Grått.....och mysigt!


Precis för stunden sitter jag vid mitt köksbord och spanar ut i parken utanför. Det är grått, helt sanslöst grått! Jag har sågat isär en apelsin som jag sitter och tuggar i mig. På spisen puttrar rödbetorna till middagen. Melissa Horn har fått göra en liten comeback, och sjunger i bakgrunden. Även om det är grått, är det mysigt. Solen sken faktiskt tidigare idag också, och bäst av allt nästan, det luktar vår.

Jag är tillbaka i Uppsala igen, efter en bra och mysig helg hemma hos mamma och pappa. Har verkligen njutit av att ha sällskap. Matsällskap, pratsällskap, sovsällskap, leksällskap.. Men det är mysigt att vara hemma i det tysta också, fast på ett annat sätt.
I lördags var jag på Naturhistoriska Riksmuseet med Fredrik och grabbarna. Vi tittade på coola stenar, dinosaurier, urtidsmänniskor, djur och försökte hoppa lika långt som harar. Jag kommer nog aldrig tröttna på det museet, och det är sån himla tur att jag har en ursäkt att gå dit nu!



J och F kikar på den sovande dinosaurien, och J gör allt han kan för att
slippa höra de skräniga fåglarna i bakgrunden..;)


Två söta grabbar och en valross!

När jag kom hem hann jag med en liten nap.
Fick sällskap av SötBella! =)



På kvällen åkte jag till Cissi. Eller till hennes mamma egentligen. Vi handlade, och lagade sen en supergod middag med lite Italianostyle. Champinjonrisotto med tillbehör som ungsrostad fänkål, tomat och mozzarellasallad, olika sorters lufttorkade charkuterier, marinerade kronärtskockor, oliver, baguett med färskostar, grönsallad, melon..Ja, det var nog det.
Och det var som vanligt mysigt att träffa gänget!! Hoppas vi ses nästnästa helg allihooop!


Sofia, Henrik & Emma. Cissi & Kattis.


Johan o Kattis.      Erik och Sofia

Jag är som vanligt inte med på bilderna nej.

Söndagen var mest fri lek. Jag fixade semlor till fikat, och försökte plugga lite. Det gick sådär. Pratade mycket med mamma och syster också, det är så mysigt!
Vi åt "kyckling från kina" till middag, ett recept från min allra första kokbok. En wok med diverse grönsaker
(i orginalreceptet är det bara purjo och paprika men vi hade även i brocoli, vitkål, champinjoner mm den här gången), kyckling såklart och en sötsyrlig och salt sås på soya, vinäger och socker. Ris på det. Jag undrar om kineserna skulle bli förolämpade om vi påstod att det var kinamat? Gott var det i alla fall!

Jag bestämde mig för att stanna kvar över natten, och tycker det var ett bra beslut. Jag hann prata en hel del med min mamma och syster också, och det tycker jag om. Jag känner mig så trygg och bekväm! De är världens bästa lyssnare..Världens bästa alla kategorier förresten.

I morse blev jag återigen hämtad utanför dörren av Cissi, och vi begav oss mot Uppsala. Sån obeskrivbar lyx att få åka bil från dörr till dörr alltså!


Så, tillbaka där jag började. Utanför fönstret har det hunnit bli mörkt sen jag började skriva. Här inne har Melissa bytts mot Alison Krauss, och rödbetorna har kokat färdigt, hamnat på tallriken och blivit uppätna.



Ugnsstekt lax på bädd av rödbetor och blandsallad, chevrécreme,
rostade pinjenötter och balsamicoglaze

Fattig student? Jomenvisst! =)

Jag avslutar med en bild på min finaste fina mamma och återgår till läsandet.
(hade jag haft någon bild på bästa syster hade den också fått vara med såklart)




<3






Chateau Malade


Mitt allra mesta hemma!
och bästa också. Det är där jag sitter nu. Mamma och syster gick nyss och la sig, pappa sitter och blippar mellan alla filmer som visas på kabelteve ikväll, Fredrik och Edvin sover sen länge och likaså Bella och Jussi. Den prickiga kissen gosar med mina tår under bordet. 
Jag kom hit redan klockan fyra. Fick skjuts hela vägen från dörr till dörr av Cissi, fantastiskt skönt. Vi har pratat och lekt och ätit och badat och busat. En perfekt fredagkväll. Min hals är inte vad den borde, så det är perfekt att ta det lugnt.


Härom kvällen, när jag hade rensat alla avloppen, satt jag och tog det lugnt en stund innan jag kröp till kojs. Jag ville slippa konstiga drömmar. Det gick inte så bra.. Drömmar är alltid svåra att förklara, och själva känslan i drömmar är nästan omöjlig att återskapa, men en liten glimt kanske jag klarar..
I en av drömmarna gick jag längs en enslig stig över en äng. Längsmed stigen var det många vilda djur. En rådjursfamilj, älgar, en björn, lodjur och harar. Jag minns att jag i drömmen tänkte att det var lite overkligt många djur, men allt var så vackert, som en saga, så jag traskade bara vidare. Jag hade gått i evigheter när jag kom fram till ett hus, ett enormt stort hus! Plötsligt var jag där inne, och det var verkligen gigantiskt. Efter att jag gått en lång stund i huset ropade någon mitt namn! En person som jag då visste precis vem det var, och som jag verkligen var väldigt glad att se, stod utanför fönstret. Synd att jag inte minns vem det var. Vi stod utanför på gårdsplanen och pratade, och jag tittade in genom ett fönster i huset. Där stod en halväten frukost framdukad, men ingen satt vid bordet.. Det var något spöklikt över det hela. Men sen tog drömmen slut.
Den andra drömmen var kort, eller jag minns inte så stora delar av den. Jag var med en barngrupp på en plats som påminnde mig om ruinerna av slottet vid hagaparken i stockholm (eller det som inte blev något slott)
Vi var nedanför marknivå, och hade lite problem att ta oss upp.. En av lärarna hittade en trappa, men ovanför trappstegen var det som en sluttande tak. Det var knappt att mitt huvud fick plats i glipan, och det var även där, något riktigt obehagligt med den trappan. Som i en skräckfilm, där man plötsligt förstår att mördaren är i rummet. Men lyckligtvis hittade vi en annan trappa, och tog oss upp! Puh!!


Det är nåt opraktiskt över det här med att blogga. Alla ni som känner mig vet ju att jag gillar att snacka en del. Problemet blir att jag gärna säger det som jag kvällen innan redan skrivit här. Och de som råkar svänga förbi och läser här, kanske redan vet preciiiis vad jag har att säga. Ni får ha förståelse, det är ju inte så lätt för mig att veta! =)

Nej, en snabb bilduppdatering här. Ska sova brevid en treåring, så jag vet inte hur mycket jag får sova.


Cissi och Karin bakar minisemlor!



Alfons får smaka, och agera modell.



Tisdagens middag hos Ulrika, kanske inte historiens bästa bilder..:P



Torsdagsmiddag hos karin.. En variant på vietnamesiska
vårrullar. Den här gången med tandoorikyckling i och
mango chutney att doppa i, Mums!



