Påsk!!


Har längtat hela veckan!! Eller egentligen hela våren faktiskt.. Jag har till och med drömt. Drömt om färjan, vackra vyn när man kommer in mot Visby, Ruterakan, Bodilla och Kajsa-Stina, Fisviken, och den sista lilla skumpiga vägen ner till vårt hus på Fårö.. Och idag får jag åka!! Fast, det kommer vara ganska mörkt när vi kommer till Visby.. men det gör mig ingenting! Imorgon när jag vaknar är jag på Fårö, och jag kommer hinna vakna där hela fem morgnar innan det är dags att åka hemåt igen..
Nu ska jag städa sista rycket, betala räkningar, deklarera, äta lite lunch, kanske plugga nån minut, och sedan bege mig till bussen, som ska ta mig till tåget, som går till centralen där bussen till båten går.. Å sen blir det bil sista biten! =)

GLAD PÅSK!!


Fredags..



..tråk?..Mys?..eller bara en fredagskväll som förflutit ut i tomma intet?

När jag kom hem efter skolan var jag arg. Arg på det fina vårvädret. Arg på alla människor som var ute och njöt av solen. Arg på gruset som blåste mig i ögonen. Arg på tanten som cyklade ut mitt framför mig, utan att se sig det MINSTA om. Arg på dinosaurien till föreläsare i sinnesfysiologi, som dumförklarade oss. Arg på den pedagogiska dam som föreläste om cirkulation, något som jag ju redan KAN!

Fast, egentligen vet jag ju. Jag var mest arg på vädret och människorna som njöt av det, för att jag hade för ont i huvudet för att njuta själv. Gruset vet jag inte om jag någonsinn skulle kunnat njuta av, men troligen skulle det inte bekommit mig en frisk dag. Cykeltanten hade jag nog bara ryckt på axlarna och suckat åt, om det inte varit för huvudvärken. Och föreläsarna, ja, det var väl som en vanlig dag då. Möjligen hade jag varit lite mindre arg om jag hade haft samvete nog att skippa sista timmen av pedagogiska damen, men det har ju inget med min icke befintliga friskhet att göra.

Fast, jag borde ju inte gnälla! Jag är ju Nästan frisk!! Problemet ligger väl i att när man är sjuk på allvar, då är det befogat att sova och göra ingenting mest hela tiden! (och kanske gnälla och tycka synd om sig själv lite?)
men när man är sådär halvfrisk, så måste man faktiskt göra nytta..Men kanske har glömt hur man gör? eller så har man inte orken bara! För var ska man få sin energi ifrån när man är för sjuk för att träna eller racercykla till skolan, eller skutta och hoppa i trapporna, eller dansa framför spegeln hemma med högsta volym på peppmusiken? Jag vet då inte!

Jag tänkte att jag skulle kunna bli av med det arga och trötta genom att sova lite. Möjligen hade det hjälpt om jag hade sovit just LITE. Nej, nej..jag slog på stort och vaknade först efter två timmar, av att jag dreglat ner hela handen, och var så förbaskat stel i nacken att jag knappt kunde röra den alls. Ja!! Hurra! Bra Karin! Att jag dessutom var så seg att jag i stort sett inte förstod var jag befann mig, och var tvungen att kolla på TV en halvtimme för att vakna till överhuvudtaget, kändes ju faktiskt inte heller sådär jättemysigt på en vårig fredagskväll.

Haha, jag är så bitter!!
Men nu har jag hunnit äta middag, ta mitt penicillin, sortera in tvätten som legat sen jag blev sjuk, plocka undan och göra fint i köket, sortera tvätt som ska tvättas imorgon bitti, kolla på TV en stund till (jag är ju så obildad i allt som heter TV-tittande, så jag försökte få en lite inblick i det) tagit några försiktiga danssteg till Noah and the Whale och Chairlift, ätit söta och skimmrande röda jordgubbar, tänt mina lyktor på balkongen och massor med ljus inne, pratat lite med pappa som blev attackerad av en kelgalen kisse och insett att jag nog kan sluta fredagkvällen ganska tillfreds med livet ändå, trots att jag inte har pluggat. Om inte dokumentären om människokroppen, eller kanske fostrets utveckling, som jag såg på tvåan räknas. Jag kunde nästan allt de nämnde, och mer därtill..=)

Man blir mer hypokondrisk för varje dag som går av den här kursen, dvs. ju mer man lär sig och ju mer man inser kan gå fel. Det är sagt förut, men tål att sägas igen! Människan är en otroligt fantastisk sinnrik konstruktion! Sen är ju förstås alla levande varelser det också, med sina specifika fulländade egenskaper!

Min stora fråga är alltså nu, kommer jag somna om jag lägger mig och försöker sova nu? i morse vaknade jag halv fem och var typ utsövd. Lyckades tvinga till mig ett par timmars sömn till, men gick upp innan jag tänkt ändå. Och sen har jag ju sovit två timmar till idag. Jag har en känsla av att jag mest kommer åla mig i sängen..

