jonas, som varit ute på födelsedagsöl! =) Vi hann med nattmat på rosa pantern (ja, jag veeet att man inte ska äta skräpmat, och inte äta mitt i natten, men ibland måste man!!)  lite avec på palermo och så en kort alfonspromenad innan det var läggdags..

Nä, jag är helt klart alldeles för trött för det här, känner jag.. Inte precis högkvalitetsbloggande här inte nej. Men här kommer recept typ (jag gillar inte recept på mat, jag tar det som jag tycker verkar lagom!) på den vegetariska cannellonin jag lagade ikväll..Muuuuummms!! och det blev 6 matlådor typ. DET gillar jag!

Jag använde:

Tomatsås:
1 liten gul lök
1 supersolo vitlök
1 kg krossade tomater
örtkryddor (ex rosmarin, timjan, salvia, oregano)
lite honung
hackad färsk basilika (på slutet)
salt och peppar
smör och olja till fräsning

Stuvning:
200 g färsk spenat
ca 700-800 g färska champinjoner
5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
muskot
peppar och lite salt
smör och olja till stekning

Bechamel:
4-5 dl standardmjölk
botten och toppredning (vetemjöl och maizena)
peppar

Övrigt:
300 g chevréost
Färska lasagneplattor (7 st)

Tomatsås:
Jag fräste lök och vitlök i smör och olja, och tillsatte sen övriga ingredienser och lät det koka medan jag gjorde resten. Basilikan hade jag i precis innan allt hälldes ihop.

Stuvning:
Jag tärnade champinjonerna och fräste dem i smör. Efter det tillsatte jag spenaten och grädde+ mjölk och lät det koka ihop. Sedan slängde jag i lite muskot och redde av med maizena. Det fick svalna lite på balkongen innan jag fortsatte.

Bechamelsås:
Jag gjorde en bottenredning med vetemjöl och smör, och spädde med standardmjölk. Det blev inte så tjockt som jag ville, så jag redde av med lite maizena.

Därefter rullade jag in stuvningen i de färska lasagneplattorna och la i botten på en form.
Därefter hällde jag på tomatsåsen och sedan bechamelsåsen,och toppade med chevrèosten i skivor.
(ett tips när man ska skära chevré är att alltid skölja kniven innan man sätter kniven i osten. Annars fastnar osten lätt. Det är också lättare om man använder en smal kniv! =)
Jag täckte formen med folie och gräddade ca 25 min på 180 grader. Sen tog jag av folien och höjde till 200 grader, och lät osten få lite färg.

Egentligen ska den serveras med en sallad, men jag var sjukt hungrig, så jag kastade bara i mig!=)
Yummi!!





Lite ingredienser       bechamel, tomatsås och stuvning..    tomatsås på!



bechamel på...          och chevré.                        Klart!



Nej, nu kallar sängen! Imorgon ska vi redovisa projektet, och laga upp vår egenkomponerade festmåltid, weii!!
Ser mest fram emot citronsorbeten, MUMS!!
Kika på Hemmets kokbok och sök på syrlig avokadosoppa, fröknäcke, torskrygg och citronsorbet så hittar du recepten!

Kram å hej!

Svammel taget ur luften och ett bröd..


Man skulle kunna tro (jag säger inte att just du tror det) att det jag skriver här är sådant som dyker upp i mitt lilla huvud sekunden jag sätter mig vid datorn. Okej, ibland är det så, men för det allra mesta har meningarna redan formulerat sig när jag börjar skriva. (jag har ju sysslat med det här med bloggande så enormt länge, så jag vet ju preciiiist hur jag beter mig med det..hehe) Ibland lyckas jag formulera såna, enligt mig, perfekta meningar att jag nästan blir arg på mig själv! För hur ska jag, med minne som en guldfisk, kunna komma ihåg dem ända tills jag får chansen att skriva ner dem?
Det här svammlet som jag skrivit ner nu tog faktiskt form i mitt huvud när jag satt på cykeln på väg från gymmet för en stund sen, lyssnandes på The Pointer sisters med Jump och skumpandes på isfläckar och snöklumpar!