Och ett bevis på att
det ibland räcker att
vara lite noggrann vid
uppläggningen!
Fiskbullar och ris! =)

Finally, ett litet kollage på mig och min mössa!





Nattinatt på er! =)






Det blir aldrig som man tänkt sig..

Mjaä, det blir oftast inte det. Ibland blir det bra ändå, ibland blir det ännu bättre! Ibland blir det sämre..

Min dator vägrade sammarbeta med mig igår. "Ska jag uppfatta att något kopplas in i mina usb-portar? why??!"
Dvs. inga bilder och inget strunt här. Idag tvättar jag och pluggar (?) och skruvar och fixar. Klockan halv tre blir jag upphämtad för roadtrip med Cissi, Jonas o Alf till Stockholm och hemma. Det blir en mysig helg..Det är bäst att inte planera för mycket. Det blir aldrig som man tänkt sig, you know. Men mysa med heela familjen ska jag göra. Ma och Pa och Siri och Systeryster och Freddan och Edvin och Jussi och Bella. Och äta middag och ha lite fest med tjejorna! Den é nice..

Jag ska inte bli rörmokare!


Nej, även om det tillslut löste sig med allt avloppsrensande här hemma! Det är ju stört omöjligt att få ihop rören som de satt innan man började skruva! Sen kanske det inte är så värst fräsht heller, men det stör mig inte jättemycket. Speciellt inte eftersom jag såg till att införskaffa ett par ordentliga gummihandskar innan jag satte igång.

Kvällen, som egentligen var ägnad åt brödbak och sortering av papper, tog en tvärt vändning strax innan tio. Jag har känt en otrevlig lukt i mitt kök under ungefär en vecka, ungefär som det kan lukta av ett sunkigt mjölkpaket som har legat lite för länge. Jag har lokaliserat lukten till min diskbänk, och har trott mig veta att det kommer ifrån skåpet under. Men när jag varit där med min ypperliga detektivnäsa, har jag inte kunnat hitta boven i dramat, dvs. jag har inte vetat var stanken kommer ifrån!! Men plötsligt idag när jag stod och diskade kom en pust av den hemska stanken igen, och jag kunde tillslut lokalisera den till diskhon, och avloppet där. Kunde jag förstås gissat. Det var bara att plocka fram hink, handskar, tandborste, rengöringsmedel och ficklampa och börja skruva isär rören. Det var lättare sagt än gjort, men när jag lyckats få isär vissa delar av rören fanns ingen tvekan om var stanken kom ifrån kvar. Jag brukar inte ha problem med otrevliga lukter, men den här var det nästintill kräkreflex på. Fy, säger jag bara. När jag gjort vad jag kunde i köket, och skruvat ihop alla rör igen, gick jag vidare in på badrummet. Avloppet från badkaret har runnit långsamt på sistone, men där var det förvånansvärt rent och fint. Desto värre var det med avloppet från handfatet. Det var sannerligen bland det värsta jag sett! Hade lätt kunnat fylla 2-3 dl med skit. Hår, hårnålar och något som påminnde mig om lera.. Det kan omöjligt ha ansamlats på mindre än ett år! Jaja, nu är det rent och fint i alla fall, och jag kan stryka en punkt på listan. Trots att den inte innefattade något sorterande.


Det finns en tjej som är helt fruktansvärt trött nu, för att hon har haft en ovanligt hektisk dag. Den tjejen är jag, och anledningen att jag ens sitter här är för att jag var tvungen att kvällsfika lite efter all aktivitet, och för att lite nedvarvning ofta kan rädda min natt från hemska, hetsiga drömmar. Mysmusik och risifrutti blev kvällens koncept. Nu stänger jag ner för idag, och hoppas att jag ska ha tid att lägga upp lite bilder från semelbak, middag och annat som hänt i veckan imorgon.

zzzZZzzz...

Neverending story

Ibland känns det så. Sova, fixa frukost, packa väska och matlåda, cykla till skolan, lyssna på föreläsningar, äta, träna, laga middag, diska, städa, sortera, plugga..You get it. Många känner säkert igen sig. Även om mina dagar ser ganska olika ut nuförtiden, så är det ändå ett mönster som återkommer varje dag. Sova, äta, plugga, träna, äta, plugga, sova..Eller jobba, om man nu sysselsätter sig med sånt. Sen roar jag ju mig en del också, men det är lätt att glömma. I mitt liv är det dock det eviga städande och sorterandet efter virvelvinden Karin som känns mest ändlöst! Diska, plocka, sortera papper. Ofta när jag står där vid diskbänken börjar en välbekant låt rulla i tankarna.

Turn around
Look at what you see....
In her face
The mirror of your dreams....
Make believe I'm everywhere
Hidden near the light
Written on the pages
Is the answer to a never ending story...
Ah....

The Eighty Group- Neverending story

Limahl- Neverending story

Även om diskberget är förbannat stort, och jag är trött och less på all oreda, så känns det alltid så mycket lättare plötslig.
(Och sen kommer jag ju på att det ju inte stämmer. I ain't gonna live forever.. Fast troligen kommer jag både diska och städa och stressa nästan hela livet. Vilket fall, jag menar nog något i stil med att det kanske är en neverending story, men att det för det allra mesta är en bra sådan.

Nu ska jag sätta igång med min neverending story. Diska, städa, sortera, plugga, sova, vakna, äta.............................................................................................................................................
..................................................................................................


Favorit (?) i repris

Sen kväll, och ingen tid att skriva! Bad planning.. Inte vart hemma på hela dagen. Skola 9-15 o så träning på det. Sen hem o vända, och så middag hos Ulrika med ett gäng tjejer i klassen. Nu är jag sjuuukt mätt och trött, och allt känns bara tuuungt och deppigt..Hormoner som spökar,hoppas jag. Ska bara svara på lite mail och sen är det dags att kasta sig i säng.
Nighty!

Short of time, so to speak

Innan jag läst och bakat färdigt igår hade klockan hunnit bli 12. Så inte blev det nåt skrivande här då!
Nu sitter jag och panikläser lite till.. Ska mot skolan om sisådär 35 minuter.
Semlor i massor blev det igår också! Himmel, det är så gott! Jag vet inte hur det gick till, men det var dock på gränsen till att ja hade för mycket mandelmassa på! (det är ju knappt så det går, enligt mig!!)
Nej, nu åter till rapporten!

En helg med Mr J

Ja, för jag har ju varit med honom nästan preciiis hela helgen. Jag har försökt få det att kännas som vi bor här ihop, inte att han hälsar på. Det har gått bra! Fast det kändes ju desto värre när det var dags att följa honom till stationen..=( Det är ju så sjukt mysigt att bo med någon! Jag har gjort det på tok för lite i mitt liv! (det liv som började när jag slutade gymnasiet mao)
Nåväl, till helgen!
Jag mötte upp Jocke på stationen vid fyra. Efter lite införskaffande av alkoholhaltiga drycker och ätbarheter till middag och frukost, bar det av hemåt. Vi började med lite soffmys och snacks/förrätt i soffan.



Quesadillas med salsa, gucamole och gräddfil. Hoegaarden i glasen.

