Lite tentaångest någon?

Precis så där lagom tätt inpå tentan, när jag egentligen borde sitta djupt försjunken i proteiner, fetter, kolhydrater, vitaminer och järn och allt som har med det att göra..DÅ bestämmer jag mig för att blogga! =P Sitter här och smaskar på mitt nybakade fruktsurdegsbröd, som jag har mixtrat mig fram till idag, mums! Det innehåller russin, färskt äpple, aprikoser, hasselnötter, valnötter och lite fikon, och kanel! mm..

Tenta på fredag alltså, men innan dess, på torsdag kommer Jocke hit, och fyra grabbar till uppifrån Sundsvall. *lycka* De ska ut en sväng på torsdagen (jag vill också meee, men ska plugga sista rycket, och sova tidigt) innan vi åker iväg på kryssning till Finland på fredag eftermiddag! ska bli sjuuukt kul! femton glada o galna själar med anknytning till Sundsvall. O i år är vi fler tjejer än sist..=P (då var det bara jag, och typ 11 grabbar)
Så nu äre bara o kämpa sista dagarna, så kan ja slappna av sen. Påskveckan då vi är "lediga" så ska jag jobba mån-ons, flyttpacka, o sen åka till Fårö i typ 5 dagar..Underbart! har längtat så himla mycket! efter havet, o de öde stränderna, lukten av hav och tång, att sitta uppkrupen i soffan framför brasan o dricka te och läsa, efter en lång promenad i blåsten.. att spela spel efter underbara middagar..att pyssla ute på tomten, och sedan vara sådär härligt matt som man bara blir av en dag ute i friska luften.. Att cykla i lugnet och tystnaden längs de smala vägarna..mm..harmoni!

Och sen, när jag kommer hem, så ska jag flytta till Uppsala! Då börjar mitt riktiga liv igen!!

Men nu..Protein!! weii..

Long time, no seen!

Ibland har man inte tid, helt enkelt! inte när man ska plugga till tentor och ha utflyttningsfest och bråka med störiga grannar! och när ens pojkvän kommer på besök från fjärran norrland, då kan man ju inte gärna blogga, eller hur? Visserligen pluggar jag mer än nånsin till tenta nu, men medans man väntar på maten i ugnen och på spisen, då får man skriva lite, tycker jag! Nu är fiskgratängen, moset och de ångkokta grönsakerna färdiga, och redo att ätas upp i sällskap av fettlösliga vitaminer, som jag håller på o renskriver nu.. vem vet, det kanske kommer ytterligare en uppdatering senare ikväll..jag kan ju inte plugga från sju till elva i ett sträck iaf!=P
kraaam

Åhh..mums!

Måste bara skriva om min grymma upplevelse under middagen! Therese tipsade mig idag om att det var gott att ångkoka lax (brukar mest ångkoka grönsaker o så) ,och guuud så rätt hon hade. Skippa ugnen och kör på ånga istället! mört och saftigt, och helt enkelt underbart! och med smaskig sallad med favoritingredienser plus en citron och timjansås blev det top noch! =)
Nu, åter till matspjälkningen..vad händer egentligen med den där laxen där nere??

The queen of humörsvängningar!

That's me, i ett nötskal.. Ibland kan det vara ganska trevligt, som idag, när det känndes som hela min värld plötsligt skulle rämna, och lite eftertanke, solsken och en bra låt i öronen är jag mitt sprudlande glada jag igen! Men så kan det ju gå åt andra hållet också, och det ganska ovälkommet, men ändå ganska vanligt! Jag tror jag ska försöka instalera en sån där knapp som finns på Facebook, Ignore! (stjäl idéen lite från johanna) ibland tror jag att jag tar åt mig lite för mycket, och funderar lite för mycket, på den negativa sidan, för egentligen är jag ju strålande glad hela jag, innifrån och ut. Det är bara att det kommer lite mycket emellan ibland, som för mycket plugg, funderingar kring relationer, ångest över prylar (i mitt fall att jag har för många) ångest över framtiden, ja, såntdär jobbigt i livet! Jag skulle behöva ignorera lite mer bara! =)
Nä, nu ska jag laga rödbets, quinoa och chevrésallad och slänga in laxen i ugnen..=) och sen, ååter till böckerna, Fast det är faktiskt ruggigt spännande ibland, bara svårt att lära sig!
ciao, and på återseende! Kanske på lördag? ;))