Apropå träningen..det är en annan sak jag tänker på. För det mesta är det ju det bästa jag vet med träning! Jag mår som en liten prinsessa när jag får använda min kropp, och framför allt efter att jag gjort det. För det allra mesta tycker jag det är lätt som en plätt att hitta motivationen för det också.
Men inte alla dagar. Ibland, när jag inte varit igång på ett tag, är det som om jag glömmer hur viktigt det är för mig,och hur bra jag mår. Jag blir trött och orkeslös, och orkar inte släpa mig till gymmet..Cirkeln är sluten.

Det jag främst tänkte på idag var dock en annan sak. Den kroppsliga orken fanns där, men magen var arg som ett bi, och tyckte helst att jag skulle ligga i fosterställning och inte äta nåt alls, och det är ju problematiskt om man har planerat att gå till gymmet. Men efter att jag tvingat i mig lite energi i flytande form, och legat på soffan i 50 minuter, tog jag mig i kragen. Givetvis gick allt åt skogen när jag väl kom till gymmet.. Löpbandet var inställt på amerikanska vikt och hastighetsmått, och jag kunde inte få till det, så efter att jag slösat bort 10 min på att försöka förstå vad som var fel, gav jag mig på roddmaskinen istället. Men då traslade sig sladden till mp3'n, jag fick hår i munnen, musiken var dålig..You name it!
Fast, sen när jag började köra rygg gick det rätt bra ändå! =)
Körde marklyft, chins, sittande rodd och ryggresningar/rygglyft, och så lite planka och sit-ups!
Sammanfattningsvis: Träningen är inte alltid en dans på rosor. men nästan!

Fick lite dåligt samvete i morse, över stackars Rebecca som går upp så okristligt tidigt varje morgon för att åka till Uppsala, medan jag själv kan gå upp knappt en timma innan vi ska ses, då vi har varit hemma hos mig mest.
Så jag ställde klockan på 7 och klev upp strax efter för att baka bröd. Jag hade inget mjukt bröd kvar alls i frysen, så det var på tiden att det blev lite påfyllt!
Inte så snyggt skrivet, men här kommer det i alla fall! Ett oerhört enkelt bröd, som inte kräver nån jästid och berarbetning, då det bakats på bikarbonat. Det enda negativa är de många ingredienserna, som ibland kan vara lite svåra att få tag på. Jag brukar ibland ersätta krossad havre med krossad vete, och så går att göra med flera av ingredienserna. Har provat att krydda det med ex ingefära, kanel etc. Kul med variation ibland! Har även provat att göra det nyttigare genom att minska sirapen, men det är inget jag rekommenderar, då brödet blir torrt. Man kan säkert testa att byta ut lite av sirapen mot lingonsylt. Har inte provat på det här brödet, men på liknande!
Ett sista tips är att sänka temperaturen lite, jag brukar köra på 180 grader!





Häll i                       dega                        skjuts in i ugnen          njut!


Åt världens smaskigaste kvällsmys idag också..Perfekt mogen mango, passionsfrukt o så lättkesella och hallonsås! mmmm...




Nej, nu ska jag fippla lite med vårt projektarbete, skära upp brödet och frysa in det (för att motverka retrogradering) och sen sova i min älskade säng!

Tjing..


Det var ju inte så hemskt..

Att gå ut i slasket alltså. Med stövlarna på och lagom varma kläder var det rentutav riktigt mysigt med en förmiddagspromenad! Ljust, friskt men inte kallt och inga tunga moln på himlen..
Lagom till att jag kommit till stabbyskogen tittade till och med solen fram ett par minuter! DET känndes verkligen i hela kroppen! Har saknat solen.. Promenaden fick bli min motion idag, är så slut i kroppen efter veckans gymmande, att jag behövde vila musklerna lite.

På vägen sprang jag även på Andreas, som var på väg till Adam, så på vägen hem från promenaden svängde jag förbi där och sa hej! Fick sällskap av Emelie och Adam hela vägen till affären, alltid skönt att få prata lite..jag har ju rätt stort behov av det, hehe! =)


Igår hade vi lite reunioun här hemma..För oss som kommit tillbaka till Uppsala.
Skaldjurspasta och glass stod på menyn. smaskigt! En avslappnad och lugn kväll..=)


köksmingel                                         soffmys

Lyckades inte få alla på kort, och de kort jag lyckades knäppa vart rätt kassa, men ändå!=)


Idag har det gått lite bättre med sorteringen.. Klar med båda garderoberna, vilket känns enormt skönt!!
Sorterat, slängt, satt upp krokar, lagt i lådor med mera.. de där garderoberna har varit något av ett kaos sen jag flyttade hit. Som det mesta andra.. men nu börjar det, tro det eller ej, ordna upp sig!

