På plats igen

Nu har livet i Uppsala börjat återgå till det normala.. =) alla väskor är uppackade, tvättberget är omhändertaget, nollningen är över, surdegen är igång, och även groddning och annat hemmapyssel har dragit igång (äppelmos, körsbärssylt, syltad majrova och syltade kantareller etc)  och de värsta logistikproblemen är lösta, iaf för en stund framöver..

Allt känns riktigt bra inför hösten egentligen..=) när jag satt här hemma och pluggade igår kväll nöp det plötsligt till i magen..ett litet styng av ren och skär lycka.. fast det egentligen inte fanns något särskilt att skina upp över, där bland alla urvalsprinciper jag satt med näsan i..det känndes bra!

Jag har längtat så efter att få tända ljus och krypa upp i soffan med en kopp te, när mörkret lägger sig utanför och regnet piskar mot fönstrena..Och äntligen!! efter en otroligt fantastisk sommar, är det höst igen! och jag känner inte den minsta oro över det! (möjligen ser jag inte jättemycket fram emot att cykla i snö och slask, men det dröjer ju iaf!) synd bara att jag inte har nån här hemma att mysa med..=/ det är dumt med distansförhållanden..Jag gillar ju att kramas och prata!

Igår var jag hos Maria och vi hade Oboy och skogaholmskväll, o kollade på idol..Jag, maria, amanda, johanna, carina, alex o simon.. Mysigt värre!
På tisdag ska vi ses igen, men då för drinkkväll! =) Strawberry daiquiri, apple martini, cosmopolitan, mojito..mmm..=)

Det har, so far,  varit en intressant kurs det här iaf! =)) Mycket praktiska moment i Lab och Kök, de gillar vi!
Här är till exempel lite Bakterieprover på disktrasor..=) Den till vänster är tagen på disktrasa som använts typ en vecka, de högra är en jämförelse mellan en disktrasa före och efter kokning! (efter några dagar var det ännu tydligare att det faktiskt gör nytta att koka trasan! =)
  
Det längst till höger är en odling från min onda hals och blåsorna på min läpp= inte så trevligt! Fick inte ens öppna och göra mikroskopiering på den! =P

När jag inte går i skolan gör jag ju annat..Lagar mat till exempel! =)

 
Ett litet mellanmål en vanlig onsdag..Jag gillar rom! =)


Jag o världens bästa nästan-granne Cissi marinerade jordärtskocksbottnar en kväll, smaskens blev det!


Pappa hjälpte mig att sätta upp
tavellisterna så jag äntligen kan
ha mina fina kokböcker framme! =)
några av dem iaf..



En del av grupp B(äst), oboy och skogaholmskväll..=))


Inveg mina nya stövlar igår..*gilla* inte för att det regnade sådär gräsligt mycket, men jag kunde ju iaf cykla i vattenpölar!

Nu har jag varken tid eller ork att skriva mer, framför allt inte att lägga upp fler bilder, tar ju så förbannat lång tid! nu blir det mellis/tidig middag och lite läsande, och sen iväg till Buddys Irish Pub för jobb ett par timmar.. Osugen! =/

På återseende snart, I hope!





RSS 2.0