Sopp-onsdag


Nej, nu är det på tiden att jag uppdaterar lite här. Jag har samlat på mig en hög med maträtter igen, som jag tänkte tipsa om. Inget avancerat, lite vardagstips bara! Så ni inte svälter ihjäl!! ;)

Det är faktiskt en väldigt bra grej det här med att fota allt man äter! (eller tja, en del iaf)
För det första får man ett hum om portionsstorlekar, så man inte stoppar i sig på tok för mycket.
Sen sägs det ju att man äter med ögonen, och det kan jag sannerligen intyga. För mig som oftast äter själv är det en liten morot att fota, för då vill jag ju alltid lägga upp det snyggt, även om det så är stuvade makaroner och korv jag ska äta!
Dessutom minns man! Om jag har idétorka någon dag är ju min mobil en bärbar kokbok med määngder av god mat!

Så, en liten del av de många många kilo mat jag stoppar i mig under ett år..

 



Sopp-onsdagen började på VG med en härligt grön ärtsoppa.
Den serverades med rödkåls och bönsallad och nybakad foccacia
med timjan o salt o vitlökssmör på det. Kändes okej att punga upp
med 35 kr för det! Och med Terese, Adam och Nisse som sällskap,
kan det bli bättre? =)

Här hemma blev det en potatis och purjolökssoppa á la Anna Bergenström
(med lite karin-modifikationer, som vanligt)
En blandsallad och nybakat filbröd, med mycket smör, till det!
Det blir garanterat mer soppa framöver, I love soppa!
Närmast står en blomkålssoppa med bacon och brödkrutonger på tur..




Såhär i tentatider är snabblagad mat guld värt!
Gravad lax, kokt potatis, och blandsallad med egen gravlaxsås.
(äggula, vitvinsvinäger, söt senap och socker rörs ihop.. Neutral olja tillförs
droppvis till lagom konsistens. I med lite peppar och en hel hög med dill,
jag brukar ta fryst, det är smidigt. Klart på 5 röda!)



Satt och läste om begreppet Cravings igår. Det är inte särskilt vanligt förekommande
i min värld,men ibland så! Det fanns ingen återvändo, en gorbys pirog var tvungen att
inhandlas akut!! (Det har jag inte ätit sen jag bodde hemma, för sisådär 10 år sen,
om man bortser från ett 04-släpp på norrlands i höstas då..haha)
Men med en sallad blev den ändå en helt okej lunch!
Och tänk på, all mat får finnas med i en hälsosam kost, så länge det är i lagom mängder!;)



Ännu en enkel rätt, favorit i repris från förra veckan eller när det nu var.
Lax på en bädd av rödbetor. Chevrécreme på toppen, och en blandsallad till.
(man kan ana vissa likheter med föregående rätter, haha!)


   

Två bilder som inte passade in.
1. Världens enklaste, men ack så goda, förrätt!
(Avocado, majonäs och räkor)
2. Exotiskt fruktfatslyx i tentatider..mm. Mango, vindruvor, sharon och gul kiwi.

Ett gäng frukostar har jag hunnit med också! Det är ju så förbannat lyxigt
att kunna äta frukost i lugn och ro.. Älska tentaplugg!





Det röda i glaset är en jordgubbssemifreddosmoothienånting..
Frysta jordgubbar mixade med en skvätt apelsinjuice..mm.

Det är inte ofta, men ibland så! lätt A-fil (enl svenska näringsrek.)
valnötter, russin, banan, äpple, müsli och lite honungsstänk..



Apelsin, banan och jordgubbssmoothie.. Och avocadomos med
egengroddade groddar. (gört me en gång, superlätt! Köp ett paket
med alfalfa-groddar, en stor glasburk, en gummisnodd eller hårsnodd,
någon form av nät, ag använder en ny disktrasa, en sån med hål i.
Följ beskrivningen på paketet, men satsa på 2 msk ist för en dl om du
köper go greens groddar..;)

Vill också tipsa om dessa utomorträffliga köksredskap! Hur har jag överlevt hela livet utan dessa?!?












Eller, är det kanske historiens mest onödiga köksprylar?!


Veckans vintips kommer här, om dock kanske något suddiga:

 

1. spruttligt och lättdrucket, låg alkoholhalt!
2. Fruktigt och väldigt gott!


Dessa insamlades på Sofias 26årsfest, som från min sida
dokumenterades ganska bristfälligt!

   

 

Tack Sofia, supermyyys!

Sist, ett litet inlägg i den diskussion som ständigt är aktiv.



Tänk på det innan du dömmer någon efter deras vikt! ;)



Avslutar med en bild på en glad karin en solig vårdag med
Love is in the air i öronen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0