Det är helt sjukt vilken galen samlare jag var som ung! Hittade en hel drös med grejer när jag städade..
Alltså, jag kan fortfarande spara på underliga saker, bara för att de har någon slags känslomässigt värde för mig.. Prylar är ju minnen! Men det är kanske liiite överdrift att spara kvitton i mängder i flera år!
Det jag hittade var bland annat det här..



Ölunderlägg i mängder från österrike -00, kvitto från McDonalds på Champs Elysees från -01, gamla pengar från frankrike och österrike, bussbiljetter från resa till Göteborg 03, våtservetter och salt o peppar från flygplan, boardingcard till mallorca/magaluf 03, inträdesbiljett till nåt uteställe i London -05, kvitton från krogen i Dublin -03 och sen en hel drös med gammalt godis/tuggumin från grekland, tyskland, spanien etc.. Bläääää!! Hittade också en helt sjukt rolig lapp med citat från mallorcaresan 03..
Nu har det mesta åkt i soporna, men lite kul var det också..som en liten skatt av minnen!

Det där med recept får nog bli imorgon, eller senare ikväll.. Men ibland behövs inte så mycket recept, som idag..
Öppnade kylen och hittade lite sockerärtor, två potatisar, en halv tomat, en gurka, ett gäng avocados, lite kesella och så tog jag fram en portionsbit lax ur frysen.. Och Voila!
Lite tryffelolja och kryddor på potatisen, citronsalt på laxen och fryst persilja, gräslök och basilika i kesellan (plus lite vitlök, peppar och limesaft) så var det bara att njuta!
Åh, jag älskar enkel och fräsch mat!





Nej, nu ska jag sortera det sista och sen sätta mig med lite plugg, beställa lite böcker till skolan och sen försöka komma i säng inte alltför sent. Börjar bli dags att återgå till normala sovvanor igen, på tisdag är det ju skola igen!!

He' på er!

Det luktar vår..

Det är fem plusgrader ute, det plaskar och skvätter när snön smälter och vattnet droppar, det luktar vår..Det är den 9 januari,och någonting känns väldigt fel. Jag hoppar i mina röda gummistövlar och tar en promenad..




Sen ska jag göra det jag inte hann igår,och lite till. Ikväll skriver jag lite mer, har några mysiga recept att dela med mig av! =)

 


Lördag

Som vanligt har jag lyckats slarva bort nästan hela dagen.. Hum.

Gym planerat kl 10-11 blev istället 13-14, haha..Men men, jag var där, och jag tog i!  och hann städa lite och äta mysfrukost och beställa en supersnygg adidasoverall i lila med guldstripes också!!



Den kan jag ha och mysa runt i här hemma, och kanske på gymet också! =))


På gymmet körde jag iaf cable pushdown med rak stång och rep, bänkpress med smalt grepp, liggande triceps extension, dips med och utan support och så crunches stående och liggande, och situps, och lite andra magövningar.. Inte så mycket löpning idag, helt slut i benen efter benpasset häromdagen..men men, det går bra nu!
Rekommenderar den här sidan där man kan få tips på enorma mängder gymövningar, speciellt som tjej! (tack Jocke!)

Pulkarejset vi planerat idag blev inställt på grund av pulkabrist.. men har jag tur får jag inviga min fina glittriga rosa pulka för vintern imorgon! =) Vi satsar istället helhjärtat på middag och lite festligheter!

Så nu ska jag sätta igång här! sorterat papper har jag gjort, men ska städa två garderober, tömma diskmaskinen och duscha o fixa mig innan klockan är 17.15, will I make it?!

Kraaam!

Bloggtokig!

Nu håller jag på att överdosera bloggandet..haha, men det får man! för att få upp tempot liksom.. jag kommer i alla fall inte ha tid med det sen!