Sen var jag tvungen att ta en rejsertur på cykeln. Hade, klantig som jag är, glömt plånboken när jag tränade. Men lyckligtvis hade någon fantastiskt ärlig person lämnat in den i receptionen, utan att ens stjäla en ynka krona. Tack, jag tänker fortsätta tro gott om mänskligheten!
På vägen hem såg jag till att ordna ett gästleg till Jocke, så att vi kunde gå ut och göra lite studiebesök på nationerna i stan.

Vi gjorde en oerhört simpel, men ack så god middag! Måste få påpeka att jag är mycket tveksam till färdiggjord potatisgratäng, men den var faktiskt förbannat god den här! Lite extra vitlök och kryddor, och så ost på det..Mmm. Fick mig dock en tankeställare när jag insåg att den innehöll ca 550 Kcal/100 g, och guargummi mm använts som förtjockningsmedel..hehe..

Grillad entrecôte med ört- och vitlökssmör, potatisgratäng, blandsallad och balsamicoglaze.

Mitt i middagen ringde det på dörren, och Jocke och Ruben kom på besök. Vi minglade in i salongen, snackade strunt och hade det trevligt en stund. Sen begav vi oss till Värmlands. Vi gick redan kring nio för att vara där lagom till halv tio, och slippa kön. TJI fick vi, säger jag bara. Nu har jag ju aldrig varit speciellt nära döden, men detta var fanimej bland det närmsta jag varit! Efter över en timme i kön, i ca 15gradig kyla, var det ren och skär lycka att få komma in i värmen! Mina tår tinade först när jag kom hem ett par timmar senare, och kröp ner i ett varmt bad. Nej, fyfan, det där ska jag då inte utsätta mig för igen! 

Lördagsmorgonen var fantastiskt vacker, men förbaskat kall. -18 grader visade termometern på när vi gick upp. Som tur var lyckades solens strålar värma lite, så det var helt drägligt när vi gav oss ner på stan framåt 12. 


En ganska kort tur på stan blev det. Jocke fyndade dock två par byxor, så det var kul! En annan har ju inga pengar kvar..hmmmpf..=/


Joakim ville inte bli fotad, som vanligt..

Sen hem för lunch, och därefter gav jag mig av för min premiärmatch i innebandy med Rödlökarna.. Det gick väl inte så värst bra. Speciellt inte för mig. Det där med att slå på bollen med klubban är inte riktigt min grej..=p Mycket träning som ska till för att jag ska kunna göra mer nytta än skada på planen. Och konditionen, mjaää..Men den vet jag i alla fall hur jag ska förbättra!

När jag kom hem stod middagen på bordet, favorit i repris från dagen innan. Efter ett bad med ansiktsmask och hårinpackning, och alldeles för mycket fixande, begav vi oss mot väktargatan, för förfest/tentafest med T1:or och T2:or hos Jocke. (alltså, inte min jocke) 


I badet med vin och lerig ansiktsmask..=)


Vi hann mingla en liten stund innan vi tog taxi till V-dala och Velvet. Mycket trevligt att slippa stå i kö (vilken iofs var obefintlig, haha) och slippa betala.. 
Jag och Jocke blev dock inte så sena..så det var skönt. Vi gick hem och åt gourmetmat i form av makaroner och falukorv istället. 

Idag har vi bjudit på brunch. Amerikanska pannkakor med bacon och lönnsirap, toast och hallonscones stod på menyn. Allt du behöver en söndagsmorgon! Lite te och juice på det, så var saken biff! 

Sen hjälpte Jocke mig med en söndagsstädning här hemma..Skönt att få lite hjälp, och himla mysigt med nystädat!!
 
Vi hann med att äta middag också innan vi var tvugna att rulla ner mot stationen, för att Jocke skulle hinna med sitt tåg. (Ett tåg som förövrigt råkade innehålla en hel drös bekanta ansikten från Sundsvall. De hade varit på bröllop i Oskarshamn, för Stefan och Hanna. =))


                  

    

Faijtas med tillbehör, och fruktsallad med kondenserad mjölk..

Sen var det slut på både helg och matfest! Men, det kommer såklart fleeer och meeer! =)

Imorgon har jag planer på semelbak med Cissi (fast det vet hon inte om), på tisdag blir det middag med matkassen Ulrika vann på matmässan, och på onsdag mera middag! På torsdag tänkte jag baka nöt- och fruktbars till syster min som jag ska träffa till helgen, då hon med familj kommer till Stockholm. Och då blir det högst troligt mer god mat! Fredrik är ju med, hihi..=)

Ciaoo!


Barnskrik

Barnskrik väcker någonting i oss. För många upplevs det bara som oerhört jobbigt och störande, kanske ilska uppstår. För andra väcks en vilja att trösta. Många upplever bara ett odefinierbart obehag. Det kanske är en medfödd reaktion. Hur man reagerar som person har nog både att göra med var i livet man befinner sig, och på så vis vilka hormoner som spelar in, men också på ens empatiska förmåga.
Sen finns det givetvis olika sorters barnskrik också. Ett argt barn och ett förtvivlat ledset barn låter inte likadant, i alla fall inte i mina öron, och känns inte likadant i kroppen.
 
Ikväll när jag låg i badet med tända ljus och mysmusiken på bröts lugnet plötsligt av grannflickans kvällssymfoni. Först tänkte jag inte så värst mycket på det, jag är ju ganska van. Men plötsligt gick min puls upp, varmbadsmagin sprack och badet blev inte fullt så mysigt längre. Det var jobbigt att ligga där och inget kunna göra..

Hon har helt otroliga röstresurser den flickan! Jag har dock funderat lite kring det där. Hon låter ju så förbaskat arg jämt! Nästan varenda kväll kring läggdags, kan jag tänka mig, är det nåt som går fel där inne. Nu är det ju inte min avsikt att döma, men det är en flicka kring tre års ålder de har. Vanligtvis brukar ju gå att föra en mer eller mindre givande diskussion med ett barn i den åldern. Eller åtminstone en envägskommunikation från förälder till barn. Men det verkar vara nåt som går fel här. Nej, nu låter jag gnällig här. Jag har bara funderat på det en del. Det är klart jag hör henne varje kväll, men egentligen är det ju inget som stör mig så värst mycket. Jag tycker bara så synd om dem allihopa! Föräldrarna som förgäves kämpar med att få flickan att tystna/somna, och flickan som aldrig verkar få föräldrarna att förstå vad HON vill..

Jag undrar hur jag kommer reagera på barnskrik när det är mina egna barn som skriker? Det återstår att se..=))


Dumma mage!