Nej, jag tror jag ska fördriva lite tid till i min soffa, med fysiologiboken och en skål med Arlas klassiska vaniljyoghurt, jordgubbar och lite müsli gold. Ja, minsann, så gör vi!

Trots att jag verkar lite bitter ibland så vill jag att du ska veta..

LIVET...







Jag bor på bättringsvägen!


Jag minns inte riktigt hur det kom sig, men min gamla kompis hemmifrån ringvägen brukade alltid fråga det..eller, om jag var på bättringsvägen, eller hur det nu var med det där.

Bättringsvägen var det ja! Penicillin is good shit! Fast det tog sin lilla tid ändå. *otåligt*  När jag gav upp och stupade i säng sjuk som få igår kväll vid halv 10 tog jag en mastodontalvedon (forte), som inte lyckades göra någon större nytta varken på feber eller något annat ont. Jag låg och ålade i sängen och frös och svettades om vartannat och i samma veva fram till klockan kvart över tre typ. Då insåg jag att jag aldrig skulle somna om jag låg kvar. Så jag gick upp, pressade i mig lite yoghurt, hämtade ett lakan att ha som täcke, gick på toa, fördrev lite tid, och stoppade i mig en ipren, för att sedan prova igen. Jag vet inte om det var lakanet eller iprenen eller yoghurten eller penicillinet, men somnade gjorde jag, och febern försvann för att inte återkomma! Weiii!

Halsen är väl kanske inte den bästa än, men det går åt rätt håll! De flesta utomjordlingar har flyttat ut från halsen, och imorgon klassas jag som smittfri, så då får jag allt pallra mig till skolan igen. =) Mer kan jag inte missa!

Det har ju varit en så himla härlig dag idag!! Synd bara att jag har sovit bort det mesta av den..haha. Men en lunch på balkongen och en kort promenix till affären har jag hunnit med i solen i alla fall! =)
Hoppas det fina vädret håller i sig, som SMHI säger..=)

Nej, nu ska jag fortsätta läsa om respiration här, och ladda för föreläsningar om sinnesfysiologi och cirkulation imorgon!

Ciaoooo!

Det blev inte som jag hoppades..


Efter en natt med frossa varvat med galna svettningar insåg jag att jag nog inte alls skulle bli frisk sådär snabbt som jag hoppades igår. När jag vaknade ordentligt framåt 6 i morse efter att ha 'sovit' knappa 6 timmar så kunde jag inte svälja alls.. Kikade i halsen och det såg ut som något utomjordiskt hade byggt bo där, så jag beslutade mig för att ringa vårdcentralen.. Klokt belut såhär i efterhand. Fick med mig pencillin hem mot halsfluss. När man mår så här kasst så är det ju iofs rätt skönt att få bekräftat att det är nåt 'värre' än en vanlig förkylning.. Hoppas att pencillinet verkar snabbt. Har varken tid eller lust att vara sjuk speciellt länge! och är redan förbannat trött på att toksvettas och frysa omvartanat, när febernedsättande slutar/börjar verka, hehe.. Mycket gnäll!
Nu ska jag på allvar sätta igång med en skoluppgift som ska vara klar imorgon.. Sovit hela eftermiddagen nästan,har så ont överallt! =(

Nej, snart kommer det gladare ord här! Var bara tvungen att skriva av mig lite. Nu känns det redan lite bättre!!

Buääää..!



Har anat i flera dagar att det är något i min stackars kropp som inte står rätt till. Sen jag kom hem från Gbg har jag varit allmänt slö och orkeslös,inte alls mitt vanliga pigga jag! Igår började halsen kännas konstigt och retig, och i morse vaknade jag med halsmandlar stora som valnötter! (eller ja, det kändes så..de syns på utsidan tillochmed ju!!)
Och jag har frusit hela dagen. Mer och mer ju mer av dagen som gått.. Framåt fem på mötet tog jag en värktablett, och slutade då plötsligt frysa. Feber, voila! Visade sig att det inte var mer än kring 38 grader, men det är fullt tillräckligt för att jag ska känna mig sjuk och ynklig. Nej, färdiggnällt här! Nu ska jag hälla i mig ett glas vatten, och sen kasta mig i säng, medan alvedonen och nässprayen fortfarande verkar, och hoppas på en betydligt piggare morgondag!

Nighty!!

..Medan riset kokar och cykelslangen pyser (?)