Rotade rätt på min allra första kokbok idag när vi satt och pluggade, och blev lyrisk och akut sugen på
spenatsoppa, så det fick bli min lunch! snabbt, lätt, gott, nyttigt, you name it!
Ingredienserna står där, koka bara ihop allt utom mjölken, salt och peppar. (smöret kan man skippa helt, och buljong kan man minska på)
Häll sedan i mjölk och smaka av med (salt och) peppar..det är också himla gott med lite muskot i! Servera med kokta ägg, och kanske en knäckemacka med ost! =)



Här är jag idag, taggad för träningen..
Träningsklädd, och sjukt pepp på träning! =)
och så här taggad kan jag också vara!
Imorgon kommer jag ha tokig träningsvärk, men vara såå taggad för triceps och magpass! ;)

G'night folks!

Det lät ju spännande..



Hohoho, jag är så lättroad!!

En liten tanke bara, rätt ego..

En person i min närhet nämnde något häromdagen som väckte en tanke hos mig.
Ni som känner mig, och har varit hemma hos mig, men inte umgåtts med mig något vidare mycket, kan nog få en känsla av att jag är en ganska ordningssam person. Sakerna verkar ligga där de ska, det ser hyfsat rent ut, jag har för det mesta hela och rena kläder på mig med mera. Det är DET som är det spännande med det hela!

För känner man mig bra så vet man att jag är en fullkomlig expert på att skapa kaos omkring mig. Vad jag än ger mig på är det som om en vild och ostyrig virvelvind passerat. I köket blir det enorma (!!) mängder disk (fördjävulsk tur att jag har diskmaskin), är jag bortrest och bor i en resväska ligger kläder och prylar om varann i en osalig röra, ska jag sortera något är det med största sannolikhet stökigare efter två timmar än när jag började och säger jag att jag ska göra något tar det troligen 10 gånger så lång tid för mig att göra det jämfört med en effektiv person- och allra helst är det kaos överallt på en gång, då jag saknar egenskapen att slutföra projekt innan jag börjar med nya. Men hemligheten, gott folk,hemligheten är att jag lägger osannolikt mycket tid på att städa upp efter mig själv! tadaaa!
Det skulle vara fantastiskt skönt att redan från början låta bli att stöka till så sanslöst mycket, men nej, så jobbar vi inte här! Och högst troligt inte i framtiden heller..

Kampen mot snön och orken!

Nu ger jag och cykeln oss ut på äventyr i snön, och hoppas att målet blir gymmet.. hjälmen på!
Efter en heldag inne med plugg och snack ska det bli så skönt att ta sig ut!
Ikväll blir det först 2 km löpning, förhoppningsvis under 9.30 min, och sen ett axelpass på gymmet. Ska hinna med någon handled/underarmsövning också, för där är jag förbannat svag nu, innan de stänger 19.30..

Har inte ens tänkt på att det är fredag idag, så jag har inte planerat nåt alls! Hade nån idé om att åka hem, men har så mycket jag vill hinna här hemma, så den planen skrotar jag!
Kanske blir ett varmt bad och sen film i soffan, alt. ta tag i något av mina syprojekt som legat på is ett tag..
Men nu, träna!!

ciaooo!

Bilder huh..?

Nu är jag hel igen.. Emelie var just här och lämnade laddare till mig! *lycka* kan tyckas materiellt, men hur klarar man sig utan en iPhone? Jag vet då inte!

Måste göra en korrigering från förra inlägget.. Hemmets kokbok ska det vara, inget annat! =) (och hanns, inte hans..=P)

Nu har jag laddat upp bilderna från telefonen, så här kommer ett litet kollage med det jag vill minnas från den senare delen av hösten..å vintern såklart!

Har man ingen julgran inne så får man nöja sig med en ute! =) Fina, vackra, underbara vinter, även i Uppsala! Mysfrukostarna hos Jocke! Inför vintersittningen..=)
Om man inte har julgran inne, får man ha den ute! =) Underbara, vackra, fina vintern i Uppsala!
Mysfrukostarna med Jocke i Sundsvall. Lite festfixad inför vintersittning..