Ja, nu tycker jag den får ge sig! Jag har ju varit SÅÅÅ snäll! Eller okej, inte så väldigt elak i alla fall! Jag tycker faktiskt inte den har rätt att vara så arg på mig som den varit de senaste dagarna. Men det finns tyvärr ingen rättvisa i kampen om mitt välmående. Det vet jag mer än väl vid det här laget.
Iofs har jag ju ätit lite vitkål senaste dagarna, och även lök i små mängder. Men kompenserat med proviva, ProBi Mage OCH minifom, det räckte visst inte.. Nej, nog om det. Det har varit en jobbig dag för mig i alla fall. Plus att jag varit trött också.Kände mig inte så kaxig på bodytoning-passet. Inte så mycket studs och energi i mig inte. Mycke gnäll nu. Men trötthet kan man ju alltid göra nåt åt, och det ska jag snart göra! =)

Lång dag i skolan var det. Förmiddagsföreläsning om ätstörningar, framför allt inom idrotten. Intressant men skrämmande. Eftermiddagen leddes av ytterligare en gästföreläsare från Tyskland. Betydligt bättre på engelska än de övriga vi haft, men dock med tysk 'dialekt'..suck!
Imorgon blir det seminarium och workshop med densamme. Men sen är det helg!!
Jag ska träna efter skolan och sen kommer Jocke vid fyra! Den e nice! =) Funderar på om jag ska tina entrecôte eller lammrostbiff till morgondagens middag, och försöker lägga upp en plan för helgen.

Idag skulle jag senast fått svar från Halv åtta hos mig, så jag får nog tyvärr ge upp den drömmen ännu en gång! Jag skulle varit mer påstridig! =(

Nej, här kommer dagens matbilduppdatering:



Har invigt min nya skeppshult gjutjärnsgryta på allvar
den här veckan. I tisdags blev det en mastig köttfärssås,
och idag en korvgryta delux!

Till höger en smaskig proteinmilkshake med banan, mango och hallon, slurp!!






Korvgrytan.. Och matlådorna, som
fick svalna på världens bästa ställe!
Hur klarar sig folk utan balkong?!
Och vad ska jag göra när det blir
varmt ute?

Bacon hade suttit fint i den också,
men hade inget hemma.
Måtten är ungefärliga..Dessutom
kan man ju slänga i lite vad man
känner för. Kanske majs också?
  • 7 färska champinjoner
  • 1 paprika
  • 3 burkar krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 3 chorizokorvar
  • 1 liten gul lök
  • kryddor (peppar, salvia, oregano och persilja)
Jag fräste skivade champinjoner, hackad lök och korvslantar i lite smör och olja (hade jag haft bacon också, hade ju det fettet räckt bra). Därefter slängde jag i grovhackad paprika och selleri och hällde på tomater +tomatpuré och de torkade kryddorna. Grytan fick koka på ganska hög värme undertiden jag badade. Jag ville få bort en del vatten, för att få en krämigare konsistens. Mot slutet slängde jag i frysta haricot verts och fryst persilja. Sedan blandade jag det med pastan, och rev lite parmesan på. =)
Helt okej rätt, inte så mycket mättat fett, och en hel del grönsaker. Går lika bra att servera med ris och kanske en klick gräddfil! Man kan även ha i lite chili om man gillar det!


För att jag sen skulle orka plugga var jag helt enkelt tvungen att ta ett gäng kakor till kvällstéet.. Mysigt!

Nurå, nu är det sovdags va? Klockan ringer halv sju imorgon, för att det ska hinnas tvättas innan J kommer!

Konsten att avlägga en kort rapport.

Det är inget jag är så värst bra på. Ska göra ett tappert försök ikväll, för jag är faktiskt förbannat trött!

Senaste dagarna har det snurrat många tankar i mitt lilla huvud. Bland annat kring mitt val av utbildning. Det är jättekul OCH intressant, det är det! Men är det inte helt sjukt att jag under hela mitt framtida yrkesverksamma liv troligen kommer att få argumentera, förklara och slåss med näbbar och klor för att försvara det jag fått lära mig om kost och näring?! Det finns ju faktiskt belägg för varför Livsmedelsverket går ut med det de gör.
Jag blir rent ut sagt frustrerad av svenskarnas blinda tilltro till allt som heter LCHF och extrema GI-dieter!!

Dock kan jag erkänna att jag själv tidigare hade teorier om att en minskning av kolhydrater i kosten, och ökat proteinintag kunde vara fördelaktigt för mig.
Men så fort jag började studera anatomi och fysiologi inom kostämnet, och fick en förståelse för hur de metabola processerna i kroppen fungerar, fick jag plötsligt en lite ändrad mening. När jag dessutom förstod hur många års forskning som ligger bakom det som Livsmedelsverket rekommenderar, och hur vinklade många av de studier som görs på dieter som Atkins, GI, LCHF, medelhavsdiet etc. faktiskt är, blev jag ännu mer övertygad.

Visserligen stämmer det ju till viss del att någon som är mindre aktiv kanske gör av med mindre kolhydrater, och någon som tränar mycket styrketräning kanske behöver något mer protein än en som inte gör det, men det tjänar inget till att överdriva.
(ps. för alla er som är intresserade av att bygga muskler: om du helt låter bli kolhydrater kommer kroppen först och främst använda proteinet i musklerna som energikälla, då fettet är betydligt mer svårmetaboliserat..så, ät kolhydrater ffs! ds.)

Däremot försvarar jag alla som väljer att äta mat med lägre glykemiskt index (dvs. GI). Men att utesluta kolhydrater, Nej, inte logiskt! Visst, man går ner i vikt! Kolhydrater binder vatten, och att sluta äta dessa ger ju förstås minskad vikt. Men ketonkroppsbildning och betydligt sämre hjärnkapacitet, mjaää??

Nej, kortfattad skulle jag vara! Får ta och skriva ett utförligare informationsinlägg om alla mina åsikter/kunskaper en annan dag. En dag när jag är mindre upprörd kanske.

Idag hade vi två rätt sjyssta föreläsningar! En om KBT, som ju är en väldigt spännande behandlingsmetod. Synd bara att man inte kan sätta in den tidigare, exempelvis INNAN människor lyckats lägga på sig sisådär 130 kg sen födseln. Den andra handlade om media och kommunikation. Den var snäppet bättre, och fick en verkligen att tänka till kring massmedias roll i våra liv. Galet vilken påverkan det har på oss! Nästan så att man blir lite mörkrädd! Media för mycket bra med sig, men också mycket dåligt. Människor mår inte bra när det finns för många alternativ, det är jag övertygad om! Nu skulle jag ju inte gå igenom hela föreläsningen ikväll. Jag skulle sova! Men det finns risk att jag redogör lite för den någon dag framöver! =)

Efter skolan fick jag äääntligen bege mig till mitt älskade gym! Försökte mig på en mjukstart. Gick ganska bra. Kändes skönt att inse att jag inte tappat allt. Kommer förhoppningsvis gå fort att komma tillbaka igen! =) Blir träning på gym alt. pass imorrn och på fredag, och sen bandymatch med Rödlökarna på lördag, Den é nice!


Sen fixade jag och Cissi (och Alfons) mysig vardagsmiddag! Cissi hade rödbetor, och Coop extrapris på Chévre så tadaaa:

Borsjtj med gräddfil och persilja, chévretoast med honung, timjan och balsamico.

 

Cissi hugger in!

 



Alf posar framför kameran


På Coop hittade jag även nåt tokigt gulligt och bra! Som blivande dietist blir jag lycklig när någon/något som inte är livsmedelsverket eller någon annan statlig/kommunal instans, förespråkar att FRUKT ÄR GODIS! =D




Tyvärr hängde sig min dator och mitt förbannade värdelösa internet igårkväll när jag skulle posta detta, så det fick dyka upp nu istället! =)

 

Nu, of to school!



oh no..