..så tänkte jag passa på att författa ett blogginlägg! Eller en del av det, vi får se hur det går..=)

Det har varit en väldigt konstig dag idag. Den började med lite mailande och fixande här hemma, innan det bar av till skolan mellan 10 och 12 för föreläsning om nervsystemet. Själva föreläsningen i sig var ju inte så konstig, men det var en ovanligt stor sal, och ovanligt många med svåruttalade namn. Vi samläser med apotekarstudenter på den här kursen nämligen, och de är måånga och övervägande invandrade eller med utländskt påbrå.
Sen bar det av hemåt. Lämnade tillbaka Cissis röda fara, som jag lånat då det verkar vara punka på min cykel. (eller så hade den bara pyst, för ni hittar jag inget hål, haha) Fastnade där för lite balkongmys med henne och Alfons. Fantastiskt skönt i solen! Satt i linne, och svettades nästan! Svenska våren is the shit!!=)

Sen sist då? Jo, men förra helgen fick jag besök av Joakim. Då blev det matfest och shoppingfest (massor med prylar till min balkong!=)
Jag låter helt enkelt bilderna tala för sig själva!



Det blev en favorit i repris från förra gången. Quesadillas med ost och salsa,
gucamole, gräddfil och salsa som jag smaksatte med koriander och en
rökig sås. Åså Hoegaarten såklart!



Sen blev det lammrostbiff med mos på blå kongo smaksatt
med tryffelolja, en chevrecréme och sallad.
Till det drack vi ett jättegott vin såklart! =)







Lördagsfrukost. Jag älskar sällskap på frukosten! =))



På kvällen slog vi på stort och började kvällen med hummer!



Vitlöks- och örtgratinerad hummer med vitlöksbröd..




Vi hann också med en redig viltskavsgryta innan helgen var över.



Så här såg det ut i mina små odlingar vid den här tidpunkten.



Såhär såg det ut i förrgår!
Men i väntan på att mina små plantor växer sig starka, och på att
temperaturen stiger så passade jag på att plantera lite annat blomster
i min blomlåda på balkongen!






Min lilla balkongmakeover börjar också ta form. Svårt att fånga
på bild, men man får lite uppfattning. Är inte riktigt klar med 'plattläggning'
och 'väggar' men det börjar arta sig!



Håller på och väver ihop träpinnar med ståltråd,
men det tar förbaskat lång tid, haha!
Jag har även införskaffat en altanvärmare, så jag kan
sitta ute även när det egentligen är lite för kallt, strålande va?!
Jag, cissi och Jonas inveg den nu i lördags..=)




Jag har också hunnit med att åka på konferens i Göteborg
för utbildningen. Där var det rätt grått och tråkigt, men konferensen
var givande!



De hade söta små moln på universitetet mellan våningarna, nåt
för BMC tycker jag! =))



Vi var ute och åt en dag på en fiskrestaurang, och jag valde
denna smaskiga skaldjurspastan!



Hann också med en mysig hotelfrukost!




Annars har det mest blivit rester i veckan, försöker tömma förråd!
Det går bra att äta tacos med groddar, och utan bröd! =)
I mitten en pasta ta-vad-man-har-i-kylen med färsk tomatpasta med
chevré och örtcreme, butchers choice bacon och sallad.





Lite udda mat..En kycklinggryta, en favoritfrukost och ett lyxigt kvällssnacks!





I fredags lagade jag middag med/åt Gustav, Alex, Adam och Therese.
En mysig kväll med film och snack..=)
Pasta med kycklingsås på soltorkade tomater, färsk spenat, vitlök och grädde.




På lördagen kom Cissi och Jonas för den efterlängtade (från min sida iaf, haha)
balkonginvigningen. Lyckades visst inte få nåt foto på den, men mysigt var det!

Här är Cissi redo att kasta sig över förrätten, räkor med aioli och citronmajo och vitlöksbröd.
Jonas lagade en supergod, riktigt cheeesy, sparrisrisotto medan vi spelade frågespel
och skalade räkor. Risotton serverades sedan med ungsrostad fänkål och italiensk salami.




Såhär såg risotton ut idag, serverad med lite andra tillbehör.



Jonas och alf myser, cissi o alf likaså! =)
Därefter bar det av till Smålands, vilket
resulterade i en ganska seg söndag.



Jonas lagade asiatiskt och sen blev det spelkväll, lagom på en söndag! =)




Våren bor inte bara i min blomlåda! =) och kanotpaddling i
en av smältvatten överfull fyriså!



Avslutar med att säga:
Hemma hos mig matchar blommorna med magasinen..;)




På återseende!



En Bloggares Största Fail


Ja, nu är det gjort. Fail, fail, fail, fail! Jag har inte skrivit något här på TOLV dagar!! Fast, det är nog mest jag som saknat det, haha!
Egentligen har jag bara prioriterat lite annorlunda än innan. Jag har haft besök, varit bortrest, haft roliga saker för mig men framför allt har jag pluggat. Och det kommer det bli mer av framöver, så jag får nog ge upp förhoppningen om att kunna blogga varje dag. Nu ska jag bege mig till skolan, men förbered dig på ett Massivt bildinlägg ikväll, för fota har jag inte slutat med senaste veckorna! =)

Ciaoo, och på återseende!

RSS 2.0