Dag två...med mera..


Hallå!
Nu har jag levt på sisådär 5-8E% Kolhydrater och kanske 60-70E% fett i två dagar. För er som inte är bevandrade med begreppet E% (energiprocent) kan jag berätta att det är ett mått på den andel energi (alltså energi som i kcal eller kJ) av den totala mängden energi som jag fått i mig, som, i det här fallet, kommer från kolhydrater respektive fett. Lite klurigt om man aldrig hört om det, men ett smart begrepp!
Idag blev det något så spännande som:
  • Yoghurt 10%+ creme fraicé 34% (totalt ca 1 dl) tre hallon och 0,5 dl "müsli"blandning, (bestående av valnötter, solrosfrön, pumpafrön, linfrön, sesamfrön och kokos) en tjock skiva salami och en ostrulle med majonäs.
  • Två kokta ägg och en avocado med majonäs. (har jag sagt att jag gillar majonäs?!)
  • Yoghurtblandning med "müsli", en ostskiva, en salamiskiva och en klick färskost.
  • Gräddstuvad vit- och fänkål med stekta isterband (ja, jag vet att jag tabbade mig! Men det är inte såå många korngryn i varje isterband iaf)
  • En kopp te med grädde
Och efter intag av denna luxuösa, smått flottiga mat så kan jag konstatera att:
  • Illamåendet har gått över något, kanske för att jag ätit mer lagom stora portioner idag.
  • Jag har svettats och kallsvettats väldigt mycket och kännt mig lite småsjuk och trött
  • Jag har fått en otrevlig smak i munnen (och kanske även lukt, hoppas inte! =/)
  • Min mage har varit lugn som en filbunke hela dagen, igen
  • Jag har inte kännt en gnutta hunger, och suget efter sötsaker (som vanligen är ganska stort) har i stort sett varit obefintligt, TROTS att jag hade ett helt fat med kakor framför mig under tre timmar idag.
  • Jag saknar att äta frukt och grönsaker i stora mängder. En måltid för mig är vanligen inte komplett utan mycket grönsaker.. Men jag får ju trots allt äta en del grönsaker!
Dessa produkter (och lite grönsaker förstås) köpte jag hem innan jag satte igång med 'dieten':
(I frysen fanns sen innan mängder med köttfärs och lax i bit)
Martins gudomligt goda färskostfyllda köttfärslimpa med tillbehör. gårdagens middag!



Voíla, el breakfast



Oj vilken fin lunch jag åt! (eller inte) Det vart lite kort om tid, kan man säga..
(och ja, jag åt lite balsamvinäger och olivoja för att bryta allt det flottiga.)




Dill- och gräddstuvad vit- och fänkål med isterband. Kladdikladd!


I sommar följde jag alltså ingen tokig diet, utan plockade
russinen ur kakan, och åt allt det goda som sommaren för med sig..
och lite till!
Nu ska det sovas här hos mig. Imorgon väntar the final touch på min köksvägg, (bilduppdatering kommer..kanske..;) massor med pluggande, tvätt, städning, äppelmoslagande, styrelseträff (med en av styrelsemedlemmarna i Culina då, som förövrigt haft ett mycket givande möte idag!) och sen middag med Jocke och styrelsemedlemmen och födelsedagsbarnet R, och därefter en hejdundrandes förfest med tillhörande utgång!
Kan nog bli bra faktiskt! =) Krams

Små minnen av sommaren..och lite höstpåhitt!

Om jag ska skriva allt jag varit med om under sommaren och hösten kommer det ta en halv evighet, och ingen kommer vilja läsa. Så därför får det va med det! Men som allra kortast kan jag berätta att jag haft en superhärlig sommar med ganska mycket jobb på underbara Fårö, och finaste Restaurang Simunds.. Sju härliga veckor fick jag där, innan det bar av hem igen för ompackning och färd mot USAs västkust (californien och en sväng in i nevada)
Jag hade med mig en splitterny och superbra kamera dit, som tyvärr lämnade mig för nya äventyr på något av flygplanen hem till Sverige, så bilder därifrån har jag inga. Suck, säger jag bara.
Det var det. kort och koncist.
Ikväll blir det några bilder från sommarens vackraste stunder här.
Stillsamma och rofyllda, för jag hade faktiskt några såna med!
Förhoppningsvis har jag både tid och ork att fortsätta min bilduppdatering här imorgon..
Och kanske skriva lite mer om mitt nyaste projekt. I våras var jag ju fast besluten om en period av en, enligt mig, nyttig diet. Det gick sådär, haha. Helt åt pipsvängen, om jag får säga det själv. Under sommaren åt jag när jag fick mat, och det jag serverades..typ. Alltså ingen vidare mat alls. Nu har jag fått en annan idé, som faktiskt känns genomförbar, men ändock strider mot det mesta jag fått lära mig om kost och näring. Efter att ha följt de senaste inom fettdebatten insåg jag att det inte duger att sitta och diskutera om sådant som man inte själv har erfarenhet av eller har upplevt. Så, under de närmaste tre veckorna ska jag äta i enlighet med LCHF. Hör och häpna!
Mest för att känna efter hur min kropp reagerar på detta, och för att senare kunna ge en mer nyanserad bild till klienter etc. Mitt mål är att uppdatera här lite titt som tätt på vad jag äter, hur jag mår och hur det går med träningen. Här hemma kommer jag även föra dagbok över eventuella viktförändringar.
Efter dag ett bestående av:
  • En liten skål turkisk yoghurt 10%+ creme fraicé 34% med solroskärnor, pumpafrön och valnötter toppat med tre hallon. Även en bit salami och en ostskiva med majonäs.
  • Omelett på tre ägg, vispgrädde, ost, salami, lite paprika och basilika.
  • Färskostfylld köttfärslimpa med kryddpeppar och ingefära, ört-och vitlökscremefraicé-gratinerad blomkål och gräddig skysås.
  • En skiva salami och två ostskivor med majonäs.
..kan jag konstatera att:
  • Jag mått ganska illa. Mest hela dagen faktiskt, utom nu på kvällen.
  • Jag hållit mig mätt väldigt bra mellan måltiderna, men dock kanske mycket för att illamåendet varit påtagligt.
  • Min mage, som vanligtvis är extremt uppsvälld efter måltiderna, har hållit sig relativt platt och lugn hela dagen.
  • Jag har varit ganska trött, vilket dock också kan bero på att jag kännt mig lite småförkyld.
  • Jag har kallsvettats en del, vilket jag inte normalt gör.
  • Det är dyrt med LCHF: grädde, creme fraicé, fetaost, färskost, hårdost, fet yoghurt, lax, makrill, tonfisk, majonäs, riktig korv, bacon, köttfärs mm hör ju inte till de billigaste matvarorna.
Det var allt för idag, ska bli spännande att fortsätta detta projekt!=)
Ses framöver..

Jagvilljagvilljagvilll!!


Ja, jag vill ha tid att skriva här! Idag hade jag faktiskt bestämt mig för att sluta plugga kl 22 för att kunna göra en ordentlig uppdatering här. Har ju tonvis med mattips och fina bilder från sommaren! Men icke då.. Det gick alldeles för bra att läsa för att jag skulle kunna sluta..Det är lite konstigt det där. Att jag pluggar som bäst mellan 20 och 23 alltså. På dagarna är jag bara trött.. Helt värdelöst! =/ Men men, bara att kämpa på! Imorgon är det plugg 8-16 som gäller, och sen lite städande inför gasque-förfest! =) O fixande förstås!
Men nuu..Sooova!

RSS 2.0