Nu börjar jag nästan bli lika patetisk som tonårsflickorna som bloggar sönder sina liv..Vilket ju är väldigt tragiskt. Fruktansvärt egentligen. Men vissa dagar, som idag till exempel, när jag varit hemma hela dagen och inte haft någon att prata med, då Måste jag ju skriva här! eller hur!? kanske..?

Blev plötsligt jättetäppt, nös en massa och fick huvudvärk såhär på eftermiddagen, så jag blev osäker på om jag verkligen var frisk! Det resulterade i att jag avbokade passet på Campus1477 och tog mig en rask promenad i det härliga vädret istället. Kom nyss hem, en timma senare, och har konstaterat att jag nog inte alls är särskilt sjuk, mest kronisk nästäppa kanske, så imorgon blir det att släpa med träningskläder till skolan igen!

Snubblade också in på Coop på vägen hem, som medlem skulle jag få 30 kr rabatt på färsk kyckling!
Tadaaa..

Men, vänta nu, ingen kyckling där inte?
Nej, den var så dyrt, trots rabatt, så jag köpte ingen.
och detta då, gratis? ehrm..nää..men gott!

Men kan någon förklara för mig hur det här går ihop?
En glasburk med 16 gram timjan kostar 19.95 kr och en (refil?)plastpåse med 8 gram timjan kostar 11.95. I samma affär. De vill alltså hellre att vi använder glasburkar (som väl sedan bör hamna i återvinning) än att vi slänger plastförpackningar? Det kanske inte är så himla dumt ändå, men när jag stod där i affären och bara ville ha timjan att fylla på min glasburk med, kändes det väldigt dumt att det var så mycket dyrare med den som jag fick för mig var refilpåsen. mjaa..



Jag bor inte så dumt jag heller, fint i Stabbyskogen.



ont i samvetet

Skickade nyss in en ansökan om restidsgaranti till SJ. Men fick plötsligt akut dåligt samvete! Jag menar, jag kom ju fram till Sundsvall i torsdags! Även om det var 1 h och 20 min senare än jag planerat, och jag fick gå från centralstationen i snöstorm, istället för att komma direkt till västra station. Men, SJ lyckades ju ändå boka om mig på ett tåg, så att jag kom fram! Och dessutom bjöd de ju på en supersmaskig smörgås och te gånger 2 under resan. Om jag kräver alla pengar tillbaka, vilket jag ju gör, så kommer de totalt ha förlorat mer än 300 kronor på att ha kört mig till Sundsvall. Det känns inte riktigt bra. Det är ju inte SJs fel att det blir snöstorm och att trafikverket är enormt dåliga på att underhålla spåren! Tänk om jag är droppen som får SJ att gå i konkurs? vad skulle vi göra utan dem? Då kan vi snacka KAOS! Undrar om man kan ta tillbaka sin ansökan? Jag gillar ju SJ!!

Inatt, eller snarare i morse, drömde jag att jag gått vilse i New York! Hur jag kunde veta att det var New York kan man ju fråga sig! Jag har ju aldrig varit där och såg varken frihetsgudinna eller Empire state building.
Men vilse var jag. Sent på kvällen var det, och någon jag frågade påstod att tunnelbanan inte gick efter nio, vilket som tur var inte stämmde. Det var även någon som påstod att det inte gick att byta mellan linjerna, och dessutom var tunnelbanesystemet helt galet! Till råga på allt visste jag inte vad det hette där jag bodde! Som tur var lyckades jag ta mig ur min oroliga sömn och gå upp istället!
Igår på middagen pratade vi om roadtrip i USA, måste vara därifrån drömmen kom! =P

Nu ska jag fixa lite gröt till lunch, boka träningspass (yippiiiieee!!), och sortera vidare bland skolpapprena!

Midvinter i Februari

Ja, det är fan det! Precis när man vant sig vid lite plusgrader, och accepterat att snön skulle smälta, så blir det vinter på allvar igen! 20 minus och snö i mängder. Förutom att jag fryser mest hela tiden, och att det gör ont om benen och i ansiktet när jag cyklar, så tycker jag nog om det ändå. Det är ju så fantastiskt vackert!! Solens strålar får snökristallerna att glimma utanför fönstret. Allt är så stilla och tyst! Igår när jag cyklade över ängen till BMC bildades som en regnbåge, när solstrålarna träffade alla små snökristaller som for i luften. Jag blir lycklig innifrån och ut när jag ser hur obeskrivligt vacker naturen kan vara!
Idag är det tisdag, och jag har ingenting på schemat. Ingen skola alltså. På mitt eget schema är det 16 punkter. Har haft en mysig och långsam morgon, med god frukost och mycket te. Det är bland det bästa jag vet,och jag passar på att ha det så ofta jag kan! Om några år blir de sannerligen mer sällsynta, kan jag tro.

I helgen var jag ju i Sundsvall. Längtar lite tillbaka dit. Nu i alla fall. Vintern känns mera på allvar där. Det är oslagbart vackert i staden mellan bergen. (Det finns såklart vackrare, men känslan av norrland kryper på ändå)


Allsta/Klingsta                                

Den sista är kanske inte en överdrivet vacker bild, men ett bevis
på att det är en del snö i den stan iaf! =)


Edvin tog kanske tjugo bilder på mig och Bella..
Några av dem blev inte suddiga! =)


Jussi dukar för lunch, Bella myser i vagnen, och vi hämtar Edvin på skolan..



En enda bild lyckades
jag sen knäppa under lördagskvällen.
Här hos Jonas på förfest
med några av deltagarna.
Jonas, Ronnie och Thomas.

Sen bar det av ut på Oscar! Träffade en hel drös med 'kändisar' från Sundsvall, Linköping/Norrköping och Lidingö. Sundsvall är en Liten stad! Det är mysigt att jag känner mig hemma där!

Det var en liten glimt av min helg i alla fall.

Jag nämde ju Martins födelsedagsmiddag häromdagen också. Lite bilduppdatering skadar ju inte!





Bruschetta med tomat'salsa' på kvist- och körsbärstomater
i olika färger, olivolja, balsamico, salt, vitlök och färsk basilika.
Proscuttio di parma och balsamvinäger till det.
Varmrätten fick jag inte med på kort, men det var en
variant på den pastarätt som jag annonserade för någon vecka sen.
Lite lyxigare den här gången då, med både kräftstjärtar och räkor,
och varsin grönmussla på det! mm..
Vi avslutade med en ekologisk brie och en cambozola med
conferencepäron och fikonmarmelad.

Sen var det ju alla hjärtans dag igår! Jag hade turen att få tillbringa kvällen med tre singlar!! Maria, Amanda och Carina. (och Ulrika, som liksom jag, fick räknas till gräsänka)
Vi startade hos mig med mousserande vin med jordgubbspuré (Fresita, rekommenderas! inte för sött, och naturlig jordgubbssmak) och snittar av mörk baguette med gräslöksfärskost, parmaskinka och marinerade körsbärstomater.