Ny vecka, men inte vilken vecka som helst! =)

Hade en underbar helg i Sundsvall! Kom redan på torsdagen, o då blev jag bjuden på god middag av Jocke! =) Fredagen tillbringades med lite shopping i Birsta, lunch på IKEA, och sen möte och vin hos Anna, som slutade på kåren.. =) Najs!
Lördag var jag mest med syrran och familj, mysigt värre! O på kvällen gick jag o jocke ut o åt på Oscar.. Var väl sådär halvnöjd med maten dock, men trevligt var det!
På söndag tog vi en promenad upp på söndermalm o hälsade på en klasskompis till Jocke, o sen hem för o laga brunch, innan det var dags för mig att åka hem igen!

Glömde tyvärr kameran, men några få bilder me iPhonen blev det iaf! (de flesta väldigt mörka, men jaja..) 



Syrran och Jussi vid sidsjöbacken! (jussi ser lite bitter ut, men var på stråålande humör! Edvin mumsar på kaka och laddar för nästa åk!


Fredrik och Örjan satt mest i solen och njöt..
Själv kutade jag upp och åkte ner för backen ett par gånger! =) härligt värre och sjuka mängder snö!!



Anna (enda bilden ja lyckades få på henne) o jag diggar gamla oldies på datorn, medan grabbarna myser i köket!=)


                                                                       Grabbmys i soffan..=P



Jag fick också vara med på ett hörn..Vid stor snöhög och öl i annas fåtölj..


Förutom att jag var i Sundsvall så håller ja för tillfället på o sälja lägenheten..Går tyvärr inte så bra som ja hade hoppats, men ja håller tummarna för att det kommer igång imorrn! =S

Åh, det är en så rolig utbildning jag går på! lär mig massa varje dag, och påminns hela tiden om hur jag kan göra för att få i mig ännu mer nyttigheter. Dock blir man väl lite hjärntvättad, men det är det lätt värt!
Idag har jag till exempel lärt mig att potatisen ska läggas i först när vattnet börjat koka, eftersom syret annars oxiderar c-vitaminet i potatisen, och det minskar (om jag förstod det rätt), att morötter ger störst intag av karoten/retinol om de värms upp en aning, att det är skadligt med överdosering av vitamin A och D, vad antioxidanter faktiskt gör, vad fria radikaler är och mycket mer!

Jag har blivit påminnd om hur viktigt det är för D-vitamin-tillverkningen att vi exponerar vår hud för solen så mycket som möjligt under vinterhalvåret, hur bra det är med ångkokning (ångkokningsinsatsen åkte fram när det var dags för broccoli till middag) och massa annat!

Nu ska ja läsa vidare om vitaminer, o fetter och annat och renskriva lite föreläsningsanteckningar!

Snart får ja träffa Jocke igen, och det tycker jag ju om också! =) redan på måndag kommer han hit! weii..!

Å appropå inte vilken vecka som helst.. För det första är det ju aldrig vilken vecka som helst! alla veckor är unika, och har otroliga möjligheter! (karin är positiv idag) Och dessutom så har kung Bore släppt sitt benhårda grepp om Sverige, och våren är på frammarsh! UUUUnderbart!! jag blir så lycklig så det sprudlar!! Börjar redan fantisera om snödroppar och scillor i backarna! åhh..det är verkligen underbart! Hejja sol och värme!

Kraam!


Jo, men visst är det tisdag..Adrenalinaddicted!

