Ännu en dag har passerat..

Inte så att jag har så värst med tid att sitta här..Nej, ska läsa mer ikväll. Först klart en artikel, och sen ett kapitel i boken till morgondagens föreläsning. Börjar 8 imorgon.
Ville bara säga att jag idag, speciellt på kvällen,haft ett enormt sug.. framför allt på socker, men nästan vad som helst hade jag kunnat stoppa i mig. Sitter nu här och pressar i mig en kopp choklad jag gjort, UTAN socker.. Tror ni den är god? Inte jättegod, kan jag erkänna.
Bara det är dessutom att skända, då jag dricker typ två deciliter mjölk! (med bara 3% fett) Fy på mig! men vad gör man inte för att bli mätt? eller ja, trösta sig lite i det sena läsandet..
Jag känner att jag kan se en koppling till det vi lärt oss på psykologin lately.. Jag äter nog främst för att jag är rastlös och vill göra något annat än att plugga. Hade jag suttit och läst nån mysig bok i soffan och inte tyckt så synd om mig själv hade jag nog klarat mig utan ost, salami, majonäs, mera ost och choklad..
Dock kan jag skylla lite på en tidigare middag än vanligt! Stina var här och åt med mig, och hon skulle iväg och träna fridykning, så då åt vi lite tidigare, kring halv 6 sådär. Det bjöds på lax med pepparrots- o avocadoröra och gräddkokt blomkål. Godkänt!  I övrigt har jag ätit ägg- ost och gräddröra idag. Och en härligt flottig lunchröra med bacon, ost, grädde, créme fraice, lite tomat och basilika. Lagom kallsvettig och ordentlig huvudvärk efter de två första målen..härligt. Nu mår jag bättre, men tröttis.
Nu, läsa vidare..

Dag 6 och lite till..

Dagarna bara springer iväg för mig. I helgen var som sagt Jocke här. Då hade jag inga extra timmar att lägga på uppdateringar. Sen blev det måndag. Då kom Amanda, Maria, Ulrika och Carina hit för middag och USA-reunion med film och bildvisning. Myspys! Klockan hann bli läggdags innan jag var klar med städande o diskande och såntdär.
Ikväll är jag egentligen helt sjukt trött, och borde gå och lägga mig bums, men jag vill ju få det här gjort! Jag är ändå på tok för trött för att plugga mer idag.. så då kan jag lika gärna slösa lite mer tid..
Först tänkte jag berätta om hur det går i mitt LCHF-ande och sen tänkte jag slänga upp lite andra bilder, om jag lyckas importera dem till datorn. Bah!
Jo, men maten var det ja.
Ska se om jag minns allt jag stoppat i mig de senaste dagarna. För inga anteckningar just nu, och har faktiskt inte brytt mig om att näringsberäkna någonting heller, men det tänkte jag att jag skulle komma igång med.
I fredags stoppade jag i mig:
- äggröra på två ägg med grädde och lite ost, ett halvt paket bacon och några tomatbitar.
- lunch ja, det åt jag troligen också. Minns tyvärr inte.
- middagen ser ni nedan (sen fick en annan snåla in lite på fördrinken..=/)
- ett par glas av ett torrt vitt vin fick följa med ner också, vilket kanske inte riktigt var helt i enlighet med dieten, men det är dock ett av de bästa alternativen enligt en viss Dr. Dahlqvist.
Fångade förrätt och varmrätt på kort i alla fall..
..majonäs, avocado, dill, räkor, mer majonäs, mer räkor och gravad lax..



..fläsk gånger 2, chevré, blomkål, grädde, smör..

På lördagen sov vi ganska länge, och gick upp för att avnjuta:
- Äggröra med grädde och ost, bacon och lite annat smått och gott.
- Räkmacka med ägg, majonäs och räkor förstås, fast utan bröd för min del..(ekonomiskt, mjaä..?)
- Kycklingfilé med tzatsiki i mängder (gjord på 34%ig creme fraicé och lite 10%ig yoghurt) och grekisk sallad med oliver, olivolja, avocado och fetaost. (jo, jag vet att det kanske var lite dåligt med fett där)
- ostbricka
..Ägg, grädde, ost, mera ost (med majonäs i), bacon, persilja, salami..


..kyckling, TZATSIKI, oliver, fetaost, avocado, olivolja..
(om ljuset på de närmaste bilderna ser annorlunda ut är det för att de är fotade med Jockes kamera, då min var..död.)


..chevré, gräddädel, philly och herrgård med majo såklart!..

På söndagen fick det bli lite färre ägg, efter att tre st intagits på lördagen.
- småplock (cremé fraiche + yoghurt +nötter, philly, ostrullar, salami, lax, oliver, te med grädde (men ingen makrill i tomatsås faktiskt, trots att den är med på kortet) och så lite grönt förstås.. Osäker på om det kanske är för mycket, ska räkna på det.


Lunchen blev
- Gravad lax med dillstuvad blomkål och en gnutta grov senap
..smör, grädde, blomkål, dill, muskot, lax, senap..mmmums...