Sen bar det av till Koh Phangan i kylan för middag. Jag kanske inte valde det mest exotiska, men var sugen på lite thai-feeling, och valde därför en Pad thai, trots att jag kan laga det hemma.. Mmmums!
En himla massa tjejsnack blev det! Himla mysigt, mera sånt röstar jag för!!





Nej, nu ska jag lära känna min nyuppdaterade iPhone, brygga lite nytt te, och sätta igång med sortereing av föreläsningsanteckningar. Ha det fint folks!

Var det nån som sa snökaos?

Jisses, idag har det hörts ett och annat om snökaos runt omkring i landet. Jag är lycklig att jag är i Sundsvall i alla fall, tycker inte det har varit någe vidare kaos här?! De tycks förstå hur man beter sig med snön i den här stan..som ju faktiskt återkommer varje år..
Snöstorm igår, med enormt nedfall, och extrem drivbildning. Det var dock sjukt galet igår kväll! Var tvungen att gå mitt i gatan för att överhuvudtaget komma framåt. Lämpligt med väska på hjul, haha! Men summa sumarum, imorse var snön i stort sett undanröjd, och alla bussar gick och allt var frid och fröjd. I Stockholm verkade det inte gå riktigt lika bra. Kan visserligen ha lite förståelse för snöröjarna i Stockholm. Det är ju en sjukt mycket större stad, med betydligt mindre ytor att lägga snön på! Och dessutom har de ju inte chansen att öva så ofta.. I Sundsvall är det ju lite vanligare med snö.. jaja, nog om snön. Hade inte Jockes dator vägrat låta mig lägga in bilder från mobilen hade jag visat lite snygga snöbilder..Det kommer framöver!

Förövrigt har jag haft en underbar dag! Stängde av väckarklockan imorse, och blev väckt kl 9.15, utsövd och nöjd! Tog en dusch, slängde i mig lite frukost och gav mig ut i det underbara, soliga vintervädret. Bussen mot syster gick som den skulle! Jag och Jussi byggde med tåg, spelade sönder Jussis trumset, och lagade pyttipanna. Bella hade blivit en riktig stortjej! Flinade och pratade och var hur söt som helst!! Edvin hade varit på friluftsdag hela dagen, och skulle på disco på kvällen, så vi hann inte leka så himla mycket. Som tur var fick jag vara med en stund på discot, äta popcorn och dansa till crazy frog..Fick till och med dansa tryckaren! ;)
Fredrik bjöd på en storslagen thaisoppa med grön currypasta, kokosmjölk, citrongräs och räkor..Och syrran på en mysig heldag såklart! =)

Nu sitter jag och dricker te, och tänkte snart hoppa in i duschen och tina tårna lagom till att Jocke kommer hem från jobbet. Imorgon har jag en oplanerad lördag för första gången sen läänge! kanske blir en promenad i solen, en sväng på stan med myslunch, vad vet jag?

Sen sist har jag hunnit med en del. Inte skriva här dock. Onsdagen var en heldag med plugg hemma med Maria. Sen möte, och efter det handling med Emelie till överaskningsfödelsedagsmiddag till Martin.. Mysig kväll, och god (!) mat! Fördrink med smaskiga bär, gott rioja till maten som bestod av en brushetta med parmaskinka till tomat"salsan", och sen skaldjurspasta! vi avslutade med ost, royal fikon-marmelad och kex.. mm, som en boll kände jag mig efteråt!

Torsdagen var lång!! Gluten och laktos-lab på förmiddagen, rätt spännande ändå, och sen redovisning/seminarium på em. Sen började den långa resan mot Sundsvall. För att göra en lång historia kort fick jag vänta lääänge, läänge, både på station och tåg, men SJ bjöd på två koppar te, och en stor och god smörgås!
Tillslut kom jag fram till Jocke..Somnade gott den kvällen! Och det kommer jag göra ikväll med! Det är liksom ett annat tempo med tre små! =))
Sweet dreams!

Kort och koncist!

Inte mycket vettigt att komma med idag. Bara en liten minnesanteckning för min egen skull! Som en dagbok.
Har precis kommit hem från kvällsfika på Majs Café. Monsterkaka och stor te för 20 kr, I don't complain! Sällskapet var också mycket trevligt! Mycket struntsnack, som vanligt, men även lite bandytaktik inför seriespelandet (som drog igång i lördags) lite skolsnack (mest i klagoform) och inbokande av aktivitet för alla hjärtans dag på måndag, middag på Koh Phangan! (Egentligen bara för singlarna, men jag får gå med som gräsänka..haha)

Annars har jag överlägset mest suttit i skolbänken idag. Föreläsningar, av varierande kvalitet, mellan 8 och 15. Sedan möte med en studiebevakare från samhällsvetenskapliga fakulteten, det är mycket nu!  Kontraktskrivning och grejer.
Kastade mig sedan på cykeln för att hinna hem till tvättiden. Slängde ihop lite middag, och tyckte lite extra synd om alla glutenintoleranta när jag slevade i mig pastan. Stina kom förbi också. Kollade på garderober och andra möbler som hon ska få låna. Och pratade en himla massa också!! Lite tråkigt att hon ska flytta så långt bort! (okej, inte så långt bort egentligen kanske, men det var ett behändigt avstånd innan, hihi)

Hängde tvätten och gav mig sedan iväg till Coop för lite specialmatsspaning. Scannade glutenfria hyllan, och laktosfria kylen, gick hem och hämtade upp tvätten och begav mig sedan mot fikat. Så var vi i mål!

Har precis svarat på ett mail också, de söker tydligen specifikt studenter i Uppsala till halv åtta hos mig!! Plötsligt ökade chanserna ordentligt! *hoppashoppas*
Sjukt nervöst bara..Måste hinna få upp tapeter och få bort sånt som inte ska vara här hemma innan dess! OM jag nu mot förmodan skulle få vara med..hehe..

Nä, det var väl det. Nu ska jag sortera klart tvätten, bädda sängen och krypa till kojs!
Kram på er, å håll tummarna för mig!! =)

Rapport från soffan

Fan, nu kommer klockan bli mycket igen. Och jag har inte gjort mycket vettigt ikväll. Mest konstaterat att klockan går för fort, och förgäves letat efter en artikel. Svarat på lite mail och sånt har jag också gjort. Men annars, inget.

Här kommer lite bilder från helgen, för er som var med, eller bara är intresserade! iPhone 3 är ju inte känd för att ha optimal bildkvalitet, men det är ändå mest för minnets skull!


Sofia myser i Cissis å Jonas gungstol

Emma o Kattis



Christian o Helene

Sen gick vi ut. Först till en bar jag inte minns namnet på. Ett efternamn var det iaf.
Vi hängde, drack öl, dansade på toan (där de hade grym ljudanläggning) och gick sen vidare till Oasia.
Gratis, svettigt, trångt. Sen gick vi hem till Cissi och åt varma mackor. 9 pers sov i Cissis etta.. Ingen orkade gå de tre kvarteren med mig, så fick sova själv..=(( men, jag sov garanterat, without a doubt, bäst! =P
Sen kom alla till mig för brunch! (har jag sagt att jag gillar det konceptet?) 