Tur för mig, och för er som läser här, att jag inte skrev nåt inlägg igår. Det hade inte varit några söta och glada ord där inte. Nej, bitter, less, lättstött, grå och sorgsen var vad jag var. Det kändes som en hel evighet av bitterhet, men jag insåg nu att det ju egentligen bara var fram till typ klockan fyra igår som jag var det. Fast det har väl funnits som en underton i några dagar nu, och det är inte helt över än..Men det går åt rätt håll, tror jag..
Förresten, kikade lite på statistiken och såg att det varit ett helt gäng inne och hälsat på, men jag har ingen aning om vilka det skulle kunna vara.. Exciting! Jag skriver ju i första hand för mig själv (tror jag..=P), som en obligatorisk dagbok liksom, och för att få en anledning att dokumentera vardagen i bild, men det är ju kul att nån läser liksom!

Har iaf delvis kopplat ihop mitt humör på bristen på träning.. Sen jag började äta penicillin har jag inte vågat träna, och jag har liksom tyckt att det varit ganska skönt att dagarna blivit så mycket längre. Men jag saknar den energickick som jag alltid får av träning, saknar att ha en stund på dygnet när jag helt kan släppa allt som snurrar i huvudet på mig, saknar att känna mig stark och frisk, saknar att möta nya, glada och friska ansikten på Sats,(som det är nu ser jag bara alla bittra pendlare..och mina klasskamrater förstås..) saknar att använda mina muskler, och saknar alla svettiga träningskläder! hm..okej, kanske inte det sista, but you get it! Utan träning mår jag inte bra, varken fysiskt eller psykiskt, och jag glömmer det ibland. Det är väl nån slags beroende, Adrenalinberoende kanske..?

Åh, jag blir så less! Hur kunde jag vara så dum att jag på allvar trodde jag skulle kunna pendla till Uppsala, och vara nöjd med det? varför började jag inte leta bostad direkt? och varför köpte jag en lägenhet som jag inte får tillträde till förrän om jättelänge??! Dumt, dumt, dumt! =( tycker inte alls om att inte kunna vara med på nåt. Jag brukar ju inte vara den som bangar! =(

Har blivit lite indoktrinerad, tror jag. Järnföreläsningar resulterade i blodpudding till middag två dagar i rad, leverpastejmackor, inköp av spenat, minskat teintag nära inpå måltid, c-vitaminöverdosering..yeah, you name it!=P men det är kul att lära sig i alla fall! =)
Kikade lite på livsmedelsverkets rekomendationer idag, och på livsmedel som de rekomenderar att man får i sig, och det kändes väldigt bra att det i stort sett var det som stod där som är min huvudsakliga föda! om man bortser från messmör då..=P Fast, jag har ju inte kollat så mycket på mängderna än!

Börjat fundera lite på vad jag ska packa inför helgen.. Svårt att veta, när man inte vet vad som väntar. Kanske blir en utgång, eller finmiddag, eller bara mys hemma, who knows? måste ju ha med mig kläder för alla kategorier, så man är helgarderad liksom!=) Mysigt värre ska det bli i alla fall! Kramas med Jocke, prata med syrran o busa med pojkarna.. =) längtig! Börjar dock bli nervös för att inte tåget ska gå på torsdag(det är ju så mycket inställt!), eller för att jag av någon anledning ska missa tåget..=S

Nu ska jag sätta mig med plugg igen, och börja längta efter teet, som jag ska dricka först klockan 9!
Kram o hej!






Så här ska det se ut när jag sätter igång med matlagning! Syrrans söta pojkar!



Renskav a la karin!


Så här gillar jag när det ser ut när jag lagar mat! Kycklingrullar m feta, soltorkad tomat, o basilika blev det!



Fina syrran och söta Jussi! =)

 
Träningsklädd, och sjukt pepp på träning! =)
Träningsklädd och sjukt pepp!=P             Jooocke o jag! <3

RSS 2.0