Mysfrukostarna i Uppsala! När äntligen lamporna kommit på plats! När äääntligen soffan och garderoben kommit på plats! *lycka* Snart framme! =))
Mysfrukostarna i Uppsala, lamporna vid bordet är äntligen uppe och soffa o garderob på plats!
Sundsvall närmar sig..=)

Älskade, älskade lilla kissen! Söta pojkar framför julgranen.. Underbart söt..

Älskade, älskade skrikkissen och söta pojkar vid julgran..och sötaste lilla flickan


Drake med lasersvärd vs. Darth vader Nämen, igen?! Stolt moster..lätt bebissugen..=O

Drake med lasersvärd vs. Darth vader, Söt flicka igen och stolta moster!


Joakim myser.. Smaskigt!! Kamtjatkakrabba! =)

Joakim myser, nyttigt och fantastiskt gott, lyxkrabba till studentpris..

Frukostmys! Frukost på sängen till mamma..=)
Frukostmys i soffan och födelsedagsfrukost en dag för sent för mamma! =)


Hejdå, och så ses vi snart igen!

Mina damer och herrar..

"..Vi har ett resultat! Förstaplatsen i 2010 års Pladder-VM går till..(trumvirvel).. Karin Dahlqvist!"

Man kan väl se det lite som ett nyårslöfte, trots att jag lovat mig själv att inte alls ha några såna i år. Nu har jag kämpat hela året med att försöka hålla igen lite, men det är verkligen att kämpa i motvind, kan jag lova. Så i år ska jag testa en ny strategi. Nämligen att låta bli att försöka, och bara vara just precis den jag är. Det kan ju inte bli sämre än innan, eftersom jag fatalt misslyckades med det som var planen då..hehe.

Nu sitter jag här hemma i min supermysiga soffa, (kan aldrig säga nog hur mysig den är!!) helt slut efter årets första benpass. Cykeltur i tung 2 dm snö till och från gymmet gjorde nog sitt också. Men fantastiskt skönt var det, som alltid!

Igår käkade jag lite spontanmiddag med Adam, Emelie och Martin här hemma, och sen blev det soffmys i salongen, och ett och annat glas vin. Himla mysigt, tycker jag! =)
När Martin förkunnade att klockan var över två, och jag konstaterade att jag ju skulle upp halv nio för plugg, blev jag lite smått stressad, vilket resulterade i att klockan var närmare halv fyra när jag tillslut somnade! Så kan det gå! Men dagen idag har varit bra ändå! Ann-Sofi, Emma och Rebecca var här hela dagen..Vi drack te, pladdrade alldeles för mycket och pluggade lite..=)

Julen har varit kanon, men såklart alldeles för kort, som alltid!
Första veckan tillbringade jag med familjen hos syster yster i Sundsvall.
Jag och Edvin ritade mängder av konstverk, bland annat svampby, spökby och lampby. Vi var även ute i snön och provade nya julklapps-skiboarden, som jag höll på att ta livet av mig med, när jag störtade rätt ner för backen ståendes på den. Men underbart härligt var det! =)
Lite bus med Jussi, klappande av kisen Mirjam och filmtittande hans också med! Och himla massa gos med nya lilla Bella! Världens coolaste unge! Var hon inte hungrig, rapig eller bajsnödig var hon bara så nöjd! =) Längtar till nästa gång man får hålla henne! har man tur får man kanske se ett litet leende då..=)
En himla massa god mat blev det också, och babbel med Mamma, Pappa, Syrran, Fredrik och Elisabeht..

På annandagen kom Jocke upp, så då var jag en del med honom, när han inte jobbade såklart!
Lite shopping på stan och en heldag i Birsta hann vi med.. Det gillar jag! Fyndade en blus på rean, och även två koftor från Hunkydory. Mycket nöjd!

Julklapparna är jag också nöjd med.. Bäst var nästan nåt så simpelt som en vattenkokare, haha. Men är man tegalen som jag, så behöver man verkligen en sån. Så nu kan jag dricka te så det spruuutar ur örona!
Annars fick en matlagningstok som jag även en fin sauteuse och en gjutgärnsgryta från skeppshult, Nöjd!
Lite annat smått och gott fick jag förstås också..=) vantar, sockor, underkläder, handduk..sånt man behöver liksom!