   
Emma och Jo, Sonja, Erik och          Helene, Christian o
Cissi tar för sig..                                Johan njuter redan!

 

Soffmys..

Det var en supermysig helg! Jag får lite ångest för att jag inte träffat alla på så länge bara! Måste påminna mig om hur viktigt det är att inte glömma sina gamla vänner bara för man träffar nya! Vänner är ju det viktigaste man har här i livet!!



Idag var jag på ett kort möte om Kostbollen efter skolan. Eller, ja, jag träffade Joel som styr och ställer uppe i Ume! tror det kommer bli grymt..=)

Sen var jag dum nog att rulla ner på stan en sväng. skulle köpa stift till pennorna. Det gjorde jag. Jag kom även hem med ett par vinterskor (!?!?) en mortel i porslin (som jag ju iofs har behövt ett tag) och en hel hög med andra pennor och tillbehör..
   

Middagsmaten idag blev riktigt smaskig! En favorit i repris, fast lite annat recept ändå. Enkelt och åh, så gott!!



Hackade en halv, liten lök och fräste i smör/olja en stund. Tillsatte en pressad vitlöksklyfta och fräste lite till.
Sen i med krossade tomater (typ 400g), tomatpure (sådär lagom, kanske 2-3 msk) oregano, salvia, timjan, peppar, lite farinsocker och lite salt i form av en fiskbuljongtärning. Medans det puttrade skalade jag ett gäng räkor, typ 20 st, och kokade tagliatelle. Hällde av vattnet, fräste pastan lite torr i kastrullen och hällde över lagom mycket av såsen. rev över lite parmesan och slängde i ett par blad hackad färsk basilika. Precis på slutet slängde jag i räkorna och vände runt. Lite grönsaker till det där me! Sweet..:)

Godnatt!!


Men det är ju förbannat vad fort dagarna går!

Nu är klockan redan sovdags OCH det är Söndag..Jag tänkte försöka sova. Jag är ju faktiskt fortfarande inte helt frisk.. Och med tanke på att klockan var över 4 när jag släckte i natt så.

Helgen har varit finfin! Mys och skoj med fina vänner!=))
Synd bara att jag inte blev 'frisk' förrän på lördagkvällen..Men jag ska inte gnälla egentligen! Mår ju bra nu..=)

Nu har Cissi och tröttAlfons precis gått hem också, efter filmkväll.. Vi ses en annan dag. Då tar jag med mig bilder från helgen och kanske lite recept, det gillar jag ju!

Nattinatt!

Lördagsbrunch (läs frukost) i soffan..

Jag har alltid varit en person med väldigt strikta åsikter om att måltider ska intas vid köksbordet, eller möjligen matsalsbordet om man har ett sådant. En och annan frukost på sängen, vid speciella tillfällen, har väl också kunnat slinka emellan. Eventuellt också en pizza framför tvn någon enstaka söndag, med sällskap. Men annars har det varit frukost,lunch och middag vid bordet som gäller! Och det har jag alltid följt, trots att jag bott ensam större delen av tiden sen jag flyttade hemifrån för 6-7 år sen nånting.
Men, någonstans kring nyår 2010-2011 hände något drastiskt i mitt liv. En stor, fin och mysig soffa flyttade in i mitt vardagsrum!! Och den liksom ropar på mig! Framförallt på helgmorgonar, men ibland även på vardagskvällar, och får mig, att med sin enorma dragningskraft, inta både frukostar och middagar i den!! Det värsta är att jag verkligen gillar det också, och har inga planer på att sluta med det. TROTS att det blir lite mer dammsugande och piffande av den och kossan som ligger under.

Idag är en sån helgmorgon/förmiddag. Solen skiner in genom fönstret och jag har just (för typ en timme sen) avnjutit en underbar frukost i soffan. Jo, för det var en frukost (men en stor sådan). Bara för att jag älskar frukost så mycket! Men låt oss kalla den brunch, så känns det inte som jag sovit lika länge. Dessutom hade jag faktiskt ett stekt ägg på en av mackorna.


Hembakad fillimpa med leverpastej o gurka, knäcke med stekt ägg, keso med äppelmos, proviva mango och earl grey med lite honung! =)

Solen skiner in genom fönstret också, och avslöjar att det nog är dags att putsa både fönstrena och spegeln på min garderob. Men det gör ingenting, ikväll kommer det inte synas i alla fall!


Sofia, Cissi och Jo är på bolaget för inköp till kvällen nu. Jag sitter hemma i soffan och nyser och snörvlar. Snäppet piggare idag. Kurvan pekar uppåt, som Ruben sa. Fast det är marginellt, haha.
De ska leka lite med Alfons, och sen ska vi handla mat till ikväll. Jag är sugen på nån slags buffé, fast det kanske blir nån enklare rätt istället.. Jag ska fundera lite på vad som skulle kunna fungera bra, och som alla äter. Vegetariskt är ju bra.
Men nu ska jag ta ett varv med dammsugare och trasa. Sen blir det dusch, och sen handling med tjejorna.


Au Revoir, Auf wiedersehen, på återseende..;)




Pretty much not good at all

Så känns det nu. Jag är bitter. Det är tur att jag har så söta fåglar utanför mitt köksfönster att titta på. Nu är det två minimala blåmesar som trängs på den lilla fröbollen. Undrar om de vill komma in och hälsa på?

Det är också tur att jag har en ganska välstädad, och enligt mitt tycke, helt okej mysig lägenhet. Annars hade det vart snäppet värre ändå!

Jag är trött och sjuk. Feber i morse igen, och sjukt illamående var jag också. Bajs. Var uppe och duschade, men insåg att jag inte skulle orka ta mig till skolan. Restuppgift, jippi! =(
Nu har jag i alla fall varit vaken en stund. Ätit lite frukost. Det är tur att jag älskar frukost, annars skulle jag nog inte ätit nåt alls. Är inte så sugen på mat, inte likt mig. Det har väl nåt att göra på min minskade energiåtgång. Kanske nåt med förkylningen också..I dunno.

Men å andra sidan, inte går världen under för en liten förkylning, eller hur? Synd bara att jag har betalat nästan 400 kr för gasquen ikväll.. =(  OCH köpt en klänning..

Jag kom på att jag ju inte la upp receptet på den eminenta panaeng-curryn igår. Jag har fått det från ett recepthäfte jag fick när jag gick på matlagningskurs i Chang Mai i norra Thailand. 



Engelskan är fantastiskt bra! Det är inte mycket som blir kvar när både basilika och kaffirlime drar..hoho!

Övrig
"sweet basil leaves" är lite svårt att få tag på och kan uteslutas..(vilket innebär blad från thaibasilika)
"kaffir lime leaves" är inte heller så lätt att få tag på. Finns ofta torkade bland thaitillbehör i vanliga butiker, men billigast och bäst är de frysta som köpes på thai-butiker.
"Pah-naeng curry past" fick jag lära mig var som röd currypasta, fast med malda jordnötter i. I recepthäftet verkar de vara identiska, så när som på shrimppaste. Röd currypasta går lika bra.