Till middag år vi något som måhända var lite väl utspätt, men dock väldigt kaloritätt ändå.
- korvgryta med 'finkorv' (chorizo m 75% kött och Kabanoss med 92% kött) champinjon, paprika och tomat.


..smör, tomat, korv, bacon, champinjon, grädde, paprika, creme fraice, smör, parmesan.. Mmmättt!

Och lite kvällsfika/söndagsmys på det dårå.. Jocke var dödsmätt, så jag fick 'tvinga' i mig allt själv!!


Majonäs, avocado, räkor, citron. SÅ JÄVLARNS GÖTT!


Sen blev det måndag och skola igen. Frukosten blev ordentlig, med både yoghurt+ créme fraice+ nötter, och ägg och avocado. OCH salami! Måndagslyx.


Till lunch åt jag ett stycke korvgryta, favorit i repris.. På eftermiddagen fick det bli ett par oliver och lite ost för att hålla hungern i schack.
På kvällen fick jag som sagt besök, och favoriten från San Diego, fisktacos, stod på menyn.
Lite problematiskt för mig, men det blev fisk dränkt i gucamole, ost, gräddfilssås och créme fraice med lite salsa, sallad, gurka och tomat. Lite av vitsen försvann tyvärr, men men..=P
Jag måste erkänna att det var svårt att motstå den sjukt läckra kladdkakan med chokladfyllning som Maria hade med sig..men..Jag lyckades!! =) (endast för att jag var mätt)
Idag har jag stoppat i mig:
..ägg med örter o majo, ost och majo och salami..

Lunchen blev en underlig kombination av gårdagens mat i inte så värst aptitligt utförande, men med liiite, liiite bostongurka i majonäs till de ostdränkta fiskbitarna! =P haha.. Skyller på tiden.
Därefter en kopp te tillsammans med gänget från igår + grabbarna, som åt sopplunch på VG. Jag lyckades här motstå frestelsen av en nybakad kanelbulle.
Till mellis fick det bli en burk med övervägande créme fraice, 2 hallon och min fina "müsli" (solroskärnor, pumpakärnor, kokos, sesamfrön, linfrön och valnötter..kanske jag hade skrivit?? )
Sen bar det iväg på möte, där det bjöds på saftiga härliga äpplen, och fortfarande ljumma, härligt kletiga bake-of bullar.. (de är de allra godaste, you know)  Jag hade kunnat ta en, men suget var inte fruktansvärt, så även här klarade jag mig ur fällan. Kanelbullens dag är över, pheeww! ;)
Här hemma fick det bli en snabb middag för klockan hade nästan hunnit bli åtta. Först en liten burk makrill i tomatsås för jag var så himla hungrig. O sen middag bestående av gravad lax, gräddstuvad vitkål med smör, och en egen flottig gravlaxsås. mumsi!
Sådär.. Ett par dagars mat avklarat. Nu till det viktiga. Det subjektiva måttet på hur dieten fungerar, nämligen vad jag själv tyckt och tänkt!
- illamåendet som jag upplevde första dagarna har helt försvunnit
- jag har i stort sett inte haft några problem med magen (och de få jag har haft har förklarliga själ, normalt brukar de vara mycket värre..om ni förstår)
- jag har varit lite grinig i helgen, men det kan också förklaras med andra orsaker exempelvis förkylning, som bröt ut i lördags, och förändringar i hormonnivåer.
- den värsta segheten har gått över, men svårt att veta om det jag har kvar är pga. förkylningen.
- jag har fortfarande inte hunnit träna, så vet inte hur det kommer att kännas. *fasar*
- Jag har insett att jag måste undvika kolhydraterna ytterligare, och plussa på fettet ännu mer om jag ska uppnå Dr. Dahlqvists rekommendationer. (fy vad skumt det känns att skriva sitt eget namn när man skriver om någon som man har rätt dåligt med respekt för..=/ )
Ja, det var typ det. Jag har även funderat på varför jag aldrig fått rådet att dra ner något på kolhydraterna när jag sökt hjälp för IBS..Men troligen är det inte vetenskaplig bevisat, och funkar kanske inte för alla. Sjukt skönt är det i alla fall att slippa svullenheten och besvären, även om det bara är för en kort period..
Nu är det tokigt mycket sovdags här, men en liiiten bilduppdatering kommer i alla fall från mina senaste förändringar här hemma! Bild från sovrummet kommer så fort jag fått hem, och satt upp det sista! *nöjd tjej*
i vardagsrummet blev det en stor körsbärskvist i svartvitt, och gråvita väggar i övrigt..



I köket blev det tillslut, efter mycket letande och pill, efterlängtade magnoliablommor med turkos bakgrund..


Kram o godnatt på er alla! (eller godmorgon för den delen!)

söndag..

Ja, om ni missat det så vet ni det nu. Att det är söndag alltså.
Jag tänkte bara skriva att jag inte tänker skriva någonting idag..Jocke har varit här hela helgen, så jag har koncentrerat mig på att vara med honom.. Dock kanske framför allt plugga idag.. Det regnar och är mörkt. Höst. Godnatt.

RSS 2.0