Efter Sundsvallstrippen var det dags för nyårsfirande igen, kan inte begripa hur fort ett år faktiskt går!
Favorit i repris var det iaf..Firande med Jockes goa vänner. Bubbelpool och allmänt mys! Och jag fick lyckligtvis ansvaret för maten igen, wohoo!
Lite klurigt med det där sällskapet är dock att fisk och skaldjur är uteslutet, vilket ju annars är ganska standard på nyår.. men det blev rätt sjysst ändå, trots rött kött i både för- och varmrätt.
Om nån intresserar sig såg nyårsmenyn ut såhär:

  • crostinis med tapenade, kronärtskockspesto och två sorters färskost

  • tunnt skuren rostasfilé med västerbottencreme, syltade champinjoner och rårörda lingon

  • Örtmarinerad oxfilé med mandelpotatis- och palsternackspuré smaksatt med vit tryffel, proscuttiochips och mustig vitlökssky

  • chokladfondant med mint, vaniljglass, bär och frukt

Och sen dansade vi hela natten typ, utom fredde, som sopade snö från alla bilar..(och sen föll det 2 dm snö till..hihi)

Vill man ha en nyttigare festmåltid (ca 900 kcal ist för ca 2000-3000 kcal) kan man istället välja denna, där kött är uteslutet.

  • Syrlig avocadosoppa med kesella och stenbitsrom samt hembakat knäcke


  • Halstrad torskrygg med trattkantarellrisoni, creme på soltorkade tomater och parmachips

  • Fräsch citronsorbet med chokladflarn och torkade blåbär






    Recepten till denna meny och ett gäng andra "nyttiga" och energiberäknade menyer kommer inom snar framtid finnas uppe på www.hemmetskokbok.se


    Nog med mat, i helgen kommer gänget tillbaka, så nån slags reunion är inbokad. Middag och mys står på schemat tror jag.. Ska bli kul! o nästa vecka sätter ju skolan igång på allvar igen. Bara en vecka kvar på kursen nu..
Otippat nog är jag rätt sugen på att dra igång med en ny termin! mer taggad än nånsin tror jag, undrar om det beror på att jag haft lov på riktigt? =))

Ska försöka se till att få upp lite bilder från julen här snart, men tyvärr är sladden (dvs. laddaren) till iPhonen i Stockholm, så bilderna ligger helt enkelt där de ligger ett tag till.. Men snart kanske! =)

Avslutar med lite tips till er, som liksom jag, har en ovanligt elak mage som beter sig som den vore en ballong ibland:
  1. Ät i lugn och ro. Sitt ner och ta gärna sällskap av andra! (om man har den möjligheten, hehe)

  2. Ät på regelbundna tider. Om du äter var tredje/fjärde timme hålls blodsockret på en bra nivå. Dessutom hinner magen återhämta sig mellan måltiderna! (och man slipper äta så stora portioner..)

  3. Tugga länge. Magen har lättare att bryta ned måltiden om det inte kommer ner för stora bitar och mängder på en gång.

  4. Normalisera tarmfloran. stress kan minska antalet nyttiga bakterier i magen. Genom att äta och dricka livsmedel som innehåller mjölksyrabakterier, probiotika, kan du normalisera tarmfloran ex proviva, verum etc. Ett annat tips från mig är att äta livsmedel med hög andel lösliga fibrer, som finns i frukt och grönsaker, hellre än för mycket olösliga fibrer i ex fullkornsprodukter, vilka kan göra det besvärligare för magen.

  5. Ät snällare. Var försiktig med friterad mat, starka kryddor, omogen frukt, bönor, lök, ärter, starkt kaffe och alkohol som bl.a. orsakar gasbildning.

  6. Motionera mera. Kanske inte fungerar för alla, men för mig är det rena mirakelmedicinen! Bara en promenad, eller tio minuter på löpbandet kan räcka för mig.

Sist, men inte oviktigast, vill jag bara puffa för det fina reportaget i senaste numret av Allt om Mat, där fyra dietiststudenter från Uppsala delar med sig av lite av sina kunskaper. (Hejja Kristina!)
Förhoppningsvis är det jag som är med där om några år, i egenskap av dietist med erfarenheter av kockyrket och med inriktning mot träning.

Tack och bock för uppmärksamheten, hoppas vi ses snart igen..Bilduppdatering inom kort!



RSS 2.0