Good luck!

Något annat som är roligt är ju att jag bokat biljett till Sundsvall nu. Åker nästa torsdag em, Längtar!
Jocke jobbar ju fredag, så då har jag planerat att mysa med min syster+barn. Weii!

Både fredag kväll och lördag kväll jobbar han också, så är det nån som har lust o hitta på nåt då, blir jag bara glad! =))

Nu ska jag se till att äta lite lunch, och dra igång med pluggande igen.



Tack Emelie för det goda teet! Tar mig tillbaka till barndomen, och pappa-teet! (earl grey med massa socker)
Earl grey är sannerligen underskattat,iaf såna här fantastiskt goda blandningar!

Sawadee kha!

Snörvel.


och host och en himla massa nys. Igår var jag ju frisk som en nötkärna på eftermiddagen! Okej, kanske inte, men nästan! Nu är det eländigt! =(
Först och främst är det ju gasque imorgon, som jag ju inte alls tänkt strunta i! Jag får väl skänka alkoholen som ingår till bättre behövande, och satsa helhjärtat på Alvedon och nässpray istället. Men förbannat tråkigt i alla fall.
Å sen, inte nog med det, så kommer ju Sofia och Jo hit imorgon också! Och på lördag dundrar det in leverans från Linköping och Stockholm/Lidingö.. En hel drös med trevliga människor som jag ju absolut vill umgås med juu! Erik, Kattis, Christian, Helene, Emma m.fl. Får nog ett par nattgäster här också, så det är ju rent ut sagt olämpligt om jag ska gå och snora då! Buääää..

Igår hade jag i alla fall en mysig dag. Var hemma från skolan, sov tills jag orkade gå upp (vilket var typ halv elva) åt mysig frukost med valnötsbröd, leverpastej och gurka, o så te och proviva på det. Och tidningen. Sen skrev jag nästan hela rapporten från auskultationen. Det kändes bra! Sen framåt eftermiddagen ramlade Stina in. Hon skulle sy en sjal till sin nollegasque imorgon, och jag har ju lämpligt nog en symaskin! Så medan hon nålade snett och klippte fel så slängde jag ihop en banankaka. Sen fikade vi över framtida egenföretagar-idéer och pratade kost och oförstående människor. Lagom till Stina var färdigsydd och skulle bege sig hemåt knackade Emelie och Martin på dörrn, och vi gav oss iväg till Konsum för att handla. Ingen hade tänkt så värst mycket, så mitt förslag med thailänds panaengcurry mottogs utan protester. Kokosmjölk, minimajs, sockerärtor, purjolök och kyckling inhandlades. Även glass, till banankakan!


Kom på lite sent
att jag skulle fota,
maten halvuppäten..

Sen blev det finfint Earl grey-te som jag fått av Emelie, och banakaka med glass i Salooongen!




Åh, här i förrgår fick jag ju även leverans av Stina. Färska ägg från en liten hönsgård utanför stan. Nån kompis till henne som hade höns! Supermysigt! Bruna, stora och fina! =)



Och för att göra reklam för att det inte alls behöver vara så jobbigt att laga mat ens från grunden ger jag er här hel, ungsstekt kyckling med rostade palsternackor, morötter och potatis som jag gjorde i tisdags kväll med hög feber och andningsproblem. Till det fetaostcreme och basamicoglaze. =)



Påminner det om något ni sett förut? Kanske för att jag älskar mina fyrkantiga talrikar och balsamicoglazen, hihi!

Nattinatt!


Man kommer långt på att tro och vilja, eller hur?

Nu har jag laddat med alvedon, nässpray och en kopp med hett honungs- och citronvatten. Förhoppningsvis ska det mota bort febern, som plötsligt, helt oinbjuden (!!), dök upp igen, hjälpa mig att orka svara på alla mail jag måste svara på, skriva ihop ett par väl valda ord till morgondagens gasque, få ordning på Culinapapprena, föra in skolschemat i kalendern, boka en och annan tågbiljett, slutföra rapportskrivandet från auskultationen på Danderyds Sjukhus AB och givetvis skriva några ord här. Vem var det som sa att dietister är supermänniskor? Jag tror fan på det!! This is just a piece of cake for super-me!! =P
Hörs..

Horisontalläge i soffan

Men det var ju typiskt! Nu när det gått så bra med träning och allt, så ska jag gå och bli sjuk! Så sent som i förrgår påpekade jag att jag ju inte varit sjuk på jättelänge! Nån måste ha hört mig, haha!
Men lite sömn och alvedon gjorde susen i alla fall..Mår bättre nu. Tyvärr måste jag masa mig iväg på en arbetsmiljöutbildning i eftermiddag, för hon som skulle gå är sjuk. Men vänta nu, det är ju jag med!?

Sen sist har jag alltså hunnit bli sjuk, tränat (innan jag blev sjuk), blivit bjuden på mysig tjejmiddag hemma hos systrarna Boijsen, lyssnat på arbetsverksamma dietister och blivit motiverad, målat garderob och städat lägenheten!

Supermysig middag var det! Sex vårdstudenter i olika stadier på utbildningen..Läkarstudenter, ssk-student och veterinärstudent..Och så jag som dietistrepresentant då! Mycket vårdsnack. Mycket matsnack. Supergod mat! goa téer!


Bim tar ut brödet, fina dukade bordet, och Steffi och Filli tar för sig! =)

Garderoben blev vit och fin. Det vita hjärtat jag målat på dörren syns visst igenom. Det gör inget. Lite kärlek har ingen dött av! (inte jag iaf) Nu ska allt packas tillbaka i den, fast lite mer ordnat än innan. Det är bra!

Idag var det två yrkesverksamma dietister hos oss. Den ena pratade om enheten hon jobbade på. Att skriva ut näringsdrycker,sondmat, parenteral nutrition och annat spännande kändes som huvuduppgiften. Inte enormt motiverande, men det är väl så många dietister har det.
Den andra dietisten var en ung tjej som jobbade inom primärvården på något som heter reagera och som vid sidan av det även drev en egen verksamhet. Dietistsa är hennes hemsida. Superspännande lät det! Men inte helt lätt givetvis. Tror dock många av oss drog en suck av lättnad när det dök upp en sån frisk fläkt av engagemang och vilja. Som hon sa själv, det nämns knappt på utbilningen att det finns en möjlighet att starta eget. Vi utbildas för att gå raka vägen till sjukhusen. Men det är klart att möjligheten finns!
Verkligen motiverande, blev sjukt sugen på att dra igång en egen verksamhet vid sidan om studierna. Fast, det är nog mest en önskedröm! Tror snarare att jag mest får jobba med att göra mig hörd på så många ställen som möjligt under utbildningen. Hålla i föreläsningar när chanserna ges etc. Sen, som legetimerad dietist, får jag dra igång på allvar. =) Man kanske kan utbilda sig till typ entreprenör! Eller så är det något man redan är..

Nepp, nu ska jag sträcka lite på mig, leta vidare efter någon pigg som vill gå på arbetsmiljöutbildning istället för mig och diana, och sen skriva ihop rapporten från auskultationen.

Krya på mig! ;)


RSS 2.0